Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Weird weather problem

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    36

    Weird weather problem

    All aspects of weather work fine on my desktop pc (vista). On my tablet PC (win2k) most of the maps work, but for some reason the 1 day and 5 day forecasts are blank. The labels are there but no data. I am currently using Digital FX 2.0 but I get the same problems with the 1 and 5 day forecasts in other skins with weather. Any ideas????

    Oh, and I have the latest version on both PC's and I uninstalled and reinstalled on both as well.

  2. #2

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    36
    Yes, and none of the 5 cities along the top work either on my tablet. Just labels and blank fields.

    That brings up another weird problem... on my Desktop PC it shows the name of my "home town" as New Philadelphia, PA. Apparently, there is a small town in central PA called "New Philadelphia" and that is what the skin is pulling weather for....

    It seems like the city in RR.ini is meaningless in Digital FX anyway. The buttons across the top seem to do a "search" on weather.com. Then the search results are returned as an xml file that gets stored in RR as mywsearch.xml. The contents are as follows:
    <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>
    - <!-- This document is intended only for use by authorized licensees of The Weather Channel. Unauthorized use is prohibited. Copyright 1995-2005, The Weather Channel Interactive, Inc. All Rights Reserved.
    -->
    - <search ver="2.0">
    <loc id="USPA1173" type="1">New Philadelphia, PA</loc>
    <loc id="USPA1276" type="1">Philadelphia, PA</loc>
    <loc id="USPA1277" type="1">Philadelphia/Northeast Philadelphia Arpt, PA</loc>
    </search>

    It seems like RR is choosing option 1 which is incorrect, and then pulling the data for that town which is then stored as myweather.xml and pulled into RR.

    I don't know enough about how this works to correct it though....

  4. #4
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    Simple question, do you have the "weather" folder in place ? and if you have the high-quality images, do you have fastmode=-1 in RR.INI ?
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    36
    Yes. Weather folder is in the Road Runner directory. Fastmode=-1 in rr.ini. Images are all there...but there is a weird problem. If I open the weather folder on my tablet, it will not display thumbnails of ANY of the gifs. I also cannot preview most of them in MS paint, IE or the other imaging program on my PC. The only program that will let me view the weather gifs is Firefox. I either get little red X's in IE or "invalid file format" in other programs. The only gifs that I can view on the Tablet are the mighttime gifs with the moon. Any of the "daytime" gifs error out. VERY ODD. I tried copying the files directly from my desktop PC and the results were all the same. If I look at the properties of the images on my tablet, and go to "summary", windows seems to recognize file format of the nighttime ones as GIF (graphic interchange format) and the daytime ones as Portable Networks Graphics (PNG) despite all files having the gif extension. My desktop running Vista shows them all as GIF file types.

    I wonder if there is some odd incompatibility with these gifs and Win2K though I find that difficult to understand how....


    The issue with the cities seems like it is is probably skin specific so I'll try to get someone to help me in the skins section.

  6. #6
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,700
    Blog Entries
    1
    this is because the weather "gif's" are not gif's at all, they are PNG's renamed to .gif. The weather code in rr is hard coded to look for .gif images, so this has to be done. RR is smart enough to figure out that they are actually png's and loads them correctly. Many photo editors do not do this (Photoshop for example). To view or edit one of the images, you have to rename it back to .png then load it to view/edit them.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    36
    So what does all this mean? Why is RR not displaying my weather?

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    36
    Anyone?

  9. #9
    FLAC Griff1's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,052
    I don't know if my issue is related but i'm having roughly the same problem,xml's update but i get no info in the weather skin.
    The weather images are present in my RR folder as are the xml's and i have selected my city in RR.ini.

    I'm running the 21.09.2007 exe and using Freedom 2.1 skin,i've never had this issue before,its always just worked but lately nothing.
    P4 2.8 HT, 512Mb Ram, 60Gb 2.5 HD, M4-ATX, SB Audigy2, BU353, Lilliput TS,Soundgraph Imon VFD,SONY Optiarc dvd Burner,RideRunner, iGo8, Custom Freedom 2.1

  10. #10
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Cali
    Posts
    111

    Same issue here

    I can see the maps, but not the 1-day or 5-day weather. I run the newest RR and DFX 2.5. I have the city in the RR.ini set correctly

    I have tried these combos of names for the city

    Denver
    Denver,CO
    Denver, CO
    Denver,Colorado
    Denver, Colorado


    When I reload, the weather maps are correct, so I can see temps, radar, etc. but nothing else

    Anyone who can help?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Weird SATA problem
    By nitefallz in forum General Hardware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 11-22-2007, 03:57 AM
  2. Weird problem....
    By Jorge18 in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 02-23-2007, 05:58 AM
  3. Weird volume problem - is it RR??
    By sqkev in forum Road Runner
    Replies: 3
    Last Post: 11-27-2006, 01:06 AM
  4. Internet Access (Weather) Problem
    By alimh in forum Software & Software Development
    Replies: 1
    Last Post: 11-07-2006, 03:32 PM
  5. not enough power? weird problem HELp please :-D
    By xdjxklusivex in forum Power Supplies
    Replies: 3
    Last Post: 02-28-2005, 04:23 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •