Results 1 to 8 of 8

Thread: Volume Control Problem with new install

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Reading, PA
    Posts
    233

    Volume Control Problem with new install

    I apologize for posting this, as I am sure the answer is already posted out there, but my search results brought up nothing pertaining to this issue. I just re-setup my entire CarPC on a Solid State Drive and I am experiencing a few issues that I didn't on my old setup.

    Each time after I boot up the PC, and I hit the Decrease Volume button once, it takes the volume all the way to zero, even though it still shows 20%, 25%, whatever it is. I must keep hitting the button until it shows 0%, then start increasing it again....and after all that, it works fine...I'm able to decrease it in increments again.

    I thought I remember reading a post about this 6 months ago, but can't find the thread.

  2. #2
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,053
    Have you set the audio device correctly? Channel/Line to control?

    You are not running Vista are you?
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Reading, PA
    Posts
    233
    Quote Originally Posted by 2k1Toaster View Post
    Have you set the audio device correctly? Channel/Line to control?

    You are not running Vista are you?
    What do you mean channel/line to control?

    No Vista.

    I did notice that both my Master Control and Wave Control get set really low when I use the RR Volume Controls...even after I manually move them up.

  4. #4
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,053
    Quote Originally Posted by phuz View Post
    What do you mean channel/line to control?

    No Vista.

    I did notice that both my Master Control and Wave Control get set really low when I use the RR Volume Controls...even after I manually move them up.
    i mean where you set it to control master, wave, or all (lots of other options but those are the most common)
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  5. #5
    FLAC Griff1's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,052
    Sounds like your controlling wave instead of master volume.
    P4 2.8 HT, 512Mb Ram, 60Gb 2.5 HD, M4-ATX, SB Audigy2, BU353, Lilliput TS,Soundgraph Imon VFD,SONY Optiarc dvd Burner,RideRunner, iGo8, Custom Freedom 2.1

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Reading, PA
    Posts
    233
    Quote Originally Posted by Griff1 View Post
    Sounds like your controlling wave instead of master volume.
    Actually, it's controlling both of those, but why does it decrease the volume to 0 as soon as I hit the decrease volume button once, and still has a value displayed, other than 0??

  7. #7
    FLAC
    Auto Apps:loading...
    EL CAMINO's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    upland california us
    Posts
    1,283
    mastervolmap=0 would make RR to control the master volume, you might have it to control all lines, mastervolmap=-1, for better troubleshooting post your rr.ini.

  8. #8
    Variable Bitrate
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Reading, PA
    Posts
    233
    Quote Originally Posted by EL CAMINO View Post
    mastervolmap=0 would make RR to control the master volume, you might have it to control all lines, mastervolmap=-1, for better troubleshooting post your rr.ini.
    Yeah, for some reason, and I have no idea why, the Map master volume in the rr config was set to All Lines, but I copied the rr.ini from the old setup to the new one, so how the hell did that setting get changed?

    Either way, it works now. I just assumed (and you know what that means) that when I copied the entire config file, all the settings SHOULD have been the same.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 10-29-2007, 01:58 PM
  2. Volume problem with RR.
    By Outsider787 in forum Road Runner
    Replies: 3
    Last Post: 08-01-2007, 01:45 AM
  3. Volume control on prosumer card Terratec EWX2496
    By CavityCr33p in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-03-2006, 10:29 PM
  4. Roadie Volume Control
    By tjp12100 in forum FrodoPlayer
    Replies: 0
    Last Post: 06-21-2006, 03:30 PM
  5. volume control
    By JaxPt in forum Software & Software Development
    Replies: 3
    Last Post: 04-21-2005, 06:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •