Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: same song after shut down why

  1. #11
    FLAC Sal R.'s Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sun Diego
    Posts
    1,448
    Quote Originally Posted by michaelrj9 View Post
    Exactly..
    RR is not getting the chance to save the resume info when the OPUS sends the power off signal.

    I'm not sure how RR handles power off commands received thru the power button, but here are your options (the ones I know off, anyway):

    -Shut down the PC thru RR
    -Exit RR then let OPUS shut down the PC
    -Download and install RRExtended and setup RRResumer to peridiocally save resume.ini w/o any input from you and let OPUS shutdown the PC.
    Pico-ITX / XP Home with EWF-HORM / RR v12/02/2009 / Winamp v5.13 / RRMedia v1.2.2

  2. #12
    Variable Bitrate michaelrj9's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    288
    Quote Originally Posted by Sal R. View Post
    RR is not getting the chance to save the resume info when the OPUS sends the power off signal.

    I'm not sure how RR handles power off commands received thru the power button, but here are your options (the ones I know off, anyway):

    -Shut down the PC thru RR
    -Exit RR then let OPUS shut down the PC
    -Download and install RRExtended and setup RRResumer to peridiocally save resume.ini w/o any input from you and let OPUS shutdown the PC.
    This is getting really weird..

    I did download RRExtended and put it in the plugin folder and ran the install.cmd file. I don't know if it needs to be set up anyway because I did not find any other intrructions on how to use it. The way it is installed it does not help. But...

    I did shut down the computer using RR and then re-started it back up switched songs then shut it down again a few different times and it worked like it should. Then I let Opus shut it down and when it started again it went back to the "original song" from a few weeks ago that keeps on playing upon startup when usin opus..

    I think somehow the song got imbeded into the software and hardware of opus LOL


    Michael
    Win 7 Pro 64bit, 4gb DDR2 Ram, q6600 Processor, Solid state drive & 7200 drive, Andrea mic, Sirius, DE HD Radio, Opus power supply, 10.4" touchscreen.
    1.)Orion 2500d Amp
    1.)Orion 15" h2 Sub
    1.)Orion 8004 Amp
    2.) Sets Orion Components - P-SERIES

  3. #13
    Variable Bitrate TeamRSX's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ottawa, Ontario
    Posts
    222
    Quote Originally Posted by michaelrj9 View Post
    This is getting really weird..

    I did download RRExtended and put it in the plugin folder and ran the install.cmd file. I don't know if it needs to be set up anyway because I did not find any other intrructions on how to use it but.... That did not help but like I said I don't know if it needs to be setup anyway.

    I did shut down the computer using RR and then re started it back up switched songs shut it down again a few different times and it worked like it should. Then I let Opus shut it down and when it started again it went back to the "original song" from a few weeks ago that keeps on playing upon startup when usin opus..

    I think somehow the song got imbeded into the software and hardware of opus LOL


    Michael

    Ok, for RRextended you have registered it, but now you need to enable the features to use so rrextended knows what do do.

    So, you want to use RRResumer which is included in the dll, so will need to add code to either rr.ini or skin.ini in your skin. This is taken right from the RRExtended Notes included in the zip.

    =======================
    = RRResumer Section =
    =======================
    ----------------
    Description
    ----------------
    Autosaves RoadRunner's resume.ini file every x seconds

    ----------------------
    Ini Settings
    (rr.ini or skin.ini)
    ----------------------
    RRResumer_Enabled=(True/False)
    RRResumer_Interval=5 (Time bewteen the autosaving of the resume.ini file in seconds)

    Try that and see if it helps. Works great for me.

    Cheers.

  4. #14
    Variable Bitrate michaelrj9's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    288
    Quote Originally Posted by TeamRSX View Post
    Ok, for RRextended you have registered it, but now you need to enable the features to use so rrextended knows what do do.

    So, you want to use RRResumer which is included in the dll, so will need to add code to either rr.ini or skin.ini in your skin. This is taken right from the RRExtended Notes included in the zip.

    =======================
    = RRResumer Section =
    =======================
    ----------------
    Description
    ----------------
    Autosaves RoadRunner's resume.ini file every x seconds

    ----------------------
    Ini Settings
    (rr.ini or skin.ini)
    ----------------------
    RRResumer_Enabled=(True/False)
    RRResumer_Interval=5 (Time bewteen the autosaving of the resume.ini file in seconds)

    Try that and see if it helps. Works great for me.

    Cheers.
    Ok I have RRResumer set up correctly. (I kept opening the resume file while RR was running and the numbers change in it every 5 seconds in the file.

    But that did not help same song again.

    Any other ideas

    Thanks again

    Michael
    Win 7 Pro 64bit, 4gb DDR2 Ram, q6600 Processor, Solid state drive & 7200 drive, Andrea mic, Sirius, DE HD Radio, Opus power supply, 10.4" touchscreen.
    1.)Orion 2500d Amp
    1.)Orion 15" h2 Sub
    1.)Orion 8004 Amp
    2.) Sets Orion Components - P-SERIES

  5. #15
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Germany
    Posts
    520
    Do you use EWF, and the resume.ini is on the protected drive ?

  6. #16
    FLAC Sal R.'s Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sun Diego
    Posts
    1,448
    Quote Originally Posted by michaelrj9 View Post
    Ok I have RRResumer set up correctly. (I kept opening the resume file while RR was running and the numbers change in it every 5 seconds in the file.

    But that did not help same song again.

    Any other ideas

    Thanks again

    Michael
    I'm stumped. I can't understand why winamp would be playing a song from weeks ago when the OPUS shuts it down. I would think, at the very least, it would play the winamp's last saved playlist.

    What are the chances OPUS is not shutting downt he PC and its booting from a restore point?
    Pico-ITX / XP Home with EWF-HORM / RR v12/02/2009 / Winamp v5.13 / RRMedia v1.2.2

  7. #17
    Variable Bitrate michaelrj9's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    288
    Quote Originally Posted by Konrad View Post
    Do you use EWF, and the resume.ini is on the protected drive ?
    Never used EWF but like I said the resume.ini file changes every 5 sec.

    The funny thing is like I said before when the computer boots up the correct song shows up in RR for a sec then goes back to the song that will not go away. If I just close RR when a different song is playing it works correctly, if I just open winamp by itself it works correcty but when I use OPUS it goes back to the other song.

    Some setting or something is changing it back to the other song and I can't figure it out.

    Michael
    Win 7 Pro 64bit, 4gb DDR2 Ram, q6600 Processor, Solid state drive & 7200 drive, Andrea mic, Sirius, DE HD Radio, Opus power supply, 10.4" touchscreen.
    1.)Orion 2500d Amp
    1.)Orion 15" h2 Sub
    1.)Orion 8004 Amp
    2.) Sets Orion Components - P-SERIES

  8. #18
    Variable Bitrate michaelrj9's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    288
    Quote Originally Posted by Sal R. View Post
    I'm stumped. I can't understand why winamp would be playing a song from weeks ago when the OPUS shuts it down. I would think, at the very least, it would play the winamp's last saved playlist.

    What are the chances OPUS is not shutting downt he PC and its booting from a restore point?
    Good point.. I need to check into if it is being completly shut down properly with the Opus. I need to find the setting to prompt if shutdown was not done properly. I usually disable that setting but need to find out where it is hiding again.


    Michael
    Win 7 Pro 64bit, 4gb DDR2 Ram, q6600 Processor, Solid state drive & 7200 drive, Andrea mic, Sirius, DE HD Radio, Opus power supply, 10.4" touchscreen.
    1.)Orion 2500d Amp
    1.)Orion 15" h2 Sub
    1.)Orion 8004 Amp
    2.) Sets Orion Components - P-SERIES

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Sorting problem with RR
    By kobaz in forum Road Runner
    Replies: 4
    Last Post: 04-25-2007, 10:02 AM
  2. Occasional Song List Hickup with XM
    By chuckster in forum Road Runner
    Replies: 5
    Last Post: 11-25-2005, 01:09 PM
  3. Next Song search problems
    By Ascension in forum FrodoPlayer
    Replies: 8
    Last Post: 06-18-2005, 11:44 PM
  4. X-MP3Pad: Beta testers needed... Please read!
    By PorscheMP3 in forum Software & Software Development
    Replies: 0
    Last Post: 08-22-2002, 12:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •