Results 1 to 8 of 8

Thread: GPS locking up?

  1. #1
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272

    GPS locking up?

    Im not sure if this is a RR, or Xport, or GPS issue...

    I have the compass (brushed metal skin) on my menu.skin. It seems to work on bootup, then all of a sudden it seems to just lock up. RR works fine, but my GPS signal seems to stop. Iguidance doesnt seem to find a GPS signal either. If I open Xport, I see the streaming GPS data, so I know the GPS is working.

    Anyone else have this issue? Know of a fix?
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

  2. #2
    Newbie Nexus_006's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Naples, Italy
    Posts
    3
    I have the same issue but I didn't investigate enough about it.
    What I can tell you is that:
    1. In Xport the streaming GPS data is always OK (at least it looks like but I didn't check if data are strictly following the protocol)
    2. My navigation software (NAVIPC) stops reading GPS Data even if RR is not running
    3. It happens even if I don't use XPort
    4. It never happened until a certain date
    5. It happens with two different GPS antenna out of three which usually worked fine since years
    6. It never happened with the third antenna (a bluetooth one while the other two are USB)
    7. All the GPS antennas are Sirf Star III devices
    So I can say that:
    1. it is not a RR issue
    2. it is not a navigation software issue
    3. it should not be a GPS antenna issue
    4. it should not be an XPort issue
    5. it could be related to some updated library on the system (something related to virtual com ports ?)
    I hope this can help in some way...

  3. #3
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272
    I know mine seems to work for a short period (most of the time) then hangs up, simetimes a few seconds, sometimes a few mins.

    Xport does show its still streaming.
    I havent tested it as a stand alone just yet.
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

  4. #4
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    738
    how about get factory reset done using some tools out there on the net. i heard leaving the power off for a full day does the factory reset also.. I think display of steaming data means the unit is functional... Just do a factor reset...... I did it a few month back and that fixed mine.. mine is bu-353 usb..

  5. #5
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,166
    Blog Entries
    52
    Quote Originally Posted by Custommx3 View Post
    I know mine seems to work for a short period (most of the time) then hangs up, simetimes a few seconds, sometimes a few mins.

    Xport does show its still streaming.
    I havent tested it as a stand alone just yet.
    ig4? you have the EXACT same issue i have if so. I have no idea why it does it but it looks up rr's processing of internal commands. However if u send rr command messages the commands process. I doubt there will be a fix during ig4's existence. Here's to hoping iG5 or garmin's product become carputer ready.
    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
    Find my plugins on the MP3Car App Store!
    Follow Me on Twitter or Facebook
    Live mp3Car Facebook Chat

  6. #6
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272
    Ya, I thought about that. I am using Xport, was kinda PITA to try and turn it off to do a reset. I'll try that today and see.

    Thx for the info
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    249
    Hi. I used to have a similar problem with a game-pad (in config util it always works fine, but in games it will drop out after a while). And it turns out to be the powered USB hub can't provide enough power after a few months of use...

  8. #8
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272
    After I posted this.. this weekend it seems that now its not locking up.. WTF!
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

Similar Threads

  1. Replies: 353
    Last Post: 08-24-2009, 09:31 AM
  2. PPC Car GPS and MP3 mini How To
    By hotrod_nut in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-25-2008, 01:24 PM
  3. My GPS scenario & Bluetooth quest.
    By gizak in forum GPS
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2005, 12:11 PM
  4. few gps questions
    By fuctup in forum GPS
    Replies: 2
    Last Post: 03-02-2005, 01:40 AM
  5. Replies: 9
    Last Post: 10-25-2004, 01:34 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •