Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Why does my Winamp volume go to zero after I exit then restart RR?

  1. #1
    Constant Bitrate mstaedt's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    164

    Why does my Winamp volume go to zero after I exit then restart RR?

    Is there some simple setting that I've missed.

    I've looked.

    Thanks....
    Mark
    --------------------------------
    Project completed! (almost)

    My Truck as featured in Custom Classic Trucks magazine.

  2. #2
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,049
    Quote Originally Posted by mstaedt View Post
    Is there some simple setting that I've missed.

    I've looked.

    Thanks....
    Mark
    the "mute winamp on exit" setting checked?
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  3. #3
    Constant Bitrate mstaedt's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    164
    nope.
    --------------------------------
    Project completed! (almost)

    My Truck as featured in Custom Classic Trucks magazine.

  4. #4
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    Check mastervolmap=0 in rr.ini and if that doesn't help try changing the winamp output plugin.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  5. #5
    FLAC muldrick's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    South-Central PA
    Posts
    1,241
    Hmm, on that same note:
    I use DFX, when I use the HD radio, hybernate the system, then return and go to my music, the volume is all the way at zero. The HD radio volume is fine, but I have to go to the winamp mixer and turn the (music) volume back up.
    I don't see how the "mute winamp on exit" would effect that but I'll change it.
    And I'll look at the mastervolmap=0.

    mstaedt: look at your RR configurations and play around with sound output: "master" verses "all lines".
    AtmosUSA.biz, E-Cig Mods
    "A great smoking alternative"

  6. #6
    Variable Bitrate jessekilner's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    266
    I have same problem.. I just thought it was a bug or something we have to deal with... alil annoying... but no complaints.. on a side note, I get serious buzzing through the VGA calbe connected to laptop but it's only present when lattop is in standby or off.. completly gone once PC is on. It's definitly traveling through VGA cable though here's my setup just in case anyone knows the quick fix

    10ft vga cable exteded ran center away from any power source.
    Lilliput 10.4" powered to ignition/grounded to chassy
    laptop connected to 300 watt inverter plugged into cigarett lighter... I know, I know... bad idea...but need temp setup as I got to save for Carnetix.

    I have looked in audio forum.. i did'nt find anything for VGA cable the only thing i found was feedback lines on monitor no problems there... only a pop then buzzing when PC is OFF/Standby

    I unplugged inverter no differrence the noise go away if VGA cale is unplugged.
    my guess is laptop and monitor half to be grounded the same way to the chassy but being that laptop works on battery or AC it's ground looping throught the monitor VGA to the monitor then to chassy. any suggestions
    Did it.. Done it... now I got to keep the neighbors kids away!!

  7. #7
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,049
    Quote Originally Posted by jessekilner View Post
    I have same problem.. I just thought it was a bug or something we have to deal with... alil annoying... but no complaints.. on a side note, I get serious buzzing through the VGA calbe connected to laptop but it's only present when lattop is in standby or off.. completly gone once PC is on. It's definitly traveling through VGA cable though here's my setup just in case anyone knows the quick fix

    10ft vga cable exteded ran center away from any power source.
    Lilliput 10.4" powered to ignition/grounded to chassy
    laptop connected to 300 watt inverter plugged into cigarett lighter... I know, I know... bad idea...but need temp setup as I got to save for Carnetix.

    I have looked in audio forum.. i did'nt find anything for VGA cable the only thing i found was feedback lines on monitor no problems there... only a pop then buzzing when PC is OFF/Standby

    I unplugged inverter no differrence the noise go away if VGA cale is unplugged.
    my guess is laptop and monitor half to be grounded the same way to the chassy but being that laptop works on battery or AC it's ground looping throught the monitor VGA to the monitor then to chassy. any suggestions

    This is sort of a thread hijack, but anyways:

    You are spot on with your last reasoning. It should be trying to ground itself via both the vga and audio cables. If you unplug the vga, and leave the audio to amp connected, does it buzz too? Or do you have an optical connection or something?

    The fix is to make the PC grounded to the car directly. So use a DC-DC which you are saving up to buy already.
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  8. #8
    Constant Bitrate mstaedt's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    164
    Ya...
    I just figured out the same thing. If I leave RR with the HD radio running, the Winamp volume is zero when I come back. All is ok if I leave with the mp3 player up.

    Thanks...
    Mark
    --------------------------------
    Project completed! (almost)

    My Truck as featured in Custom Classic Trucks magazine.

  9. #9
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,256
    are u using fadeinvolume?

    dont, if u are

    set
    fadeinvolume=false


    mitch
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  10. #10
    I see dead kittens Quattro's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    New York
    Posts
    2,922
    Quote Originally Posted by muldrick View Post
    Hmm, on that same note:
    I use DFX, when I use the HD radio, hybernate the system, then return and go to my music, the volume is all the way at zero. The HD radio volume is fine, but I have to go to the winamp mixer and turn the (music) volume back up.
    I don't see how the "mute winamp on exit" would effect that but I'll change it.
    And I'll look at the mastervolmap=0.

    mstaedt: look at your RR configurations and play around with sound output: "master" verses "all lines".
    I have the same problem, when I go into standby with the radio running.

    Quote Originally Posted by mitchjs View Post
    are u using fadeinvolume?

    dont, if u are

    set
    fadeinvolume=false


    mitch
    I'll have to take a look at that, I'm pretty sure I have it set to true.
    Installed
    Asus A7N8X-VM - AMD Mobile Athlon 2400
    512 Ram - 60GB HD - Opus 150w
    Lilliput 7" - Rikaline 6010
    [00000000000001100010-] 98% Completed

    Check Out My Install!!!

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. How to make Winamp TV Plugin work with RR
    By ramez75 in forum Road Runner
    Replies: 28
    Last Post: 09-03-2010, 12:17 AM
  2. REQUEST: Run Multiple RR instances
    By Jarrod in forum Road Runner
    Replies: 33
    Last Post: 12-21-2008, 07:54 AM
  3. Three questions regarding RR, winamp, gps
    By Profozone in forum Road Runner
    Replies: 6
    Last Post: 02-18-2008, 07:53 AM
  4. Replies: 5
    Last Post: 06-29-2007, 02:24 AM
  5. Replies: 11
    Last Post: 02-11-2004, 10:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •