Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 31 to 38 of 38

Thread: Windows Freeze When Crank, Crank again windows unfreeze

  1. #31
    Constant Bitrate
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Minnesota
    Posts
    122
    Please let me know how this turns out! I am having quite similar problems.
    http://www.AJQuick.com/ - Fiberglassing Tutorials!
    My Cardomain Page - 1998 Dodge Neon R/T

  2. #32
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    What gauge wires did you use?

    "Octanium Durawatt DS-70N "? you gotta link?

    @aj

    I am probably going to impliment a tank circuit. I havn't put in my optima yet
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  3. #33
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    I installed the Yellowtop today... All my cranking issues are resolved.
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  4. #34
    Variable Bitrate cheerio's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    San Antonio
    Posts
    233
    maby your PSU's power is jolting when you crank. If we have a brownout here(where the power disconnects and connects quickly, but noticibly) i can hear my hd spin down, but it usually spins itself back up.

  5. #35
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    Thanks... all issues are resovled now that i have a Yellow top deep cycle battery in place. I also upgraded the wiring so that it goes directly to the battery.
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  6. #36
    Variable Bitrate euro320i's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Near Frankfurt
    Posts
    229
    Have you tried setting the MOBO into STR3 mode then cranking your car.
    This would turn everything off, except 5v to your RAM, then your PC state will hold till you activate it again. Turn on from STR is only a matter of seconds..

    o/______\o
    (oo_OO_oo)
    []o-----------o[]
    '94 320i


  7. #37
    Maximum Bitrate falconey's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Atlanta
    Posts
    836
    Quote Originally Posted by antimatter
    Thanks... all issues are resovled now that i have a Yellow top deep cycle battery in place. I also upgraded the wiring so that it goes directly to the battery.
    Glad to hear you got it worked out antimatter. Did you go with the two battery setup or are you just running the yellow top? Did it end up in the trunk?

  8. #38
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    I ended up with a 1 battery setup. I was going to have a small APC tank battery but ended up not needing it.

    The yellowtop will eventually end up in the trunk (to make room for my Cold Air Intake when i purchase it). We will see how the yellow top does as a cranking battery in long run. I will post results. What is expected battery life?

    @euro320i
    I have not tried the suggested setup however i am pretty sure that it would crank fine given the fact it cranks while the whole system is fully functional. Hibernate is my choice... i don't like the idea of constant drain (as much as leaving a dome light on). Although it is a deep cycle battery i would choose not to test it's limits.
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •