Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 33

Thread: hibernation problem

  1. #21
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Frankfurt am Main / Germany
    Posts
    84
    Hmmm.... tryed hibernating again today and now it works... without having changed anything.....computers are like woman...

  2. #22
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    I second that... hahahaha
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  3. #23
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    I'm having a similar problem that didn't show its ugly head till I installed RR

    I don't use DLINK, and not got any serial ports running. Return from Hibernation makes Winlogon.exe throw up an exception error at address e8x0893465 (I made the number up for effect ) and it doesn't matter if you press DEBUG or IGNORE it still reboots. It also doesn't matter if there is anything non-windows running, I've closed all apps and services that aren't necessary and it still does it. Even unplugged all devices and stop BT and it still does it. Makes no difference if you Hibernate from RR or Startmenu and doesn't make a difference if RR is closed...

    HELP, if Searched to no avail

    Im using WinXP Pro SP1, Widcom, RR - Customised Brushed Metal Skin, NM D3, PhoCo, ProScan OBDII, all programs that I had on previously with no problems.

  4. #24
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    Thats weird.. you say the problem didn't come up until you installed RR, but then you say that even if RR is closed you get the error.. ?? I give two possibilities: 1-if the installshield replaced one of your system files it could be causing a problem.. 2-you've got some kind of virus in the meantime..

    You can TRY to add forcehibernate=true to RR.INI. but if you say RR closed or open doesn't make a difference, it's unlikely this will help .. the only thing I can recomend (short of ad-aware, hijackthis and an anti-virus) is to try uninstalling RR using the installshield (to perhaps revert any install effect) then install RR manually as described in the FAQ.

    Also, you said you don't use the DLINK but it is listed on your Sig. If you have it, but don't use it, and the old driver is installed, you could still most definitely have issues resuming from hibernation.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  5. #25
    FLAC
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,577
    There's no way RR can cause winlogon to crash. Only a bad driver or a virus could do that. Since you are still using XP Pro Sp1, then unless you are fully up to date with the Microsoft patches, there are some really nasty viruses out there that can crash system processes such as winlogon.exe and csrss.exe which will lead to an immediate reboot. You should make sure you connect to Windows Update and download all the patches - one of which is a monthly updated check for some of the more nasty viruses.
    Progress: 80% - Permanent install left.
    Motion LS800 Tablet PC and dock.
    Vista, Bu-535 GPS, RoadRunner, MPT2006.

  6. #26
    Raw Wave RoyN's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    São Paulo, Brazil
    Posts
    3,534
    I have the problem where returning from hibernation I occasionally return to only winamp open... I think this is when MM is open when the computer hibernates..

    Can you maybe add a check that closes MM when hibernation is detected? Will it still work if the hibernation is made from an Opus, or must I rely on the hibernate function from RR? I have the opus hibernating my carpc, so it would need to detect that and quit MM then if possible restart it after bootup

    This is weird as until about 1-2 weeks ago this never happened.. I didnt positively establish the relation between MM and this problem, but I remember that before it used to never have this problem...

    I have been using solely my skin so it might also be the problem, but it was working well before with my skin!

    Thanks!
    cheers

    PS: just to make sure you understand the symptom: I hibernate normally listening to music, when the computer returns from hibernation only winamp is on my desktop...playing music as before... nothing on the taskbar and my desktop shows absolutely no icons at times, and at times it shows my icons and I can just click RR again and it will return to normal (I think it detects winamp already playing and goes on with it)

  7. #27
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    I'm trying to understand exactly what you want me to add.. I get the symptoms you have, and (with the latest versions of RR) whatever I do in preparation for hibernate should work using the Menu or the opus... are you hibernating FROM the MM screen ? or hibernating while MM is simply open (but in a different screen) ? Do both of those situations have the same effect ?

    Let me know so I can try it myself..
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  8. #28
    Raw Wave RoyN's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    São Paulo, Brazil
    Posts
    3,534
    Give me till later today to try it out...

    AFAIR - this wasnt hapenning before 2 or 3 releases....

    give me until later today I'm gonna try to test it out...

  9. #29
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    My CarPC doesn't have internet access and hasn't since its build so virus is unlikely I think, I don't use the DLink as I think it is big time CRAP, and with no self seek or RDS/EON its no good for the car.
    My CarPC hardware is currently sat in my room whilst I suss out a way to power an insight P4 and get my Lillput replaced again! If I get the error code can anyone tell whats causing it, or show me a way to check what it is...

    I might just recopy Winlogon.exe and see if that fixes it!

  10. #30
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    Cured it! It was a corrupt Winlogon.exe file. Ditched it for Minlogon and all is well again. Must have just be coincidence that it happened at around the time I installed RR.

    Only probklem now is CTRL+ALT+DEL & CTRL+SHIFT+ESC don't work anymore?!?

    There's proably a fix though...

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. I'v had a thought! - Make Hibernation Better?
    By mick-uk in forum WinNT Based
    Replies: 22
    Last Post: 05-19-2005, 09:39 AM
  2. Odd Off Topic-ness on Hibernation
    By Vchat20 in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-31-2005, 06:41 PM
  3. Problem with interrupted resume from hibernation with XP
    By Mastiff in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 01-25-2005, 05:46 PM
  4. Lilliput Powering On/Off problem
    By masch in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 05-09-2004, 12:55 PM
  5. windowsMe hibernation
    By moahdib in forum Software & Software Development
    Replies: 4
    Last Post: 08-04-2000, 12:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •