Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: M1-atx wont turn PC on

  1. #1
    Low Bitrate 273BeLow's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Paisley, Scotland
    Posts
    57

    M1-atx wont turn PC on

    Hi

    Not sure what's going on everything is done and about to give up on the M1-atx and by an invertor.

    Both in the car and in my room with an ac-dc12v aqdapter when I turn my pc on all that heppens is the cooler fan jerks when I hit the pc's on button.

    Any ideas?

    Hooked up as a normal PSU (no jumpers) battery right to + and -

  2. #2
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    what spec PC are you running?

  3. #3
    Low Bitrate 273BeLow's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Paisley, Scotland
    Posts
    57
    Quote Originally Posted by Scouse Monkey
    what spec PC are you running?
    M10000

    120Gb HDD

    256Mb DDR

    nothing else (at the moment)

  4. #4
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    do you have another mobo to try?

    can you test the PSU doing the wire trick in the ATX connector - normally green to black but check in case the colours are not standard. Make sure you have some load on the PSU.

  5. #5
    Low Bitrate 273BeLow's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Paisley, Scotland
    Posts
    57
    Quote Originally Posted by Scouse Monkey
    do you have another mobo to try?
    not free, the computer turns on fine with a mini 200w PSU it is the M1-atx that seems to be playing up :/

  6. #6
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    firmware update needed?

  7. #7
    Low Bitrate 273BeLow's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Paisley, Scotland
    Posts
    57
    Quote Originally Posted by Scouse Monkey
    firmware update needed?
    I'll try but I really don't know what's going on I have it set to the basic PSU mode with power all the time so something must be faulty I'm maybe best just rmaing it back to LinITX.

  8. #8
    MySQL Error Scouse Monkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    9,727
    yeah do a bit more testing and then see what linITX think. They are pretty good at getting things sorted.

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Chicago and Seattle
    Posts
    5
    Hello, long time reader, first post...

    I have the EXACT problem that the starter of this thread has with my M1-ATX power supply. Along with him, i am also running on normal PSU mode with a m10000 motherboard. I was wondering what he found was the problem?

  10. #10
    Newbie version's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Melbourne
    Posts
    12
    same problem here. im using a pentium 3 733 with agp vid card and 2 hard drives and it didnt have enough to power that...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Old atx pc
    By Holden__V8 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 02-04-2002, 09:30 AM
  2. dumb question. how do you turn on the pc?
    By Heedunk in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 04-03-2001, 12:49 AM
  3. Have to switch inverter off and on to power up pc
    By mbowler in forum General Hardware Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 08-21-2000, 11:00 PM
  4. remote turn on lead from headunit to power up PC
    By BluCivic93 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-27-2000, 02:13 PM
  5. AT or ATX???
    By dizzzyduck in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-02-1999, 01:28 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •