Results 1 to 5 of 5

Thread: cpu usage using 100%

  1. #1
    Variable Bitrate michaelrj9's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    288

    cpu usage using 100%

    I did do the flash update but no help.Was wondering if my system is too slow or somthing else.What you think? In the windows task manager the cpu ugage goes up to 100%.The memory usage goes up to about 150. road runner stutters freezes for a few seconds up to about 5-7 seconds and Map Monkey's sound stutters.

    Just running road runner, (navivoice not speaking just loaded in start up) and mbm 5 running in start up. The cpu usage goes up to about 50-60%

    win xp pro
    amd 1800 mhz
    512 ram
    250gb wd hard drive 7200 rpm
    Road Runner
    MBM 5
    NaviVoice
    Map Monkey
    irman ir reciever
    7" tc monitor
    Thanks for all your help and suggestions

    Michael

  2. #2
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    does that happen when running RR ALONE ? (none of the other stuff?) If so, can you post your RR.INI ?
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  3. #3
    Variable Bitrate michaelrj9's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    288
    Quote Originally Posted by guino
    does that happen when running RR ALONE ? (none of the other stuff?) If so, can you post your RR.INI ?
    Thanks Guino this is what I found out...

    All these numbers are the very low and high I seen they probably only hit it once or so. So the average is probably around the middle of the numbers.

    Windows running nothing else except whatever windows needs (nothing running in the msconfig startup) cpu usage is between 5-10.

    Road Runner only running cpu usage is between 29-40.

    Road Runner with using map monkey imbedded in Road Runner cpu usage is between 60-77.

    Road Runner with map monkey running out of Road Runner cpu usage is between 34-50.

    Map monkey running nothing else. Not with road Runner. cpu usage is between 7-16.

    NaviVoice only nothing else cpu usage is between 7-21.

    mbm 5 only running cpu usage is between 5-10.

    mbm 5 with NaviVoice only cpu usage is between 10-20.

    With every thing running cpu usage goes to 100%

    Thanks For Your Help

    Michael

  4. #4
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    Weird.. if you said you have a 800Mhz machine It'd sound ok.. but a 1.8 is terrible at that.. I'd check video card setup and bios settings.. then I'd open winamp by itself and remove any unused general/dsp/vis plugins from it.. and at last, I'd switch to a skin that doesn't use flash.. but honestly if the machine is idleling at 5-10% chances are high that you either have a virus or spyware crap in the machine..
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  5. #5
    Variable Bitrate michaelrj9's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    288

    Smile

    Quote Originally Posted by guino
    Weird.. if you said you have a 800Mhz machine It'd sound ok.. but a 1.8 is terrible at that.. I'd check video card setup and bios settings.. then I'd open winamp by itself and remove any unused general/dsp/vis plugins from it.. and at last, I'd switch to a skin that doesn't use flash.. but honestly if the machine is idleling at 5-10% chances are high that you either have a virus or spyware crap in the machine..
    Thanks for your help guino..

    That confused me too because I have a 933 mhz machine in the house with the same software as the car pc without that problem.Then it occured to me when I had the cpu usage displaying I moved it real fast back and forth with the mouse and the cpu usage went to 100% because the video card is not fast enough to refresh the screen then using too much cpu usage.

    I think I some what fixed it I swaped out the onboard video (no good) for a couple year old radeon 7200 (no good now but better than the onboard video) works alot better but not perfect.

    In the driveway I had Road Runner with Map Monkey running in the background and a dvd movie playing with using NaviVoice and the cpu usage does go up to 70-90% with all that but no voice stuttering (once in a while the movie get a little choppy but not too bad).

    your guess the next step to make the video perfect with no chopyness and not have the cpu usage that high.(because it does still hit 100% sometimes but then comes down to 70-90%.

    1. little better video card
    2. little more ram
    or
    3. faster cpu.

    or all

    Thanks for all your help

    Keep up all the Great Work!!!!!!!!!!!

Similar Threads

  1. High cpu usage when audio is muted.
    By Arathranar in forum RR Bug Tracker
    Replies: 2
    Last Post: 03-23-2005, 03:51 PM
  2. 100% cpu usage with WMP10.0
    By ZenerDiode in forum Software & Software Development
    Replies: 0
    Last Post: 03-01-2005, 12:28 PM
  3. Hi CPU usage on certain MP3s.
    By ZenerDiode in forum FrodoPlayer
    Replies: 0
    Last Post: 02-27-2005, 02:13 PM
  4. Lilliput USB driver CPU usage question.
    By AustnJPR in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 04-06-2004, 01:59 PM
  5. winamp cpu usage
    By awh4992 in forum Software & Software Development
    Replies: 8
    Last Post: 01-07-2004, 10:13 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •