Results 1 to 10 of 10

Thread: Songs Labels Missing in Menu Skin

  1. #1
    Low Bitrate Cycfari's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    N1 22.921 E103 54.207
    Posts
    87

    Songs Labels Missing in Menu Skin

    Hi,

    I just upgraded my old RR (Mar 2011) ver. to July 2012 ver. on Win7 SP1(32 bit) & the included Carwings skin for testing. When the skin is started, the music (winamp) will play but the songs labels won't show in the menu.skin.

    The songs labels will only display when I go to the Audio skin & back to menu skin.

    Is there any dll files that need to be registered manually? I haven't keep up with the new RR developments & would appreciate any advice.

    Thanks.
    Intel D945GCLF2, Lilliput 629GL-70NP, GTop MTK GPS, Road Runner, DFX4, Winamp 5.13+Console+VST->HotAudio DAC->NXS 400.4 + NXS400.2 DSP Amplifiers + DSP Software Processing->Dynaudio 340 3 Way Active

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Radelaide South Aus
    Posts
    70
    Hi
    Using RRconfig in the music sections under tags and formatting
    try Prefer ID3v1tags and check all the box's
    you may need try the others but thats what worked for me

  3. #3
    Low Bitrate Cycfari's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    N1 22.921 E103 54.207
    Posts
    87
    Quote Originally Posted by Wozza View Post
    Hi
    Using RRconfig in the music sections under tags and formatting
    try Prefer ID3v1tags and check all the box's
    you may need try the others but thats what worked for me
    Thanks. I tried all combinations & no luck with it.

    The tags / albumart did showed up in the Audio player skin. So if I go to Audio & then back to menu, the tags will display correctly. I tried DFX 5.1.2 & encountered the same problem.
    Intel D945GCLF2, Lilliput 629GL-70NP, GTop MTK GPS, Road Runner, DFX4, Winamp 5.13+Console+VST->HotAudio DAC->NXS 400.4 + NXS400.2 DSP Amplifiers + DSP Software Processing->Dynaudio 340 3 Way Active

  4. #4
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,247
    many things here to consider...
    id set to perfer v2 tags, v1 are a bit out of date
    and when you start rr, if its set to resume music, then it will show tags
    if winamp is playing, maybe you installed some plugin in winamp, that really you shouldnt

    if you want music to resume
    set in rr.ini resumemusic=1 (or 2)
    1 at minimum

    other wise, technically when u run RR, and thats 0, there is no source active, therefor no tags to display
    to me 0 is bobo, and 1 is minimum setting
    as you should really always have a source active
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  5. #5
    Low Bitrate Cycfari's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    N1 22.921 E103 54.207
    Posts
    87
    Quote Originally Posted by mitchjs View Post
    many things here to consider...
    id set to perfer v2 tags, v1 are a bit out of date
    and when you start rr, if its set to resume music, then it will show tags
    if winamp is playing, maybe you installed some plugin in winamp, that really you shouldnt

    if you want music to resume
    set in rr.ini resumemusic=1 (or 2)
    1 at minimum
    other wise, technically when u run RR, and thats 0, there is no source active, therefor no tags to display
    to me 0 is bobo, and 1 is minimum setting
    as you should really always have a source active
    Hi Mitchjs,

    Yes, I'm using v2 tags with resumemusic=2 & Winamp w/o any pluggins. One thing I notice is Winamp have to be playing music when RR starts. If Winamp is started in paused state, then RR will freeze.

    Here's a video of my problem with the tags :

    1. RR start, music will play without tags & the track slider moving.

    2. Going into Audio skin will display the tags & once back to Menu skin, the tags & track time will display correctly.

    Intel D945GCLF2, Lilliput 629GL-70NP, GTop MTK GPS, Road Runner, DFX4, Winamp 5.13+Console+VST->HotAudio DAC->NXS 400.4 + NXS400.2 DSP Amplifiers + DSP Software Processing->Dynaudio 340 3 Way Active

  6. #6
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,247
    please test with carwings

    also use skintool, to check the "LABELS" in question
    Last edited by mitchjs; 08-21-2012 at 06:30 PM.
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  7. #7
    Low Bitrate Cycfari's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    N1 22.921 E103 54.207
    Posts
    87
    Quote Originally Posted by mitchjs View Post
    please test with carwings

    also use skintool, to check the "LABELS" in question
    THanks, Mitch, I tried Carwings & the labels displayed correctly. Carwings is also able to run with Winamp in the paused state.

    I also used skintool to check the labels for DFX skin & its confirmed that the trackname is not dislayed in the menu skin. Only by going to Audio & then back to Menu will the trackname label display correctly.
    Also DFX startup will freeze if Winamp is not in the playing state.

    I'm still trying to resolve these 2 issues on my benchtest. Anyone out there got any recommendations?

    My PC is WIN7 SP1, 32 bits, latest flash, Netframework 3.5.1 & 4, Direct X11 & 9.0C
    Intel D945GCLF2, Lilliput 629GL-70NP, GTop MTK GPS, Road Runner, DFX4, Winamp 5.13+Console+VST->HotAudio DAC->NXS 400.4 + NXS400.2 DSP Amplifiers + DSP Software Processing->Dynaudio 340 3 Way Active

  8. #8
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,617
    If it works in Carwings but not in DFX you need to ask the question in the DFX skin thread.

    But first compare the labels in the menu.skin's of both skins to see if there is any difference there.

  9. #9
    Low Bitrate Cycfari's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    N1 22.921 E103 54.207
    Posts
    87
    Yes, i did lots of tests & confirmed Carwings is working fine with Win7.

    Hope to find a solution over at DFX section, thanks.
    Intel D945GCLF2, Lilliput 629GL-70NP, GTop MTK GPS, Road Runner, DFX4, Winamp 5.13+Console+VST->HotAudio DAC->NXS 400.4 + NXS400.2 DSP Amplifiers + DSP Software Processing->Dynaudio 340 3 Way Active

  10. #10
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,247
    ok... its hard for me to test in dfx5, so many possibities
    i can try...what are the labels actually in question
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

Similar Threads

  1. Buttons are missing their labels
    By peripheralman in forum Road Runner
    Replies: 3
    Last Post: 03-14-2009, 09:44 PM
  2. menu items missing after install CF 2.0
    By vqstatesman in forum Centrafuse
    Replies: 5
    Last Post: 02-09-2009, 02:26 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 10-28-2007, 06:38 PM
  4. Anyway to get weather labels to show on menu screen?
    By Sonicxtacy02 in forum Road Runner
    Replies: 2
    Last Post: 08-03-2006, 12:09 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 11-08-2004, 02:40 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •