Results 1 to 9 of 9

Thread: Xm Wtf?

  1. #1
    Constant Bitrate BLK MAJK's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Toledo, OH
    Posts
    117

    Xm Wtf?

    Hey all, I have had my pc in and working fine for about 8 months now. Just last week I ran into a random problem that I cant seem to figure out. I had not changed anything when this problem came about. All of a sudden, my XM wont work. When I start up the PC it loads RR fine and the previous mp3 starts playing. Then when I click the XM it goes to the screen and shows the channel lineup, but no sound. If I try to change the channel, it starts playing the mp3s again and the channel changes to the mp3's title. Now to get even weirder....if I minimize RR, then XM will start playing over top of the mp3 that is playing. Then I can't maximize RR again, it just stays in the taskbar. When I restart windows, the XM starts playing right as windows starts to load (like when the logon sound would play), but then as RR starts up (I have it set to start when windows does) the xm will go away and the mp3s will start playing. Like I said,I had not changed any settings when it started doing this. I have tried to re-install roadrunner and update to the latest, but it does the same thing. I have the XM on COM1 and using a modulator to the line-in on the mobo...Im so confused
    [+++++++++=]
    As of 4/15/06: Computer is in and running great! Still got a few bugs to work out tho
    M10000, Lilliput, M1-ATX, Slot DVD, 40 GB HDD, 512 MB DDR, BU-353, M$ S&T '06, XMD1000

  2. #2
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    Check the line to mute/unmute in RRConfig -- it should be set to line-in, then while RR is closed, make sure that line in the windows mixer it is MUTE.. if anything, make sure you have the latest RR version cause this doesn't seem like something that could happen on any of the latest releases.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  3. #3
    Constant Bitrate BLK MAJK's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Toledo, OH
    Posts
    117
    Quote Originally Posted by guino View Post
    Check the line to mute/unmute in RRConfig -- it should be set to line-in, then while RR is closed, make sure that line in the windows mixer it is MUTE.. if anything, make sure you have the latest RR version cause this doesn't seem like something that could happen on any of the latest releases.
    Yup, had that right, but didn't make any difference. Ugh, I really don't feel like reformatting.
    [+++++++++=]
    As of 4/15/06: Computer is in and running great! Still got a few bugs to work out tho
    M10000, Lilliput, M1-ATX, Slot DVD, 40 GB HDD, 512 MB DDR, BU-353, M$ S&T '06, XMD1000

  4. #4
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    can you post a zip with your rr.ini and a debug log please ?
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  5. #5
    Constant Bitrate BLK MAJK's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Toledo, OH
    Posts
    117
    Quote Originally Posted by guino View Post
    can you post a zip with your rr.ini and a debug log please ?
    Working on getting the zip file upload to my friends server....until then, here are the .ini and debug logs

    RR.ini

    voice=true
    musicpath=C:\MP3's\
    videopath=D:\DVDs\
    dvdpath=C:\Program Files\InterVideo\DVD6\WinDVD.exe
    dvdname=InterVideo WinDVD 6
    launchpath=C:\Program Files\Road Runner\Launch\
    winamppath=C:\Program Files\Winamp\
    skinpath=C:\Program Files\Road Runner\skins\BMV2\
    mpcpath=C:\Program Files\Road Runner\mplayerc.exe
    screentype=16:9
    videoautohide=true
    videohidetime=4
    hidemouse=false
    coverfile=*.jpg
    albumart=*.txt
    useid3=3
    showid3playlist=true
    showid3browse=true
    gpsmode=2
    gpsport=0
    mapmonkeypath=C:\DestinatorApps\Map Monkey\MapMonkey.exe
    gpspath=C:\Program Files\FreeDrive\FreeDrive.exe
    gpsname=FreeDrive
    exitmode=4
    showicons=true
    showextensions=false
    titlesafter=-
    listfollowssong=false
    resumemusic=2
    audiorepeat=off
    audioshuffle=on
    singleclickaudio=true
    gammamode=1
    gammapath=C:\Program Files\Road Runner\Gamma\GammaControl.exe
    dateformat=MM/DD/YYYY
    timeformat=HH:MM:SS AM/PM
    id3listformat=%artist% / %title%
    id3browseformat=%artist% / %title% / %genre% / %album%
    mastervolmap=-1
    listnumbers=false
    noformat=false
    hidewinamp=true
    visuname=MilkDrop
    overspeed=80
    scrollmode=1
    builtinvideo=true
    disableinternat=true
    locale=0
    hidetaskbar=false
    hidedesktop=false
    radiomode=0
    radioline=0
    lazytag=false
    allowallfreqs=false
    browsertype=0
    browserpath=Click here to set path
    mapvol=75
    isunits=false
    standardphonebook=0
    maxcalllistentries=100
    xmport=1
    xmline=8
    singleclickxm=true
    debugmode=false
    hibernateaware=true
    enableclipping=true
    soundcard=0
    nozoom=0
    ipoddrive=Click here to set drive
    usegestures=false
    leavemousealone=true
    hibernatereload=true
    forcehibernate=false
    closeapps=false
    cityweather=
    weatherunits=USA

    here is the debug log

    4/15/2007 8:27:56 PM: Start -- Version: 11/13/2006
    4/15/2007 8:27:56 PM: Master Vol: Front Speaker/4
    4/15/2007 8:27:56 PM: GetLineControl Failed: 401
    4/15/2007 8:27:56 PM: No Treble Support
    4/15/2007 8:27:56 PM: GetLineControl Failed: 401
    4/15/2007 8:27:56 PM: No Bass Support
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Wave=&H1008/1
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: SW Synth=&H1004/2
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: 3D Depth=&H100A/3
    4/15/2007 8:27:56 PM: GetLineControl Failed: 401
    4/15/2007 8:27:56 PM: No Mute for Source
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Subwoofer=&H100A/4
    4/15/2007 8:27:56 PM: GetLineControl Failed: 401
    4/15/2007 8:27:56 PM: No Mute for Source
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Center=&H100A/5
    4/15/2007 8:27:56 PM: GetLineControl Failed: 401
    4/15/2007 8:27:56 PM: No Mute for Source
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Rear Speaker=&H100A/6
    4/15/2007 8:27:56 PM: GetLineControl Failed: 401
    4/15/2007 8:27:56 PM: No Mute for Source
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Mic=&H1003/7
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Line In=&H1002/8
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: CD Player=&H1005/9
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Video=&H100A/10
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Aux=&H100A/11
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Phone=&H1006/12
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: PC Speaker=&H100A/13
    4/15/2007 8:27:56 PM: Source: Wave=&H1008/14
    4/15/2007 8:27:56 PM: GetLineControl Failed: 401
    4/15/2007 8:27:56 PM: Can't Open Source
    4/15/2007 8:27:56 PM: GetLineControl Failed: 401
    4/15/2007 8:27:56 PM: No Mute for Source
    4/15/2007 8:27:56 PM: Winamp window not found.
    4/15/2007 8:27:57 PM: Shell: "C:\Program Files\Winamp\winamp.exe" /CLASS="Winamp v1.x"
    4/15/2007 8:27:59 PM: Sim.WMSGs: 1
    4/15/2007 8:28:00 PM: Enter Exec: False, menu.skin, , False
    4/15/2007 8:28:00 PM: Que Exec: True, menu.skin, "ONSONGSTART", False
    4/15/2007 8:28:00 PM: Executing: ONSONGSTART
    4/15/2007 8:28:00 PM: Que Exec: True, menu.skin, ONLINE, False
    4/15/2007 8:28:00 PM: Executing: NLIN
    4/15/2007 8:28:00 PM: Leave Exec: False, menu.skin, NLIN, False
    4/15/2007 8:28:01 PM: Enter Exec: False, menu.skin, , False
    4/15/2007 8:28:01 PM: Que Exec: True, menu.skin, "ONSKINSTART", False
    4/15/2007 8:28:01 PM: Executing: VISU
    4/15/2007 8:28:01 PM: Leave Exec: False, menu.skin, VISU, False
    4/15/2007 8:28:04 PM: Enter Exec: False, menu.skin, "MINIMIZE", False
    4/15/2007 8:28:04 PM: Que Exec: True, menu.skin, "MINIMIZE", False
    4/15/2007 8:28:04 PM: Executing: MINIMIZE
    4/15/2007 8:28:04 PM: Sim.WMSGs: 1
    4/15/2007 8:28:04 PM: Sim.WMSGs: 1
    4/15/2007 8:28:04 PM: Sim.WMSGs: 1
    4/15/2007 8:28:04 PM: Leave Exec: False, menu.skin, MINIMIZE, False
    4/15/2007 8:28:19 PM: Enter Exec: False, menu.skin, , False
    4/15/2007 8:28:19 PM: Que Exec: True, menu.skin, "ONSONGSTART", False
    4/15/2007 8:28:19 PM: Executing: ONSONGSTART
    4/15/2007 8:28:19 PM: Leave Exec: False, menu.skin, ONSONGSTART, False


    [+++++++++=]
    As of 4/15/06: Computer is in and running great! Still got a few bugs to work out tho
    M10000, Lilliput, M1-ATX, Slot DVD, 40 GB HDD, 512 MB DDR, BU-353, M$ S&T '06, XMD1000

  6. #6
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    Can you please set mapmastervol=0 (right now it's -1).. then try again ? I would double check what you have running in the background..
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  7. #7
    Constant Bitrate BLK MAJK's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Toledo, OH
    Posts
    117
    Quote Originally Posted by guino View Post
    Can you please set mapmastervol=0 (right now it's -1).. then try again ? I would double check what you have running in the background..
    tried changing the mastervolmap to 0, but it made no difference. I tried hitting the reload on the xm screen and now nothing at all shows up for the xm. before it would at least show me the channel list. The only thing I run in the background is a port splitter for my gps.
    [+++++++++=]
    As of 4/15/06: Computer is in and running great! Still got a few bugs to work out tho
    M10000, Lilliput, M1-ATX, Slot DVD, 40 GB HDD, 512 MB DDR, BU-353, M$ S&T '06, XMD1000

  8. #8
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    this is very weird.. Have you tried any other XM software ? (to verify your device works)

    If it works with other software, please do this:

    -download the xmcache.ini file from RoadRunnerBinary.zip (on my site) -- place it over the one in RR's folder
    -download the PortMon application from Sysinternals.com
    -Run PortMon and set it to monitor COM1 (where your XM is) -- (Capture->Ports Menu)
    -Set it to Display Hex and Show time (Options Menu)
    -Minimize it
    -Launch RR
    -Wait 5 seconds
    -Go into the XM screen
    -Exit RR
    -go back to portmon, save the debug file, zip it and post here
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  9. #9
    Constant Bitrate BLK MAJK's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Toledo, OH
    Posts
    117
    woohoo...I figured it out. It was a wire broken loose inside the serial connector. The thing that threw me was the fact that I would get sound, but only when RR was minimized, making me think it was a software issue. I found it by testing continuity in the cable. Thanks for the help. Oh, on a side note...what exactly does the 'Reload' button do? When I hit it, it clears the channel list and like 5 channels show back up. I thought maybe it would just reload the playlist, but it only does like 5-10 channels.
    [+++++++++=]
    As of 4/15/06: Computer is in and running great! Still got a few bugs to work out tho
    M10000, Lilliput, M1-ATX, Slot DVD, 40 GB HDD, 512 MB DDR, BU-353, M$ S&T '06, XMD1000

Similar Threads

  1. Replies: 42
    Last Post: 12-11-2009, 02:36 PM
  2. Got XM to work, then it took a dump
    By DuDs in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 05-06-2006, 05:42 PM
  3. XM Satellite Radio to Unveil XM Advanced Services at 2006 Consumer
    By Will Albers in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-2006, 08:49 PM
  4. Pre-Release Thread: Frodo XM Service
    By frodobaggins in forum Software & Software Development
    Replies: 10
    Last Post: 08-04-2005, 04:10 PM
  5. Using an XM direct as an XMPCR
    By dacndar in forum General Hardware Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 10-17-2004, 01:21 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •