Results 1 to 10 of 10

Thread: Album Art problem

  1. #1
    Low Bitrate VettePC's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99

    Album Art problem

    Hi - Am using DFX2.5 skin, and the album art isnt working right.
    Have figured out that Folder.jpg needs to be in each Albums folder, AND not hidden. (which they were at first)

    I tried unregistering the Winamp.dll and downloaded latest one from Roadrunner binary. Registered it and seemed to work then quit working. Sometimes it shows the album art in the browser window,, and sometimes not even there.

    Any ideas people!?



    Have spent ALL morning on this alone... not having fun anymore.

  2. #2
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    East Central FLA
    Posts
    241
    I don't use DFX, but I'm pretty sure Winamp has nothing to do with the album art.

    The jpg files have to be not hidden - you already know that - check again to make sure something isn't hiding them all over again on you (Zune used to do this, not sure what else would do it).

    Make sure *.jpg is set in the music section of RR config.

  3. #3
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,691
    Blog Entries
    1
    Somewhere along the way, the Mp3Art plugin has started acting up from what I can tell. If you remove the Line:

    X,Mp3Art

    From the menu.skin, the album art should then again work correctly for you. The plugin, was intended to show any art that may have been embedded in teh MP3's, and if none was available, it would show the image.jpg in the album folder. Somehow it is simply showing the album art for a split second, and then disappearing.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  4. #4
    Low Bitrate VettePC's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99
    Quote Originally Posted by JohnWPB View Post
    Somewhere along the way, the Mp3Art plugin has started acting up from what I can tell. If you remove the Line:

    X,Mp3Art

    From the menu.skin, the album art should then again work correctly for you. The plugin, was intended to show any art that may have been embedded in teh MP3's, and if none was available, it would show the image.jpg in the album folder. Somehow it is simply showing the album art for a split second, and then disappearing.
    Ok, I removed the X,Mp3Art line and now it works MUCH better! Only thing now is when you browse to an album and play the FIRST song in the list , NO album art shows. Then , if you browse to the second song, it SHOWS, then Browse to the first song again and it shows Art! Does this on all albums I tried. I also have this same thing on another PC.. Same symptoms. Also, I cannot use the NEXT / PREVIOUS buttons on the main Music window. All othr buttons work, HOME, POWER, PLAY-PAUSE,VOL+/-, and MUTE. What causes this?

    After reboot I also noticed the XM radio doesnt work, and I saw windows hardware manager show a serial Mouse device. Think I saw this issue somewhere in my travels... guess I'll be searching for that answer next.

    While I am rambling on... , one other thing that has annoyed me all along, and I havent looked into it, is, my graphics in ANY windows, app is distorted, and have ghosts around all text and graphics. I suspect something to do with the gamma settings in RR? I am not very hip on what gamma does, so that will be another search soon.

    If anyone can steer me in the directions needed , I'd greatly appreciate that! I am getting close to getting all this to work. I hope!

    Thanks peeps!

  5. #5
    Low Bitrate VettePC's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99
    Thanks John for the reply! I DO appreciate the help!!

  6. #6
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    yeah, there was a bug with indicator support for extension plugins -- fixed for next ver.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  7. #7
    Low Bitrate VettePC's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99
    Cool , ok.

    Serial mouse issue fix: Just disabled it in Device Manager..so far so good.

    Album art is better but still have above problem.

    Latest issue is sometimes after shutting down winamp volume gets set to zero.

  8. #8
    Constant Bitrate digeratix's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    185
    Whats the status on this?

    I am having the same problem and super sick of it.

    I have 12/6 on rr and dfx 2.22 or 2.5, I say 2.22 cause thats what the installer says.
    Anyways I have the same issue, and its not resolved. If you take away X,Mp3Art from the menu.skin, you will get crappy cover art, but it will start working again.
    On that same screen the next and previous do not work.

    Whats the solution?

  9. #9
    Low Bitrate VettePC's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99
    I have found several skins with incorrect code for the buttons. I found no fix, and have edited my own skins so they do what they are supposed to. I documented the exact changes. I'll dig it up and post it here or on the DFX thread.

    I have just removed the X,Mp3Art and at least get artwork to show. Its crummy yes. I have not fooled with this problem much because I have many other issues driving me nuts.
    Like when a phone call comes in the INCORRECT name, picture, and number shows. THEN , if the SAME person calls it will show correct name picture, & number! I really wish this would get fixed.


  10. #10
    Low Bitrate VettePC's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    99
    Now my album art stops working again. If I remove a file called resume.ini it works again, then after selecting a couple different albums, it stops. Remove resume.ini, then start RR and album art works, until changing artists a couple times! Now why is this happening? ALSO, I notice in the Folder C:\Program Files\ a file called "Road Runnini" (NO file extension) with this in it:

    [Settings]
    HideCaptionMenu=1
    ControlState=1
    DefaultVideoFrame=3
    KeepAspectRatio=0
    CompMonDeskARDiff=0
    Volume=100
    Balance=0
    Mute=0
    LoopNum=1
    Loop=1
    Rewind=1
    Zoom=2
    AllowMultipleInstances=0
    TitleBarTextStyle=1
    OnTop=0
    TrayIcon=0
    AutoZoom=0
    FullScreenCtrls=0
    FullScreenCtrlsTimeOut=0
    ExitFullscreenAtTheEnd=0
    RememberWindowPos=0
    RememberWindowSize=0
    KeepHistory=1
    DSVidRen=0
    RMVidRen=0
    QTVidRen=0
    APSurfaceUsage=0
    AudioRendererType=
    AutoloadAudio=1
    AutoloadSubtitles=1
    EnableWorkerThreadForOpening=1
    ReportFailedPins=0
    DVDPath=
    UseDVDPath=0
    AutoSpeakerConf=1
    SPOverridePlacement=0
    SPHorPos=50
    SPVerPos=90
    SPCSize=3
    SPCMaxRes=2
    EnableAudioSwitcher=1
    EnableAudioTimeShift=0
    AudioTimeShift=0
    DownSampleTo441=0
    CustomChannelMapping=0
    IntRealMedia=0
    UseWinLirc=0
    WinLircAddr=127.0.0.1:8765
    UseUICE=0
    UICEAddr=127.0.0.1:1234
    DisableXPToolbars=1
    UseWMASFReader=1
    JumpDistS=1000
    JumpDistM=5000
    JumpDistL=60000
    AC3SpeakerConfig=2
    AC3DynamicRangeControl=0
    DTSSpeakerConfig=2
    DTSDynamicRangeControl=0
    SnapShotPath=C:\
    AACSpeakerConfig=1
    MpaBoost=1
    LaunchFullScreen=0
    HideAviSplitterWarning=1
    [Commands]
    CommandMod0=32794 1b 27 "" 5 0 0
    CommandMod1=32793 1b 25 "" 5 0 0
    CommandMod2=163 3 4d "" 5 0 8
    CommandMod3=167 b 4d "" 5 0 0
    ----------------------------

    What is this???!! My other RR test macines dont have this file!

    Does anyone else have this file? Remember its not in the Road Runner directory.


Similar Threads

  1. Album Art Revisited (PAINFUL!)
    By 06TC_OWNER in forum StreetDeck
    Replies: 10
    Last Post: 08-02-2006, 12:32 AM
  2. Album Art
    By 06TC_OWNER in forum StreetDeck
    Replies: 2
    Last Post: 05-31-2006, 11:15 AM
  3. album art browsing /list toggle
    By RoyN in forum RR Skins
    Replies: 0
    Last Post: 10-19-2005, 09:39 PM
  4. Album Art / Movie Art
    By frodobaggins in forum FP FAQ
    Replies: 0
    Last Post: 12-01-2004, 04:38 PM
  5. WMP Album Art in FP
    By Cat Monkey in forum FrodoPlayer
    Replies: 9
    Last Post: 11-26-2004, 07:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •