Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: RR , Iguidance, and Xport3

  1. #1
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272

    RR , Iguidance, and Xport3

    Im using a GM-210 reciever. If I use it with Iguidance only it works great.
    If I use RR with it exclusively, it works great...

    BUT..

    If I use Xport3 to split the ports to RR and IG, it takes 20+ mins to lock on and the updating in IG to my movements is VERY slow.

    Any help would be appreciated.
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

  2. #2
    FLAC Machinehead's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    hijacks small portable city
    Posts
    1,381
    Xport3 was causing my system to BSOD.

    I just set the GPS to Port 0 in RR.

  3. #3
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272
    well, I want to use it for my flash gauges.
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

  4. #4
    MySQL Error MatrixPC's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Beach City, Socal
    Posts
    4,053
    Can you list what ports you using for each?
    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
    89 Supra Turbo P3 600E@750/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
    Y2K Accord Dell GX150
    RoadRunner is the best FE PERIOD
    EmoRebellion is a SCAMMER

  5. #5
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Quote Originally Posted by Custommx3 View Post
    Im using a GM-210 reciever. If I use it with Iguidance only it works great.
    If I use RR with it exclusively, it works great...

    BUT..

    If I use Xport3 to split the ports to RR and IG, it takes 20+ mins to lock on and the updating in IG to my movements is VERY slow.

    Any help would be appreciated.
    Is this when resuming froom hibernate? If you open XPort, do you see anything changing on the bottom of the XPort window during the first 20 minutes?

    Quote Originally Posted by Machinehead View Post
    Xport3 was causing my system to BSOD.

    I just set the GPS to Port 0 in RR.
    Bet you have bluetooth. Many times you can see the problem driver on the blue screen. Just change your virtual ports to something higher or make sure they don't conflict with other ports that may try to open later, the way some bluetooth drivers do it.

  6. #6
    FLAC Machinehead's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    hijacks small portable city
    Posts
    1,381
    Quote Originally Posted by Curiosity View Post
    Bet you have bluetooth. Many times you can see the problem driver on the blue screen. Just change your virtual ports to something higher or make sure they don't conflict with other ports that may try to open later, the way some bluetooth drivers do it.
    No sir, no bluetooth. But I am running XP via VMWare fusion on a Mac Mini.

    Of course I can't read the bluescreen on my 7" monitor because it's too small.

  7. #7
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272
    Nothing changes..

    I can go into IG and goto GPS info, I see 4-5 sats displaying signal bars, but IG says

    SATS 0/7

    I have tried using it directly in the back of the PC, or using a hub, no difference.

    the GPS is on com 2

    I have it split between com 4 and 6
    4 is for IG, 6 is for RR.

    I have also tried this with a PC and a laptop, same issue.
    I have also tried GPSGate to, same issue.
    But if I use it without a port splitter, it works fine!!

    Would it matter if it was USB 1.1 instead of 2.0? I wouldnt think so as its only 4800bps.
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

  8. #8
    The Curator
    Auto Apps:loading...
    Blue ZX3's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chicago area,IL
    Posts
    5,079
    Which version of Xport are you using, as for a long time i used an older version and decieded to try the newest and then had all sorts of probs...went back to old version, rock solid.

    Other ppl have mentioned that different versions work better with their setup than the others. Maybe this is your prob??
    RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

    Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
    Next in line: RRMedia v2.0

    DFX 5.1.1 Skin
    Appstore Link

    My RideRunner Plugins
    RRMedia
    RRExtended
    DFXVoice

    "There are no bugs - only undocumented features."

  9. #9
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272
    Im was using v3 of xport.

    Remember, Im using GPSgate right now with the same issue..

    without a splitter, it works great individually, but with a splitter, I get no, or sometimes get signals.
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

  10. #10
    The Curator
    Auto Apps:loading...
    Blue ZX3's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chicago area,IL
    Posts
    5,079
    All the probs occurring when running win in vmware? Or R you saying that you have also tried it on a full pledged PC/NON Mac with the same issues?
    RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

    Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
    Next in line: RRMedia v2.0

    DFX 5.1.1 Skin
    Appstore Link

    My RideRunner Plugins
    RRMedia
    RRExtended
    DFXVoice

    "There are no bugs - only undocumented features."

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 570
    Last Post: 11-05-2009, 03:49 PM
  2. How to setup iGuidance GPS for RoadRunner
    By MatrixPC in forum RR FAQ
    Replies: 31
    Last Post: 05-22-2009, 09:29 AM
  3. Digital FX 2.0 Transparent Released
    By JohnWPB in forum RR Skins No Longer Supported
    Replies: 3759
    Last Post: 03-07-2008, 01:23 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 01-10-2007, 04:45 PM
  5. RR, Xport and GPS
    By Naesstrom in forum Road Runner
    Replies: 7
    Last Post: 08-19-2006, 04:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •