Results 1 to 9 of 9

Thread: DSATX no LED, no power up

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    71

    DSATX no LED, no power up

    Hey,

    I just hooked everything up for the first time following the instructions... but when i turn the switch for my igniation, nothing happens, no boot, no led...

    Can anyone help me with this? Maybe some steps to try and troubleshoot?

    Thanks in advance!

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    71
    Also, so you know, I dont have as serial cable... So if there is anyway to troubleshoot this w/o that cable?

    I completly rewired my car for this... used to be using an inverter...

    I should have tested this before I rewired, but I didnt... so now im stuck with no comp in my car until i figure this out =/

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    71
    bump - hopeing someone will read this monday who can help =/

  4. #4
    MySQL Error jcdillin's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,043
    Have you checked your lines? are you getting 12v to the input? 12v on the ACC line?
    肚子笑痛了
    S60 Install

  5. #5
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    71
    Im pretty sure it does, I tested the wires on my inverter, and the ACC wire on my amp and they all work..

    Only thing is, the + from the battery is heavy gauge wire, but the - going from the battery isnt, could that limit the amount of power going to this board, making it not work?

  6. #6
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    71
    ok, just went out and bought a higher gauge wire and tested this... still nothing

  7. #7
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    71
    Ok figured it out... it was my ACC line

    I was using the remote wire from my deck to trigger the power, I guess its enough juice to run an amp, but not enough to run this board...

    Just need to figure out where to tap into my car to get enough juice for the ACC now =P

  8. #8
    FLAC
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Portland OR
    Posts
    1,244
    Quote Originally Posted by solodesignz
    Ok figured it out... it was my ACC line

    I was using the remote wire from my deck to trigger the power, I guess its enough juice to run an amp, but not enough to run this board...

    Just need to figure out where to tap into my car to get enough juice for the ACC now =P

    It is 247k ohms input impedance! It doesn't get much lower power than that! You need to be giving it at least 8 volts though at the ACC line

    -Jeff
    MPEGBOX - Plexiglass Computer
    www.mpegbox.com

  9. #9
    Variable Bitrate gameboy's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Elizabeth City, NC
    Posts
    294
    Quote Originally Posted by solodesignz
    Ok figured it out... it was my ACC line

    I was using the remote wire from my deck to trigger the power, I guess its enough juice to run an amp, but not enough to run this board...

    Just need to figure out where to tap into my car to get enough juice for the ACC now =P
    um, what head unit do you have?


    my remote turns on 2 amps(200w for rear deck, 2400 for subs) and the dsatx controller


    maybee u can use a relay.

    you may want to check connections at your amp's remote to wear you had the dsatx connected, might not have had something crimmped tight, or a screw all the way tight. also check the remote wire on back of your head unit(usualy blue)
    95 Mazda Protege LX
    Worklog
    Overall [Project Dead] 0%

    2003 Nissan Altima
    [XXXXXXXX--] 80% Planning
    [XX--------] 20% FABRICATION/INSTALLATION

    Worklog

Similar Threads

  1. DSATX Power Supply on LV-673 MoBo
    By Caelric in forum Power Supplies
    Replies: 59
    Last Post: 12-17-2007, 04:21 PM
  2. Power led on xenarc - necessary?
    By Barren in forum LCD/Display
    Replies: 7
    Last Post: 08-12-2005, 12:34 AM
  3. Darn ITPS! Need power help!
    By DJ-FrosT in forum Power Supplies
    Replies: 1
    Last Post: 07-16-2005, 08:40 PM
  4. DC-DC Car Power for Mac Mini
    By MikeH in forum MacCar
    Replies: 53
    Last Post: 02-19-2005, 01:13 PM
  5. getting an odd motherboard to power on
    By karmann in forum Power Supplies
    Replies: 13
    Last Post: 11-28-2001, 06:27 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •