Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Whats happened to my album art?

  1. #1
    FLAC Griff1's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,052

    Whats happened to my album art?

    Hi,thanks for looking.

    Well i've just noticed that when playing an album from a folder with multiple albums by that artist i'm now only getting the first jpg found and not the one with the same name as the album...wierd,what have i screwed up now?

    Example folder..

    Eminem

    The Slim Shady LP (album folder)
    The Slim Shady LP.jpg

    The Eminem Show (album folder)
    The Eminem Show.jpg

    Marshall Mathers LP (album folder)
    Marshall Mathers LP.jpg

    Encore (album folder)
    Encore.jpg

    Curtain Call The Hits (album folder)
    Curtain Call The Hits.jpg

    Playing any of the above just loads the cover for Encore which is alphabetically first.

    Each album folder also contains Folder.jpg which matches AlbumName.jpg from the folder above.

    In the past its always just shown folder.jpg when i've loaded the album.

    I'd appreciate any help with this issue as i just can't figure it out.

    I am using the latest beta but its not that cos i've also tried the last full release and the issue remains.
    Am also using Freedom 2.1 skin which shouldn't be the issue either as it worked before.

    Thanks.
    P4 2.8 HT, 512Mb Ram, 60Gb 2.5 HD, M4-ATX, SB Audigy2, BU353, Lilliput TS,Soundgraph Imon VFD,SONY Optiarc dvd Burner,RideRunner, iGo8, Custom Freedom 2.1

  2. #2
    Variable Bitrate BREWDOG52's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Oregon
    Posts
    269
    so you have 2 .jpg's in each folder? I would delete the "album name".jpg and just use folder.jpg....RR might be getting confused, especially if you are using *.jpg as album cover file in RR config....not sure though, but it's worth a try...there's no need for 2 .jpg's in each folder.

  3. #3
    Variable Bitrate BREWDOG52's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Oregon
    Posts
    269
    well i just tried putting 2 .jpg's in a folder and it still displays fine, so I don't know. i guess make sure you have it setup right in the config/ini.. ie...*.jpg...you probably do though otherwise I don't think it would show any cover art.

  4. #4
    FLAC Griff1's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,052
    Well it's never been an issue,

    i know its an odd setup but if you have a cover window in your audio browser then it will show the first alphabetical cover for that artist as you scroll past it (or you can number them and show your favorite cover for that artist by making that cover 1.jpg)

    Thats why i have it like that,but the audio player always just ignored those album name images and only loaded folder.jpg from within each specific album.

    Now it seems to be looking at the folder above for album art,.
    P4 2.8 HT, 512Mb Ram, 60Gb 2.5 HD, M4-ATX, SB Audigy2, BU353, Lilliput TS,Soundgraph Imon VFD,SONY Optiarc dvd Burner,RideRunner, iGo8, Custom Freedom 2.1

  5. #5
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,702
    Blog Entries
    1
    I have all of my album art named Folder.jpg. This way it works on most portable players, RR, Media Center ect. To diferentiate the images I have it set up like this, and as far as I know, is the most standard way to do it:

    Eminem
    Folder.jpg (Either your favorite cover, or a picture of the artist

    The Slim Shady LP (album folder)
    Folder.jpg

    The Eminem Show (album folder)
    Folder.jpg

    Marshall Mathers LP (album folder)
    Folder.jpg

    Encore (album folder)
    Folder.jpg

    Curtain Call The Hits (album folder)
    Folder.jpg

    With it set up this way, as I scroll the root MP3 folder, I see the image in the root of that artist folder. When I go into the artist folder, and scroll down the list of albums, the image from each album folder will appear.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  6. #6
    FLAC Griff1's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,052
    Quote Originally Posted by JohnWPB View Post


    With it set up this way, as I scroll the root MP3 folder, I see the image in the root of that artist folder. When I go into the artist folder, and scroll down the list of albums, the image from each album folder will appear.
    Well thats how it used to work but now no matter what i laod into the audio player all i get is the 1st alphabetical image from the artist folder.

    How is this possible?

    Could this be anything to do with vb runtime files or something cos even my good back -up is exibiting the same thing on the desktop pc.
    P4 2.8 HT, 512Mb Ram, 60Gb 2.5 HD, M4-ATX, SB Audigy2, BU353, Lilliput TS,Soundgraph Imon VFD,SONY Optiarc dvd Burner,RideRunner, iGo8, Custom Freedom 2.1

  7. #7
    Maximum Bitrate jonessc's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Wales, UK
    Posts
    787
    Try music (page 1) on rrconfig (using blues version)

    add: folder.jpg to the'album cover file'

    as long as you have a folder.jpg in every album folder it should work fine.

    The only other thing that springs to mind, is have the attributes changed on any of the jpeg files? ie: hidden? system? that would stop road runner from reading the jpeg files
    CarPuter Progress:
    Planning:-----> [||||||||||] 100%
    Hardware Buying:-> [||||||||||] 100%
    Software:-----> [||||||||||] 100%
    Installing:-----> [||||||||||] 100%
    Current Project= Making skins in photoshop...

  8. #8
    FLAC Griff1's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,052
    Quote Originally Posted by jonessc View Post
    Try music (page 1) on rrconfig (using blues version)

    add: folder.jpg to the'album cover file'

    as long as you have a folder.jpg in every album folder it should work fine.

    The only other thing that springs to mind, is have the attributes changed on any of the jpeg files? ie: hidden? system? that would stop road runner from reading the jpeg files
    Yeah i tried that but then it shows my NO ALBUM ART image instead.
    Nothings changed image format or attribute wise so i'm completely baffled.
    P4 2.8 HT, 512Mb Ram, 60Gb 2.5 HD, M4-ATX, SB Audigy2, BU353, Lilliput TS,Soundgraph Imon VFD,SONY Optiarc dvd Burner,RideRunner, iGo8, Custom Freedom 2.1

  9. #9
    FLAC Griff1's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,052
    Right.
    At some point WMP 9 has been run on my pc (not by me as i don't use it) but anyway it had the "update my media" tab ticked and as such updated all my music with hidden images of ****ty quality when it was last run and that was the cause of it all.

    I just pointed it to my external HD which has a copy of my music folder and all is well again.

    Thanks everyone for the pointers,sorry to of wasted your time but glad it was something fixable.
    P4 2.8 HT, 512Mb Ram, 60Gb 2.5 HD, M4-ATX, SB Audigy2, BU353, Lilliput TS,Soundgraph Imon VFD,SONY Optiarc dvd Burner,RideRunner, iGo8, Custom Freedom 2.1

  10. #10
    Maximum Bitrate jonessc's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Wales, UK
    Posts
    787
    Quote Originally Posted by Griff1 View Post
    Right.
    At some point WMP 9 has been run on my pc (not by me as i don't use it) but anyway it had the "update my media" tab ticked and as such updated all my music with hidden images of ****ty quality when it was last run and that was the cause of it all.

    I just pointed it to my external HD which has a copy of my music folder and all is well again.

    Thanks everyone for the pointers,sorry to of wasted your time but glad it was something fixable.
    Make a batch file with this code
    Code:
    attrib folder.jpg -h -s /s
    run it from the root of your music folder

    that will reset the attributes
    CarPuter Progress:
    Planning:-----> [||||||||||] 100%
    Hardware Buying:-> [||||||||||] 100%
    Software:-----> [||||||||||] 100%
    Installing:-----> [||||||||||] 100%
    Current Project= Making skins in photoshop...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 09-22-2010, 08:17 AM
  2. Indexing music in 1.0.9.8 Failed
    By hovalistic in forum StreetDeck
    Replies: 0
    Last Post: 07-07-2007, 11:19 AM
  3. More on Album Art (bug/feature request)
    By unlfrank in forum Freeway
    Replies: 2
    Last Post: 12-28-2006, 11:58 AM
  4. Album art downloader
    By hijinks21 in forum Software & Software Development
    Replies: 105
    Last Post: 07-20-2006, 09:56 AM
  5. Replies: 18
    Last Post: 03-12-2006, 05:56 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •