Results 1 to 4 of 4

Thread: ITPS Difficulties

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    4

    ITPS Difficulties - Now solved! :)

    Hi,

    My ITPS is being a *****. Surprised? I didnt think so.

    Ok, basically, my ITPS works ALMOST as it should except:

    When I start my ignition, my ITPS starts the 12 volt rail as per normal, BUT the motherboard power switch cable remains low at all times until the time it is supposed to switch on the motherboard. At this point, it release. As a result, my motherboard doesnt power up until I stop my car. At which point, the ITPS should be shutting down the motherboard, but it infact starts it up.

    At first I thought it to be a timing issue. I have since changed the timing, and have found that the problem remains.

    So, what I need (i assume), is a hack in the program, that will release the motherboard signal right away, then pulse it at the correct on time.

    I could probably solve this myself, but I am sure that someone here has probably saved me the trouble.

    My pic is 12F629.

    Thanks

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    4

    Problem Solved :)

    Ok,

    Thought it shouldnt be too hard to solve, and it wasnt

    I just hacked in a little bit of extra code in the "initial" section, forcing the pic to switch on and off rapidly. This caused the glitch to clear. 5 seconds later, the main 12 volt rail comes on then another couple of seconds later it powers up the motherboard as it is supposed to.

    Code:
    initial	
    	banksel	GPIO
    	movlw	ONDELAY	;initial power on
    	movwf	cntr
    	; Small hack by Gavroche.  A quick pulse of the IO pins quickly clears the issue.
    	banksel	TRISIO	
    	movlw	SW_ON	;push the button
    	movwf	TRISIO & 0x7f
    	banksel	GPIO
    	banksel	TRISIO
    	movlw	SW_OFF	;release the button
    	movwf	TRISIO & 0x7f
    	banksel	GPIO
    	;end of small hack :)
    	
    	
    initwait	call....blah blah blah
    This may not have been the cleanest or best way to do it, but i now find the ITPS works EXACTLY how I thought it should have done

    If anyone needs their 12f629 flashing, I will do this for you free of charge. Let me know.

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    384
    Quote Originally Posted by Gavroche
    Ok,

    Thought it shouldnt be too hard to solve, and it wasnt

    I just hacked in a little bit of extra code in the "initial" section, forcing the pic to switch on and off rapidly. This caused the glitch to clear. 5 seconds later, the main 12 volt rail comes on then another couple of seconds later it powers up the motherboard as it is supposed to.

    Code:
    initial	
    	banksel	GPIO
    	movlw	ONDELAY	;initial power on
    	movwf	cntr
    	; Small hack by Gavroche.  A quick pulse of the IO pins quickly clears the issue.
    	banksel	TRISIO	
    	movlw	SW_ON	;push the button
    	movwf	TRISIO & 0x7f
    	banksel	GPIO
    	banksel	TRISIO
    	movlw	SW_OFF	;release the button
    	movwf	TRISIO & 0x7f
    	banksel	GPIO
    	;end of small hack :)
    	
    	
    initwait	call....blah blah blah
    This may not have been the cleanest or best way to do it, but i now find the ITPS works EXACTLY how I thought it should have done

    If anyone needs their 12f629 flashing, I will do this for you free of charge. Let me know.
    I have the same exact problem with my ITPS...I do not see the turn on pulse but it does the turn off pulse which turns the carputer on instead.

    PM Sent.

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    121

    hmmmm

    i have the same problem so can i do the flashing or what ever myself and if i can how do i do that?????

Similar Threads

  1. Problem with ITPS / hibernation and External USB HD
    By veetid in forum Power Supplies
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2006, 08:35 PM
  2. ITPS Startup Shutdown Controller Not Working
    By EBJUSTIN in forum Power Supplies
    Replies: 4
    Last Post: 09-11-2004, 08:04 PM
  3. Voltage issues with ITPS?
    By mcrussell in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 06-06-2004, 10:48 PM
  4. ITPS and Voltage drop issues
    By Wiredwrx in forum Power Supplies
    Replies: 7
    Last Post: 04-20-2004, 06:09 AM
  5. ITPS Power Sequence review
    By saito in forum The Review Palace
    Replies: 8
    Last Post: 12-18-2003, 09:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •