Results 1 to 6 of 6

Thread: mpc-hc won,t launch when i hit video button

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    5

    mpc-hc won,t launch when i hit video button

    hello
    my problem is i can,t launch mpc-hc with the video button.
    The rr ini file says :

    video player setup
    videoplayer=mpchcvidrr
    mpchcpath=c:\program files\media player classic-home cinema\mpc-hc.exe (with or without this line it won,t work)

    When i hit the video button the skin pops up but the play button is emthy (black) and there is no logo from mpc-hc.

    The dvd button works fine
    dvd player set up
    dvdplayer= mpchcvidrr

    On my desktop it is running fine ,but on my carpc i can,t get it to work properly and i don,t no why anymore
    i have tried for several day now ,with a compleet new xp home install with all updates and still it won,t work anymore.

    I use riderunner version 08-01-11 with the reborn skin and config version 1.0.2.22 and mpc-hc version 1.5.2.3456

    Tried it with the carwings skin ,same problem


    debug.txt
    Last edited by zolis; 08-21-2011 at 07:13 PM.

  2. #2
    The Curator
    Auto Apps:loading...
    Blue ZX3's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chicago area,IL
    Posts
    5,079
    try first with the carwings skin, if it works there, then the issue is with he reborn skin, probably in the video screen.
    RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

    Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
    Next in line: RRMedia v2.0

    DFX 5.1.1 Skin
    Appstore Link

    My RideRunner Plugins
    RRMedia
    RRExtended
    DFXVoice

    "There are no bugs - only undocumented features."

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    5
    Tried it today with a older riderunner ,older rebornskin and a older mpc-hc . riderunner (v05-30-11) config (v1.0.2.22) mpc-hc (v1.5.1.2903) rebornskin (v1.09).

    And still the same problem : mpc-hc is not starting when i press video button ,it doesn,t start in the taskmanager (processes)
    the dvd button works fine everytime

    The debug text doesn,t help me at all

    Nobody with the same problem

  4. #4
    The Curator
    Auto Apps:loading...
    Blue ZX3's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chicago area,IL
    Posts
    5,079
    Where did you install mpc-hc at? If its not in the same folder as RR, there has been anew setting to specify where you installed it to, so that RR will know where it is to start it.

    and are these settings correct in your rr.ini file?
    videoplayer=MPCHCVidRR
    mpchcpath=C:\Program Files\RideRunner\mpc-hc.exe (or whatever the correct path to it is on your machine)
    dvdplayer=MPCHCVidRR
    Last edited by Blue ZX3; 08-28-2011 at 02:21 PM. Reason: Fixed setting name
    RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

    Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
    Next in line: RRMedia v2.0

    DFX 5.1.1 Skin
    Appstore Link

    My RideRunner Plugins
    RRMedia
    RRExtended
    DFXVoice

    "There are no bugs - only undocumented features."

  5. #5
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,257
    its

    MPCHCPATH=

    [Video - Media Player Classic - Home Cinema]
    MPCHCPath=C:\Program Files (x86)\RideRunner\mpc-hc.exe

    but i dont think this is at all your problem...

    try selecting a video from the video_browser....
    assuming you set up you video files path and types

    unlike DVD, the player wont launch till it has somethign to play...
    Last edited by mitchjs; 08-28-2011 at 01:33 PM.
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Netherlands
    Posts
    5
    It is working now ,don,t ask me how.
    I have tried to install mpc-hc in a separate map (c:\program files\mediaplayer classic .....\mpc-hc.exe and then pointing rr to it (rr.ini) ,but then the debug log says can,t find mpc-hc in c:\program files\mediaplayer classic .....\mpc-hc.exe .
    Tried to install it in the rr root map just like mpc,and set the right path in rr.ini then the debug log tells me (can,t find mpc-hc in c:\program files\riderunner\mpc-hc.exe .
    (Not in the debug a have posted.)
    So it was a little confusing ,allso because the dvd button was working perfect with mpc-hc.

    I reinstalled riderunner and mpc-hc a few times and it works.
    When i hit the video button rr video screen pops up and mpc-hc .(i can see the startup logo from mpc-hc now)

    It is strange ,on my desktop it works perfect even without pointing rr to the mpc-hc map (mpc-hc.exe) and it isn,t even installed in de rr map on my desktop .

    Still 2 problems to solve:

    1> internet , the osk wont work ,with the google home page for example (search bar) hit the osk button it pops up i can type something but nothing happens in the search bar.
    When i hit the url button it works fine.

    2>dvbviewer screen disapears when i hit the back button for example to do something els and then go back to dvb, dvbviewer is still running but the screen is gone. (black background with only the buttons)

    Well sorry for my explanation ,but i hope you understand it all.
    I have tried babelfish and google ,that isn,t working right for long sentences .

Similar Threads

  1. Launch video/dvd/cd/audio via any drive letter
    By chevyn8 in forum RR Plugins
    Replies: 105
    Last Post: 06-08-2011, 11:42 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 03-02-2010, 05:44 PM
  3. Utility to change behavior of ATX power button (e.g.: launch an app)
    By justintime in forum Software & Software Development
    Replies: 83
    Last Post: 05-08-2009, 05:45 PM
  4. Video Display Button in FrodoCam
    By spaceskater in forum FrodoPlayer
    Replies: 2
    Last Post: 11-10-2005, 02:13 PM
  5. How to make MP3 button launch external app?
    By Griffin_Dodd in forum MediaCar
    Replies: 5
    Last Post: 04-01-2004, 11:04 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •