Results 1 to 8 of 8

Thread: RR And PHOCO Call receiving prob

  1. #1
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,166
    Blog Entries
    52

    RR And PHOCO Call receiving prob

    I've been working with phoco all day to the point where its working flawlessly standalone. Inside RR its different. I'm using the 1.4.5 version of phoco and the 8/8/2005 RR. Zots skin, with the call_in and call_out skins from BMV. My phone is the moto E815. I can see battery and signal strength, can load phone book. I can make calls from the phone book and manually. The problem comes when i receive a call. Half the time the popup comes up after 5 rings or so... the other time it doesnt come up at all. If it comes up it doesnt show any info in the box other than "call in:" and the buttons dont work to answer or end the call. if i hit ignore the box goes away. AFTER i've received a call (no matter if popup showed or not) i cant make calls anymore. Here is my phoco log running from within RR (took out the numbers).

    CODE IN NEXT POST

    this is me calling a number successfully, then me receiving a call. The popup box came up after the call was missed.

  2. #2
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,166
    Blog Entries
    52
    Code
    Attached Files Attached Files

  3. #3
    Variable Bitrate vinzer's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    262
    Hello !

    Everything is working well for me with the same config:

    PhoCo 1.4.5
    RR 8.8.2005

    Only one problem - I can not use new option of the PhoCo (Headset and PhoCo through bluetooth the same time). PhoCo is already supporting it but probably did not give possibility to support it for the RR

  4. #4
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    Sonicxtacy -- just look at your log file and you'll see that there's something wrong with either phoco, its settings or with your phone... it is sending multiple error messages and appears to only show the caller information after the 5th ring... there's nothing I can do about that..

    I have to look at Phoco's documentation to see if it allows for that new feature through SDK... but I have to fix other issues before even thinking of adding that.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  5. #5
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,166
    Blog Entries
    52
    thanks for tryin guino... i'll have to take a closer look at my .xml

  6. #6
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,166
    Blog Entries
    52
    Quick question... what is it within either RR or phoco that makes that box come up when a call is received. Is it possible to adjust an .ini or .xml for that function?

  7. #7
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    Whenever Phoco gets the +CLIP message from the phone (whenever it sends it), it issues a Caller ID message to RR, and that is what triggers the popup. I am guessing that whatever ERROR is happening (sent by your phone) is preventing it from sending the Caller ID info right away, thus delaying the message from Phoco to RR.. I think that the answer to your problem will most likely be achieved by settings on your Phone.. but it is possible that a different setting in Phoco (sent to the phone at initialization), could fix it.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  8. #8
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,166
    Blog Entries
    52
    Quote Originally Posted by guino
    Whenever Phoco gets the +CLIP message from the phone (whenever it sends it), it issues a Caller ID message to RR, and that is what triggers the popup. I am guessing that whatever ERROR is happening (sent by your phone) is preventing it from sending the Caller ID info right away, thus delaying the message from Phoco to RR.. I think that the answer to your problem will most likely be achieved by settings on your Phone.. but it is possible that a different setting in Phoco (sent to the phone at initialization), could fix it.
    Thanks again!~

Similar Threads

  1. PhoCo intergration/ call pop up
    By liquid_smoke in forum Road Runner
    Replies: 6
    Last Post: 08-19-2005, 12:28 PM
  2. Phoco and RR (again)
    By Enforcer in forum Road Runner
    Replies: 18
    Last Post: 08-03-2005, 09:32 AM
  3. phoCo remote control w RR??
    By liquid_smoke in forum Road Runner
    Replies: 10
    Last Post: 08-01-2005, 01:42 AM
  4. RR & PhoCo launch
    By BMVEE in forum Road Runner
    Replies: 2
    Last Post: 04-24-2005, 11:06 PM
  5. RR 04-19-05.. Improved Phoco..
    By guino in forum Road Runner
    Replies: 19
    Last Post: 04-20-2005, 10:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •