Results 1 to 10 of 10

Thread: Issue with the radio?

  1. #1
    Low Bitrate l0gic's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Essex - UK
    Posts
    66

    Issue with the radio?

    Hi,
    probably me being a dub ***, but just in case.....

    Using RR in shutdown mode,
    if I am playing the radio (DLink direct - no radiator) and shutdown,
    on start up RR drops into playing the mp3 playlist rather than going back to the radio.
    Is this normal behavior or is this sometihng I can configure.

    I've looked around the configuration and I have .
    I notice there is a radio issue ongoing at the moment but I'm not sure if it would be related.

    I do have the rr.exe fix for the missing playlist problem installed -I assume it is the same as the one suggested for use with the radio issue.



    cheers
    Kevin


    Build status {..........|} 99%
    All installed - now into the fiddling about stage
    Car:MR2
    MB: EPIA C800
    Display:Xenarc 700TS
    Power:PW-70A & ITPS
    Mem:384MB
    HDD:40Gb Maxtor Diamond max
    Radio:Dlink DRU-100
    GPS:BU-303
    OS:XP SP2

  2. #2
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    are you shutting down (Power OFF) or using Hibernate ? The radio resume offered for FM and XM only works while moving around within RR or when using Hibernate. PowerOFF, Restart and Exit always resumes to music (MP3), because there chances of resuming to "static" since you may have moved the computer/car etc...
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  3. #3
    Low Bitrate l0gic's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Essex - UK
    Posts
    66
    Hi Guino,

    yup - I'm using power off / power on.

    So it's a design feature then. That explains why I couldn't get it to work

    Is it possible to make this an option in the config?
    The PC is in my wifes car.... and she mostly listens to the local radio rather than albums.
    As the car/PC is likely to be in the same place when being stopped and started the same radio station is likely to still be available - just like a standard car radio scenario.

    thanks
    Kevin


    Build status {..........|} 99%
    All installed - now into the fiddling about stage
    Car:MR2
    MB: EPIA C800
    Display:Xenarc 700TS
    Power:PW-70A & ITPS
    Mem:384MB
    HDD:40Gb Maxtor Diamond max
    Radio:Dlink DRU-100
    GPS:BU-303
    OS:XP SP2

  4. #4
    Raw Wave RoyN's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    São Paulo, Brazil
    Posts
    3,534
    you could add RADIO as a command on RRConfig to make it go to radio always when it starts... at least a temp fix so she calms down....

    put "RADIO" (or whatever your radio skin command is) in "Start command to execute" on the very first ootions in RRConfig... this will make it always click "RADIO" when RR starts....

  5. #5
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    That is exactly what I was going to sugest.. you can always start up the radio/xm by adding it to the start command. RoyN beat me to it.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  6. #6
    Low Bitrate l0gic's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Essex - UK
    Posts
    66
    Excellent suggestion guys - I will give it a go, thanks

    I'm not in her good books at the moment, I've ripped out her old system and put in the car PC (brownie points for sat nav & easy interface) but I managed to blow an output on one channel of the amp, plus the whole audio has a background hum (either the knackered amp or, I suspect, the GPS signal running alongside the audio cable)- so I have some work to do to make up for the failed 'delivery experience' - LOL

    thanks for the help
    Kevin


    Build status {..........|} 99%
    All installed - now into the fiddling about stage
    Car:MR2
    MB: EPIA C800
    Display:Xenarc 700TS
    Power:PW-70A & ITPS
    Mem:384MB
    HDD:40Gb Maxtor Diamond max
    Radio:Dlink DRU-100
    GPS:BU-303
    OS:XP SP2

  7. #7
    Low Bitrate cyrix^'s Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Denmark
    Posts
    90
    I have a problem with the radio too.
    When I press the radio button, the program freezes as soon as it enters the radio "menu"..

    Kinda irritating, because I don't want to use the radio function at all, but it happens that you press the wrong button.

    Is there anyway to disable this function ? Or maybe another solution

  8. #8
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    If you set it to DLink in RRConfig it should not freeze up.. but if you don't use the option you should probably disable it in your menu.skin file just delete or comment out the line that says: BXX,XXX,..."RADIO"...
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  9. #9
    Maximum Bitrate ddogg_777's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    HOT Arizona
    Posts
    834
    The background hum is prolly your VIA board if you're using onboard sound...The gps signal is not strong enough to mess with your audio.

  10. #10
    Low Bitrate cyrix^'s Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Denmark
    Posts
    90
    Quote Originally Posted by guino
    If you set it to DLink in RRConfig it should not freeze up.. but if you don't use the option you should probably disable it in your menu.skin file just delete or comment out the line that says: BXX,XXX,..."RADIO"...
    Just set it to DLINK, it works just fine
    thanks

Similar Threads

  1. Class 2 Data Bus
    By owenjh in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 35
    Last Post: 10-09-2008, 03:34 AM
  2. RR 03-06-05 - Radio Preview ...
    By guino in forum Road Runner
    Replies: 37
    Last Post: 07-04-2005, 01:58 PM
  3. Seth's Radio issue
    By EBFoxbat in forum General Hardware Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-13-2004, 12:24 AM
  4. Fm Radio
    By vicky_obee in forum Media Engine
    Replies: 9
    Last Post: 07-01-2004, 10:52 PM
  5. How do i make Radio working in MediaCar?
    By zvi in forum MediaCar
    Replies: 0
    Last Post: 05-16-2004, 02:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •