Page 1 of 11 12345678910 ... LastLast
Results 1 to 10 of 105

Thread: ITPS + PW70A = Random Shutdowns / Reboots

  1. #1
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000

    ITPS + PW70A = Random Shutdowns / Reboots

    I have a PW70A coupled with an ITPS. Sometimes my PC just shuts off (more when my truck is off then on). Sometimes when I'm working on my PC with my truck off it will work fine. Other times it will just reboot itself. I've had this happen a handful of times while driving as well.

    This is what I have powered off it: 7" Lilli, 2.5" HDD, Slimline DVD/CDRW, USB Hub w/ USB GPS, WIFI, and Bluetooth.

    Any ideas? I did that power simulator over at mini-box.com and it shows I'm under 60W total under DVD load.

    2x20LCD: 0
    40mmFAN: 0
    USBDevice: 4
    SLIMCD: 1
    2.5 Drive: 1
    Lilliput

    3.3V | 5V | 5V SB | 12V
    11.39 | 31.88 | 0.70 | 11.05 = 55.02
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  2. #2
    FLAC strohj's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Pearland
    Posts
    1,345
    I had this issue.. and it turned out to be a bad stick of Ram..

    Check your event log in windows XP to get information on the reboots... that will help you track it down

  3. #3
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Will check at lunch.. Thanks for the suggestion.
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  4. #4
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Ok... I'm only getting DCOM and COM+ errors in my eventvwr.. I don't think that could cause shut downs??

    It did it TWICE today.. Just totally shut off!! Help... Please!!!
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  5. #5
    Raw Wave Confused's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Essex, England
    Posts
    2,224
    Battery voltage is dropping below 13.3V therefore your power supply (and computer) is receiving less than 12V so it's crashing.
    Co-Developer of A.I.M.E.E
    www.aimee.cc

  6. #6
    ptk
    ptk is offline
    Variable Bitrate
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Singapore
    Posts
    333
    Yup

    think this has b een discussed numerous times

    ITPS drops voltages a fair bit
    so your PSU is receiving less than 12V when your engine is off.
    so provided that your PSU can maintain the 12V line even when the input is less than 12V, your MB will drop dead, more so if you are drawing more current during CPU intensive or harddisk activities
    ***
    CarPC Ver 4 completed. Aopen i45GMT-HD, C2D mobile 2GHz. Photofast 64GB SSD. Novatel EU-850D

  7. #7
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Well this happens when the truck is running too. Yesterday the two times it happened my truck was on and I had been driving for a while.

    Is there no solution for this?

    Thanks!
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  8. #8
    Banned rockthevolvo's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    117
    how's your battery, is it old?

    try charging it up a little bit. other than that....id look at your hardware.
    I hope the mods don't realize I can still post.

  9. #9
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    My truck is an '03 so it's that old...

    What hardware are you saying to look at?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  10. #10
    Banned rockthevolvo's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    117
    Quote Originally Posted by tbird2340
    My truck is an '03 so it's that old...

    What hardware are you saying to look at?
    man, i should start looking at people's stats.

    the way your ITPS is setup.


    has this always happened or is it recent?
    I hope the mods don't realize I can still post.

Page 1 of 11 12345678910 ... LastLast

Similar Threads

  1. Problem with ITPS / hibernation and External USB HD
    By veetid in forum Power Supplies
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2006, 09:35 PM
  2. FS - PW70a & ITPS not even used
    By xtentialyst in forum Classified Archive
    Replies: 2
    Last Post: 10-06-2004, 02:00 PM
  3. Random shutdowns?! OPUS issue?
    By The Grinch in forum Power Supplies
    Replies: 13
    Last Post: 09-22-2004, 09:19 PM
  4. PW70a and ITPS in the house?
    By [H]Bugster in forum Power Supplies
    Replies: 5
    Last Post: 01-31-2004, 02:10 PM
  5. any problems with random reboots?
    By Squeezer in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-12-2001, 08:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •