Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: m1 atx

  1. #1
    Constant Bitrate corsab's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    163

    m1 atx

    i use m1 atx as normal psu

    set pin as
    a=off
    b=off
    c=off
    d=off
    e=off

    but pc reset when start the car!!!!!!
    is the m1 atx capable of surviving tough car engine cranks (down to 5.7V) as well as transient over-voltage situations?
    is normal?
    i have buy from www.mini.itx.it
    My Home page
    Cartuper V2
    Epia M1000
    512Mb ram
    Hdd 40 Gb 2,5'
    Dvd recorder DL Panasonic
    Lilli 619 7' with TS
    SoundBalster Mp3+ USB
    Holux Gpslim236 usb + external antenna
    M1 Atx
    Remote control with girder

  2. #2
    Constant Bitrate Power_nisse's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    136
    Is the batteri in a good condition?
    And did you wire directly from the battery regarding the 12+ and -?

    Mine is working flawlessly, exept from the the J2 jumper to start the Amp but lookes like no one have have a solution for that...

  3. #3
    Constant Bitrate weekendowel's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    209
    Quote Originally Posted by Power_nisse
    Is the batteri in a good condition?
    And did you wire directly from the battery regarding the 12+ and -?

    Mine is working flawlessly, exept from the the J2 jumper to start the Amp but lookes like no one have have a solution for that...
    What do you mean with the J2 jumper to start the Amp, I start my amps from the m1 and it works very good.

  4. #4
    Constant Bitrate Power_nisse's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    136
    Quote Originally Posted by weekendowel
    What do you mean with the J2 jumper to start the Amp, I start my amps from the m1 and it works very good.

    I have measured and the voltmeter shows 11.80 volts.
    No power on to amp from there not even a 12v reley would start. (had it connected for some minutes.)

    did you connect the pin that's closest to the caps only?

    It doesnt work for me at all. tried this 3 times now

  5. #5
    Maximum Bitrate bertybassett's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Gloucester (UK)
    Posts
    600
    I had the same problem the BIOS power save setting needs to be set to STR3 or something like that.

    Also mine failed to work untill I replace the battery even thought it was reading 11.8v at crank

    Many people on here told me to not replace the battery but once it was replaced every thing worked floorlessly (if there is such a word).

  6. #6
    Constant Bitrate corsab's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    163
    the battery after start car is 11,9 this is a good value.....
    i start pc and if i start car, the pc reset....but some time no ever times....once reset once no reset, the reset is randomly

    sorry for english but i'm
    italian boy

    have some suggestion?
    My Home page
    Cartuper V2
    Epia M1000
    512Mb ram
    Hdd 40 Gb 2,5'
    Dvd recorder DL Panasonic
    Lilli 619 7' with TS
    SoundBalster Mp3+ USB
    Holux Gpslim236 usb + external antenna
    M1 Atx
    Remote control with girder

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Central California
    Posts
    368
    Quote Originally Posted by Power_nisse
    I have measured and the voltmeter shows 11.80 volts.
    No power on to amp from there not even a 12v reley would start. (had it connected for some minutes.)

    did you connect the pin that's closest to the caps only?

    It doesnt work for me at all. tried this 3 times now
    The amp and M1-ATX need to have a common ground for the amp-turn-on to work. Have you used a multi-meter to test this? Mine works flawlessly. And, yes, it's the connection closest to the capacitor that I use.
    EPIA Nehemiah M10k, M1-ATX, 20GB 4200 RPM 2.5", 256MB RAM, Win XP Home, Gyration RF Keyboard & Mouse, Zoltrix Nightingale Optical 4.1 PCI Sound Card, Lilliput 619GL-70NP, XM-PCR w/ optical upgrade, Garmin GPS-25LVS, Microsoft MN-710 USB Wireless NIC

  8. #8
    Constant Bitrate Power_nisse's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    136
    Aha.. i see so you can connect the second pin to the negative on the amp.. Then it will work i guess?

    Gonna test this right away then :P

  9. #9
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Central California
    Posts
    368
    Not on mine. Only one pin is utilized and it is the positive pin.
    EPIA Nehemiah M10k, M1-ATX, 20GB 4200 RPM 2.5", 256MB RAM, Win XP Home, Gyration RF Keyboard & Mouse, Zoltrix Nightingale Optical 4.1 PCI Sound Card, Lilliput 619GL-70NP, XM-PCR w/ optical upgrade, Garmin GPS-25LVS, Microsoft MN-710 USB Wireless NIC

  10. #10
    Constant Bitrate corsab's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    163
    is the bad battery thanks for support
    My Home page
    Cartuper V2
    Epia M1000
    512Mb ram
    Hdd 40 Gb 2,5'
    Dvd recorder DL Panasonic
    Lilli 619 7' with TS
    SoundBalster Mp3+ USB
    Holux Gpslim236 usb + external antenna
    M1 Atx
    Remote control with girder

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. M1 ATX problems
    By Tompa B in forum Power Supplies
    Replies: 30
    Last Post: 09-25-2005, 07:39 AM
  2. morex 80wpsu and reg ATX cable dilema!!
    By surfy in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 08-16-2005, 09:06 PM
  3. m1 atx 90watt...is it for me?
    By psycos in forum Power Supplies
    Replies: 16
    Last Post: 08-13-2005, 12:06 PM
  4. Wanted. M1 ATX Lead..
    By CdRsKuLL in forum Classified Archive
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2005, 10:57 PM
  5. Whats happens -> M1 ATX combined power overloaded?
    By Me&you in forum Power Supplies
    Replies: 2
    Last Post: 05-09-2005, 04:28 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •