Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Please help with unicode playlist

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    May 2006
    Location
    Markham, Ontario, Canada
    Posts
    29

    Please help with unicode playlist

    Hi All,

    I have been having this problem since I upgrade to the latest version of both RR and Winamp in June. I have about 500+ songs in my collection but about 70% of them are Chinese songs. All the ID3v2 tags inside them are written in unicode. Since the June release I found that after RR is loaded the song titles suddenly all become ????? except those English songs with English titles, with name of the artists and album arts not displaying. I then clear the playlist and reload it by selecting a mp3 file in my "Music" root directory. It displays every information again. However after the next restart or several restarts of the CarPC the problem is back. The problem persists even I update RR to August release.

    I tried reinstalling both RR and Winamp and also change the settings with tips found in this forum. I also test it with CARWINGS dynamic lite skins. I hope if anyone can help me. Thank you.

    Cheers,
    Jguy_ca

  2. #2
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,257
    there are no known Unicode issues remaining in RR

    you are using a Unicode winamp right? best to use NEWEST!
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    May 2006
    Location
    Markham, Ontario, Canada
    Posts
    29
    Over the past 2 weeks I have been trying different approach to hopefully fix the problem: Re-install Winamp from version 5.623 to the latest 5.65, review and change all the settings that related to unicode tags in Winamp, redo all the ID3 tags in my song collections, etc.

    The problem is still not solved. I try just running Winamp and start playing songs, then reboot the system and run winamp again for no less than 10 times. All the songs are still listed with the right info and still able to play randomly. However when I do the same trial in RR, after 5 or 6 reboots the song tags all become ??????, the album art is lost, and keep on skipping to next songs it attempt to find. (I am always running shuffle mode in RR). I hope you can take a good look on the coding if any bug in it. Thank you.

    Cheers,
    Jguy_ca

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    May 2006
    Location
    Markham, Ontario, Canada
    Posts
    29
    2 debug text file as attached. I hope someone can point me out what went wrong. I rebooted the system 3 times and was working until the 4th one. No config change were made between these reboots. Thank you.

    Jguy_ca
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,257
    nothing will be of use in debug.txt


    i don't know what reboot has to do with anything, just try starting rr, and exiting rr
    when you exit

    take a look at RRPL.m3u8 that is the cached playlist

    m
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    May 2006
    Location
    Markham, Ontario, Canada
    Posts
    29
    Quote Originally Posted by mitchjs View Post
    nothing will be of use in debug.txt


    i don't know what reboot has to do with anything, just try starting rr, and exiting rr
    when you exit

    take a look at RRPL.m3u8 that is the cached playlist

    m
    I did spot a line that is different between these 2 debug.txt:

    Before Problem occurs:

    11:32:11.676: Winamp AudPlayer---> winamp.exe started: v20581
    11:32:11.676: PLAYER: Started
    11:32:11.801: PLAYER: Winamp Version: 5.65

    After:

    11:51:54.824: Winamp AudPlayer---> winamp.exe started: v0
    11:51:54.824: PLAYER: Started
    11:51:54.824: PLAYER: Winamp Version:

    I don't understand what "v20581" means but all the debug,txt from successful run returns the same value; while the failed run return v0 and no Winamp version number shown. I did try to open the rrpl.m3u8 before but it only prompt me to choose the folder.

    Jguy_ca

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    May 2006
    Location
    Markham, Ontario, Canada
    Posts
    29
    Hi Mitch,

    I just open rrpl.m3u8 after a failed run in RR as per your instruction. Winamp runs but it keep jumping to the next songs without playing them. The song titles are mostly ?????? except some English ones. I have followed Winamp's instruction dealing with unicode playlist before. Please kindly let me know if there's anything wrong about the playlist. Thank you.

    Jguy_ca

  8. #8
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,257
    that

    11:51:54.824: Winamp AudPlayer---> winamp.exe started: v0
    11:51:54.824: PLAYER: Started
    11:51:54.824: PLAYER: Winamp Version:

    isn't good

    sure sounds like your RRPL is corrupt, as winamp cant find your files, that's why it jumps through

    but that stuff where it isn't reporting the version is prob bad, and may lead to corrupt rrpl, as the rrpl is pulled from winamp

    try foobar2k


    I have no idea what your problem exactly is...
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  9. #9
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,257
    also are you doing what I said

    start rr, exit rr, start rr, exit rr

    no "shutdowns" as lots happens on shutdowns!
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  10. #10
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,257
    also remove

    InetRadioLabels plugin
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. RR and Unicode
    By ryuandwings in forum Road Runner
    Replies: 8
    Last Post: 11-03-2009, 01:03 AM
  2. Unicode - My findings and maybe a bug?
    By RS200Z in forum Road Runner
    Replies: 1
    Last Post: 06-01-2008, 12:21 PM
  3. ID3 Tag with Unicode
    By francisx in forum RR Bug Tracker
    Replies: 2
    Last Post: 11-14-2007, 04:06 AM
  4. Unicode help
    By Gene in forum Road Runner
    Replies: 9
    Last Post: 04-01-2006, 02:05 AM
  5. Unicode Sucks.
    By frodobaggins in forum FrodoPlayer
    Replies: 15
    Last Post: 11-19-2004, 01:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •