Results 1 to 7 of 7

Thread: power requirments for p4

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Orlando(UCF)
    Posts
    285

    power requirments for p4

    does a 2.0ghz p4 take much more power than a 1.7ghz p4?

    I was running an opus 150 on my 1.7ghz mini itx p4 board, but last ngiht i think i overheated my cpu... still havent had the time to test it out and see if thats what really blew, but from what i felt and smelt, it seems like thats what happened.


    so could i replace my 1.7ghz p4 with a 2.0 or somethign higher and still stay under the 150w max? I searched and cant find anything

  2. #2
    Raw Wave EsKALad's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    2,102
    p4 pulls completely off 12v rail. hence the 4 pin yellow and black plug for the processor. i am using a p4 1.7 mobile chip which runs less heat and less power its only 33 watts or some **** so i figure 3amps on the 12v rail. calculate how many watts the processor is and how much it will pull from the opus' 12v rail. remember opus can only handle 5a on the 12v. im running a 8 inch lilli 7200rpm 200 gig drive and the cpu off 12v and it all works fine.
    i got dat ***** sittin on 22s! SUPERMAN EDITION!

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Orlando(UCF)
    Posts
    285
    thanks.


    yea, thats what im trying to find out, is how much watts the cpu is.

  4. #4
    Phillie Escalade182's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Maryland
    Posts
    1,273
    can anybody help me out...im trying to remember what my old IBM's proccessor was back in....'95.....I know there was a "d" in the name....and maybe a 76 or something like that....HELP

  5. #5
    Raw Wave EsKALad's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    2,102
    386? lol
    i got dat ***** sittin on 22s! SUPERMAN EDITION!

  6. #6
    Phillie Escalade182's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Maryland
    Posts
    1,273
    486? maybe 286? i remember a "d" in the name...

  7. #7
    Constant Bitrate damarble's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Spokane
    Posts
    173
    Although I'm contributing to this off topic stuff, I beleive your proc was a 486 D/X?
    {Xenarc 700TSV} {Celeron M 1.3 ghz} {ASUS mATX mobo w/CT479} {MX440 128mb AGP} {1x512mb RAM} {3.5" Seagate 40gb (rated at 350 G's)} {M1-ATX}

    MY INSTALLATION LOG

Similar Threads

  1. Power supply Problem
    By xGROMx in forum Power Supplies
    Replies: 8
    Last Post: 03-16-2007, 01:19 PM
  2. Power inverter problem.
    By blackedoutxb in forum Power Supplies
    Replies: 13
    Last Post: 11-14-2005, 09:51 AM
  3. N00b Power Question
    By jamiewhittingha in forum Power Supplies
    Replies: 15
    Last Post: 03-25-2005, 12:08 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 06-15-2004, 09:29 PM
  5. Opus power supply issue
    By dmazyn in forum Power Supplies
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2003, 06:32 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •