Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Volume issues

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    45

    Volume issues

    Hi guys, I was wondering if you could help me with a little p[roblem I am having with my carputer. When I start RR volvume is as it was when I left it, say 80%. As soon as I touch the volume control either up or down the volume drops rght down to near nothing. I then have to go right down to 0% then it comes back up as normal, or go to 100% and keep pressing it and it still goes up until it actually reaches full volume.

    This is really starting to annoy me and want to get it sorted before I put it all in the car next week. I did a search but seems no one has had this problem. I am using a AMD athlon 1g, 512mb ram, SBlive sound card, winxp, RR.

    Any help would be appreciated.


    Cheers,

    Richard

  2. #2
    Maximum Bitrate DiNASTY's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Concord, California
    Posts
    598
    Richard,
    What skin are you using?

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    45
    Quote Originally Posted by DiNASTY
    Richard,
    What skin are you using?

    Zots ZD grey

  4. #4
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,168
    Blog Entries
    51
    i have this problem too with the same skin.

  5. #5
    Variable Bitrate Zogg's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Plano, TX
    Posts
    311
    I have this problem as well. I think I see it with other skins as well, but it's been several days so I have to go back and double check.

    I'm using the recommended Winamp 2.95.

    Z
    Zotac N630I-D-E M/B w/ Nvidia 7100, E5300 cpu, Xenarc 700IDT, M2-ATX, XP, RR & DFX 5.1.

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    350
    Quote Originally Posted by RichardB
    Meelobee's Zd Grey
    Fixed

    I doubt it's got anything to do with the skin, I've installed it on a couple of setups now and didn't have the problem you describe.

  7. #7
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    Creative is known to have some crappy drivers out there. Just make sure you have the latest sound card drivers and the latest RR. I'd also recommend TESTING a different skin to see if the problem occurs -- If NOT, then its a skin issue, if it does, then most likely the driver/rr update should fix it.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    45
    Cheers guys, will try find the sound card drivers on the net, wish me luck! Will get back to you with a reply, im using winamp 5 at the moment though, will perhaps change down to 2.95 as I guess 5 is just using more memory etc than needed.


    Cheers,

    Richard

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    45
    Downloaded and installed drivers, no problems there. Tried some different skins, didnt make a difference. Now using Winamp 2.95, still got the problem.

    Whats exactly happening is as follows,

    Master volume and Wave/MP3 volume all about 75%

    Start RR plays fine at correct volume

    Go to turn volume up one click and says 80% but volume has dropped right down

    Looking at the mixer, the master volume has dropped right down, turning it up in RR then moves all the volume levels up till they reach 100%, then the master continues until they are all at 100% (if you keep pressing it), then volume up and down work normally.

    This also means the wave/MP3 volume is 100% nd get distortion if I turn the volume up.

    Its driving me crazy, anyone got any clues? Did it on my old machine too I think, that was on internal sound card though.

    RR is latest version.

    Anymore ideas for me guys, want to fit the computer starting tomorrow but driving me mad!



    Cheers,

    Richard

  10. #10
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    basically you're saying that the volume up/down buttons are messing with ALL of the mixer lines (not only master but wave/aux/cd etc) ?? If so, post your RR.INI ... also, tell me what setting you have for "map master volume to" (music section in RRConfig).
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. DVD volume much quieter than mp3 volume
    By bosskong in forum Centrafuse
    Replies: 1
    Last Post: 02-26-2005, 10:53 PM
  2. Sound Volume Issues
    By ether in forum Media Engine
    Replies: 2
    Last Post: 08-02-2004, 12:24 PM
  3. GPS / Music Volume Issues
    By shakes in forum MediaCar
    Replies: 9
    Last Post: 07-08-2004, 03:47 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 03-09-2004, 11:34 PM
  5. Replies: 11
    Last Post: 02-11-2004, 10:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •