Results 1 to 7 of 7

Thread: GPSSPD label problem

  1. #1
    Constant Bitrate tom_rosenback's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    170

    GPSSPD label problem

    Hi,

    I am using the GPSSPD label on the skin I use. After starting RR the label is 0 km/h, the speed raises as it should when starting to drive but when stopping the vehicle the label won´t go down to 0 km/h it stays at ~7km/h. Is there any way to set the label to 0 when the car is not moving? Also after resuming from hibernation the label is ~7km/h.

  2. #2
    One Sharp Cheddar ThunderStick's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    West Allis, WI
    Posts
    1,654
    RR get's this data from your GPS unit. What GPS unit are you using?
    New Age Garmin - Skin for RR
    New Age Slider - RR SKin In Progress
    "It's called CODE because I don't want you to know"

  3. #3
    Constant Bitrate tom_rosenback's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    170
    I am using a Navibe GM720 USB unit. I have got the latest driver from Profilic installed (PL-2303)

  4. #4
    Variable Bitrate Dartman_71's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Finland
    Posts
    425
    I have same Navibe unit, it work fine with iGO8 but if I use Xport com splitter GPSSPD go crazy, speed jump to 6774km/h and back to normal.

  5. #5
    Constant Bitrate tom_rosenback's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    170
    Otherwise the speed in the GPSSPD label is ok but when stopping the vehicle it doesn´t go to 0.

  6. #6
    One Sharp Cheddar ThunderStick's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    West Allis, WI
    Posts
    1,654
    Quote Originally Posted by tom_rosenback View Post
    Otherwise the speed in the GPSSPD label is ok but when stopping the vehicle it doesn´t go to 0.
    MOre than likely a gps thing. If you get constantly changing coordinates then your speed is going to differ. THis happens because most of these gps units arent pinpoint accurate and even staying in one place may cause your coordinates to change slightly.
    This is how your GPS device determines speed by changing coordinates. So if your speed is constantly flucuating when stopped, your GPS unit is probably no good (JUNK). It is normal to not allways return to zero, you may return to zero and hover about 1 or 2 MPH. anything higher though and I would say your reciever is not doing it's job correctly. TIME FOR A NEW and BETTER ONE
    New Age Garmin - Skin for RR
    New Age Slider - RR SKin In Progress
    "It's called CODE because I don't want you to know"

  7. #7
    Constant Bitrate tom_rosenback's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    170
    I have had a few different GPS units and all of them has showed the same speed thing. All the units has had SIRF III chip in, which is said to be the "best".

Similar Threads

  1. Lilliput TouchKit problem solved!
    By AAVfReaK in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 11-07-2010, 08:29 AM
  2. Help with gpsspd RR label
    By ThunderStick in forum Road Runner
    Replies: 3
    Last Post: 08-31-2008, 01:58 AM
  3. Label Shadows for scrolling labels (i.e. ilists)
    By monkeyracer in forum Road Runner
    Replies: 5
    Last Post: 05-15-2008, 09:24 AM
  4. Replies: 16
    Last Post: 06-08-2006, 12:29 PM
  5. gps navilock and com problem
    By lele67 in forum GPS
    Replies: 0
    Last Post: 04-01-2006, 07:41 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •