Results 1 to 3 of 3

Thread: Opus 90w ( u frame ) problem

  1. #1
    Newbie loudhoward's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    5

    Exclamation Opus 90w ( u frame ) problem

    Does anyone with an OPUS 90w ( in u frame ) have any ideas ....

    This has been running fine for about 1-2 months in the car. At the weekend I started the car and the PC ( EPiA MII 12000 ) booted into windows and all seemed fine.

    I put in a CD and then the machine died ( no power ). On checking the wiring the 10A fuse in-line ( not the one on the opus ) had blown.

    I replaced the fuse and checked the wiring, all seemed fine 12+ve at the power connector..

    when I plug in the power to the OPUS the green light flashes ( as normal ) all working well. As soon as I turn the ignition the green light stops flashing and remains OFF. If I then remove the Key from the ignition the green light remains OFF.

    If I remove the 12+ve for a couple of minutes the re-plug then the green light will start to flash again until the ignition is switched on again.

    The PC remains OFF at all times. I have stripped the box down and powered the motherboard from another power supply and the PC boots normally. It would seem that the problem is with the OPUS.

    Has anyone seen this problem before?

    or am I missing something simple???

  2. #2
    cheap custom title JC-S60's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Ghent - Belgium
    Posts
    1,863
    Has the fuse been ok since?

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Clarksville, TN US
    Posts
    34
    check the fuse again. There may be too much power pushing through the wire. I had this problem when I accidentally (read stupidly) wired a ground to an ignition positive. Thank goodness the fuse kept blowing.
    I didn't turn my back on my country, my country turned it's back on me.

Similar Threads

  1. OPUS Small Problem
    By LanoX in forum Newbie
    Replies: 14
    Last Post: 09-14-2004, 09:01 AM
  2. problem installing windows xp via bootCD and opus
    By BMW5CAR in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 09-11-2004, 12:16 PM
  3. 2699 case with opus 90w power supply question
    By johnnyutah36 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-04-2004, 01:32 PM
  4. Installing On/Off Switch with Opus 90W
    By Judgement in forum Power Supplies
    Replies: 6
    Last Post: 07-02-2004, 01:43 AM
  5. Opus 90w Shutdown Power off Porblems
    By antimatter in forum Power Supplies
    Replies: 8
    Last Post: 04-15-2004, 11:24 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •