Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: XM and the STOP and PLAY commands

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    265

    XM and the STOP and PLAY commands

    When I click STOP and XM is playing, it mutes the master volume and I must click MUTE to restart XM playing, PLAY does nothing

    If I am playing music, CD, DVD, or TV, PLAY and STOP work as documented.

    I have checked all my skins and the play and stop buttons call PLAY and STOP respectively.

    I have a XMD1000 and it works fine other than these commands.

    Any comments?

    Regards,
    Jim

  2. #2
    FLAC Chuck's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Ellicott City, MD
    Posts
    1,671
    If you use line in for your XM you could add this to your ExecTBL.ini file

    Code:
    "STOP","BYIND;LINEMUTE;MUTE;Line in<<",XM.skin
    "PLAY","BYIND;LINEMUTE;<<MUTE;Line in",XM.skin
    2001 S10 ZR2

    Chucks Skin - to old

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    265
    Chuck,

    I've got my XMD1000 plugged in via a serial-to-usb cable and in order to get it to work had to set XMLINE=5 which is AUX on my configuration.

    I don't use the LINEIN Plaugin.

    Does this mean anything relative to your sugestion/

    Regards,
    Jim

  4. #4
    FLAC Chuck's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Ellicott City, MD
    Posts
    1,671
    For aux

    Make sure that the actual name in the Volume control panel is the same as in the code.

    Code:
    "STOP","BYIND;AUXMUTE;MUTE;Aux Volume<<",XM.skin
    "PLAY","BYIND;AUXMUTE;<<MUTE;Aux Volume",XM.skin
    MUTE;Aux Volume
    Attached Images Attached Images  
    2001 S10 ZR2

    Chucks Skin - to old

  5. #5
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    265
    Chuck,

    Just so I'm clear and don't chase phantoms due to my error, on my WinXP volume control panel, the aux line is named "Aux".

    How does that change what you suggested?

    I appreciate the help.

    I'm down to fixing little (some not so little) annoying problems.

    Regards,
    Jim

  6. #6
    FLAC Chuck's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Ellicott City, MD
    Posts
    1,671
    this should work

    Code:
    "STOP","BYIND;AUXMUTE;MUTE;Aux<<",XM.skin
    "PLAY","BYIND;AUXMUTE;<<MUTE;Aux",XM.skin
    let me know
    2001 S10 ZR2

    Chucks Skin - to old

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    265
    Chuck,

    On the XM screen, the new PLAY and STOP work fine.

    However, on ANY other screen things gets very curious( Note that I have a STOP and PLAY button on all skins and they issue STOP and PLAY commands respectively). Any way here is what happens:

    1. Master volume gets muted (as shown on the XP Volume Control Panel (VCP and the XP volume slider gets displayed)

    2. If I uncheck it on the VCP, at exit from the VCP, it re-mutes.

    3. If I click PLAY, nothing happens.

    4. If I click MUTE, XM play resumes BUT on the current channel+3, i.e. if I was playing 113, play resumes on 116.

    I've had enough for today and at 46 years in the computer business I have no idea why I keep doing this stuff.

    I copied the ExecTbl.ini lines from your last post, am I missing some puncuation or have too much by chance???

    "STOP","BYIND;AUXMUTE;MUTE;Aux<<",XM.skin
    "PLAY","BYIND;AUXMUTE;<<MUTE;Aux",XM.skin

    Any way, thanks for the help so far.

    Regards,
    Jim

  8. #8
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    265
    Chuck,

    Hold on a minute, I may have introduced an error in ExecTbl.ini.

    I'll get back shortly.

    Regards,
    Jim

  9. #9
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    265
    Chuck,

    I was right in my previous reply, it really does what I wrote.

    Regards,
    Jim

  10. #10
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    265
    Chuck,

    I looked in debug.txt after I had started xm, switched to MAIN and did a STOP and PLAY.

    In the trace i saw

    ...Executing: STOP
    ...Leaving: ...menu.skin, mastermute (I don't use this anyplace)

    Later when I clicked PLAY:

    ...Executing: PLAY
    ...Leaving: ...menu.skin, scanmode (I don't use this any place either. In fact I have removed all scans.

    This explains many of the symptoms, so now how ot fix it.

    Could I do the following. Everyplace I use STOP and PLAY commands, could I simply use PAUSE and RESUME?

    Regards,
    Jim

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •