Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: RR - Chinese Unicode issue - SOLVED

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    24

    RR - Chinese Unicode issue - SOLVED

    Hi, I'm using Chinese language Windows XP. I could use some old version RR without problem, but some latest versions (I downloaded in Sep and Dec of 2011) can not support Chinese lanuage properly. While I'm playing some nusic with Chinese name, it will show Martian language:-(

    Hope the new version RR can solve this problem. Thanks a lot.

    Happy New Year!

  2. #2
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,266
    Quote Originally Posted by ftjn070 View Post
    Hi, I'm using Chinese language Windows XP. I could use some old version RR without problem, but some latest versions (I downloaded in Sep and Dec of 2011) can not support Chinese lanuage properly. While I'm playing some nusic with Chinese name, it will show Martian language:-(

    Hope the new version RR can solve this problem. Thanks a lot.

    Happy New Year!

    there are no known unicode issues at this time, just make sure you are using a NEW(est) version of winamp, older ones do not support unicode
    and with out any specifics, there is no problem to solve...
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    24
    Quote Originally Posted by mitchjs View Post
    there are no known unicode issues at this time, just make sure you are using a NEW(est) version of winamp, older ones do not support unicode
    and with out any specifics, there is no problem to solve...
    Hi mitchjs, thanks for your reply. But I don't think it is an issue of winamp version. The problem even occured during the RR installation while I'm choosing the installation language as Chinese. I run two version installers in the same computer, same environment. The April 2011 version has no issue, but the Dec 2011 version shows unrecognized characters.
    Last edited by mitchjs; 01-05-2012 at 08:59 AM.

  4. #4
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,266
    again, i see no problem... all you telling me there is unrecognized characters, you dont tell me where or when...
    or even show me
    there are NO KNOWN unicode issues in RideRunner

    i assume your not talking about chars in the installer itself....
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    24
    I had put an attachement in my previous message, but don't know why it was disapeared. Anyway, here is the snapshot of installation for the two versions again...
    Name:  RR problem.JPG
Views: 314
Size:  57.7 KB

  6. #6
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,266
    so.. im still confused
    just say the installer has wierd chars (i see they are differnt now, since you mention RideRunner, i didnt look at the installer images)

    like i said before RR has no KNOWN issues with unicode
    if the installer is the issue, like it looks like it could be
    JUST SAY its NOT RR its the installer


    the installer is the UNICODE version of INNO...
    im unaware of any issues with it... im sorry... but i dont think i will be able to solve the problem
    easily... i can switch myself to chinese
    what are your exact location settings... for what OS too?
    if XP i might not be able to do anything, cause XP is a little different with chinese version

    i updated my simplified chinese lang file for inno...
    just a FYI, Chinese is not offically supported by inno as of now, only unoffically
    Last edited by mitchjs; 01-05-2012 at 10:14 PM.
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  7. #7
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,266
    ftjn070, does this LOOK RIGHT? i cant even tell you what im looking at
    Attached Images Attached Images  
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  8. #8
    Constant Bitrate
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Western Australia
    Posts
    169
    I thought I'd pitch in, that's Japanese

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    24
    Quote Originally Posted by mitchjs View Post
    ftjn070, does this LOOK RIGHT? i cant even tell you what im looking at
    Hi mitchjs, your image shows in Japanese but not Chinese. It's so surprized that I can also display the Japanese char correctly if I choose installer language as Japanse. But the the problem exists if I choose Chinese.
    BTW, my OS is XP SP3 Chinses.
    Name:  RR-installer.JPG
Views: 269
Size:  19.2 KB

    I will not highlight this issue if it is only related to the installer. The issue is that the RR Dec-2011 can not show the MP3 name in the RR skin. See below snap ...
    Name:  rr-Mp3-name-issue.jpg
Views: 261
Size:  156.3 KB
    Last edited by ftjn070; 01-06-2012 at 04:42 AM.

  10. #10
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,266
    INNO:
    Japanese is offially supported!!!
    CHINESE IS NOT!!!!

    RR:
    i assume you are using a FONT that supports unicode...
    this is going to be hard to test for me, cause its XP Chinese
    i did have that OS once, its a special version of XP (due to the complexity of Chinese)
    Last edited by mitchjs; 01-06-2012 at 06:41 AM.
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Long standing sleep/wake issue solved?
    By iamgnat in forum MacCar
    Replies: 8
    Last Post: 10-28-2008, 09:18 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 11-04-2005, 06:20 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 04-19-2005, 09:08 PM
  4. cranking issue solved?
    By Dracos in forum Power Supplies
    Replies: 42
    Last Post: 10-24-2004, 09:27 AM
  5. Laptop remote on/off issue -- SOLVED: s2000 carputer
    By skybolt in forum General Hardware Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 09-20-2004, 11:52 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •