Results 1 to 4 of 4

Thread: XM Slow initialization

  1. #1
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272

    XM Slow initialization

    When I boot up my carPC, and go directly to XM radio, it takes sometimes 5-10 seconds just to get XM to start playing audio. I could have an MP3 playing with no issues.

    I do not get a detection error from RR, so I know the XM radio is detected.


    Anyone else have this issue? Its not a machine speed issue by any means.

    Any help would be appreciated.
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

  2. #2
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,255
    XM takes about 3-5 seconds to tune!
    thats how the hardware works
    longer if you have weak signal!!!!!
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  3. #3
    FLAC
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Memphis - TN
    Posts
    1,272
    Its not a signal thing. It seems as if maybe its trying to populate the list maybe?

    When I used the old version of roadrunner, it didnt ever do this. Ive even formatted, used the basic riderunner install with XM and have the same issue.

    Im using the serial cable connection with a Xm direct unit.
    2011 Nissan Frontier SL
    AMD X3 2.2 | M4-ATX | 16Gb SSD | 2GB DDR3-1333 | MSI GF615M-P33 MB
    OBDPROS USB | BU-303 GPS l LILLIPUT TS | Car2PC adapter | XM Direct | USB Dual band N with custom mag-mount antenna.

  4. #4
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,255
    ROADRUNNER? like from 2 years ago? XM/SR and all radios are nothing like ROADRUNNER anymore...


    when RideRunner starts, it immediatly powers on the XM tuner, and tunes it to last station, then begins channel scan... and loads in channels
    if you have the XMChannel Cache enabled, it uses the last completed scan to popluate list

    if you start RideRunner and go RIGHT to XM, it will take 2-3 seconds for the tuner to power ON, then will take aprox 3-5 seconds before you HEAR audio... like i said, it takes 3-5 seconds for XM HW to tune, if you dont hear audio that quickly i would suggest you have another issue... 10 seconds seems long, but maybe your tuner is taking that long to tune...

    the OLD ROADRUNNER, doesnt even power on the tuner till you go to XM, and that takes long too
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

Similar Threads

  1. Vista Navigation dosen't work in 1.1.1.0
    By tek818 in forum StreetDeck
    Replies: 14
    Last Post: 12-22-2007, 09:53 AM
  2. pc reboot on sd startup
    By duanes7 in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 12-14-2007, 08:55 AM
  3. Holux GPS Trouble
    By mangus580 in forum StreetDeck
    Replies: 34
    Last Post: 11-26-2007, 08:56 PM
  4. XM Station list is rather slow
    By DaveB in forum Road Runner
    Replies: 5
    Last Post: 03-15-2006, 12:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •