Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: milkdrop issue

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    59

    milkdrop issue

    Using the suggestions in this thread and others, I now have milkdrop working fine in the embedded mode. However, when I double-click on it, it starts fullscreen mode just fine, except that every second you see the embedded window minimize, then pop right back up to its proper location. It infinitely loops this while the fullscreen mode keeps going (albeit with a flicker).

    Also, if the computer goes into standby with milkdrop running, milkdrop hangs once the computer is revived from standby.

    I'm using the classic winamp skin, have "integrate into winamp" unchecked, and "use fake fullscreen mode" unchecked. Milkdrop does fullscreen just fine when I start it from within winamp. In RRconfig, I have "hide winamp" checked, and Milkdrop is selected as the vis plugin. I have tried every combination of these options and just about all of the others that I can find. I have also forced 60hz through dxdiag.

    Software versions are all the newest, freshly downloaded yesterday. Hardware: Aopen Pandora MiniPC (915, gma900, pentium m 740)

    Any help would be much appreciated!!!

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    42
    I have this same problem, with the same settings as arpad - MD works fine for me in Winamp. Haven't had chance to experiment yet, but I'm guessing something in RR keeps taking focus away from MilkDrop, causing it to drop out of fullscreen mode and so make the screen flicker.

    I had similar problems when trying to embed PowerDVD into RR - the taskbar kept popping up and then hiding again, even though the software worked fine when run standalone.

  3. #3
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    normally this kind of problem happens when the application/plugin is "fighting" against the embbeding ... you should try to "reposition" the application area on the skin (The "A" definition on the .skin) to a different area or location, then try again.. you can also use the "RUN" command to disable the window title to embed (by making a "full screen" button -- more advanced)
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  4. #4
    Low Bitrate
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    59
    As far as the position: I just have the default position since I'm using the BMV2 skin

    I'm not exactly sure how to use the "RUN" command, do you have a link where I could read up on that?

    Is it possible to not have the embedded window, and just have it switch to milkdrop fullscreen when I click on that area?

    Thanks for the help! (and for everything you've done with RR )

  5. #5
    FLAC J187's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Boston
    Posts
    1,237
    Quote Originally Posted by arpad
    As far as the position: I just have the default position since I'm using the BMV2 skin

    I'm not exactly sure how to use the "RUN" command, do you have a link where I could read up on that?

    Is it possible to not have the embedded window, and just have it switch to milkdrop fullscreen when I click on that area?

    Thanks for the help! (and for everything you've done with RR )
    In your RR directory, you'll find a text file called skincommands.txt. Within that file, the Run command is explained. In fact, most things RR are explained in that file. Its very long but worth the read for sure.
    Its not the cards you're dealt, its how you play the hand!

    Quote Originally Posted by ryuandwings View Post
    Where can I get a roll of tin foil?
    I been looking for that all over the net, but I can't find it.
    Please help.

  6. #6
    Variable Bitrate Erwin's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    301
    I had the same problem when I ran Milkdrop at 800x600. Switching the resolution to 640x480 solved the problem. Maybe you can try this too.

    Good luck!
    Hardware: Via Epia M10000, 512MB DDR RAM, 3,5" 40 Gig HD, slimline DVD-ROM & CD-R/RW, M1-ATX (PSU).
    Software: Roadrunner, Mapmonkey/Freedrive

    My Car PC project
    FD & MM voices

  7. #7
    Low Bitrate
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    59
    erwin: thanks for the suggestion, but it didn't work for me... i tried different combinations of desktop and milkdrop resolutions and refresh rates until i got sick of it locking up.

    j187: i'm horrible with the programming stuff, i couldn't make heads nor tails of that run stuff in skincommands.txt and the visualization command is listed as "not implemented yet" but thanks for the tip

    i did try to mess with the "visu" button/command in the audiplayer.skin file... i changed the x and y to 0, and w and h to 800x600 hoping that it would just switch to a fake fullscreen mode when you hit the button (having the visualization in the little window isn't really important to me) but it didn't work...

  8. #8
    Variable Bitrate Erwin's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    301
    What is your hardware setup?

    When you start the VIS in Winamp (not via RR), does it work then?
    Hardware: Via Epia M10000, 512MB DDR RAM, 3,5" 40 Gig HD, slimline DVD-ROM & CD-R/RW, M1-ATX (PSU).
    Software: Roadrunner, Mapmonkey/Freedrive

    My Car PC project
    FD & MM voices

  9. #9
    Low Bitrate
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    59
    I've got the aopen pandora minipc, it has an intel 915 chipset with integrated gma900 graphics card. 1gb ddr2 and pentium m 740, detailed specs here: http://www.sfftech.com/showdocs.cfm?aid=714

    Yep, the vis does work in winamp when I start it from there...

  10. #10
    Variable Bitrate Erwin's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    301
    Sorry for asking about the VIS working in Winamp, I just saw that you mentioned it in the first post.

    I thought maybe the graphics card was the problem, mostly the integrated graphic cards are not as good as an external graphic card (and don't have as much as memmory). But it is strange that the VIS does work in Winamp and not in RR.

    When I ran the VIS at full screen at 800x600 in Winamp I got the message that there was not enough video memmory. When I ran the same VIS with the same settings (800x600) in RR I had the same problem as you having now, minimizing the window and popping up again. I seems that when you haven't enough memmory the VIS minimizes and pops up again when you try to run it in RR. Maybe you do not have enough video memmory when you run RR and the VIS together, despite you run it at a lower resolution.
    Hardware: Via Epia M10000, 512MB DDR RAM, 3,5" 40 Gig HD, slimline DVD-ROM & CD-R/RW, M1-ATX (PSU).
    Software: Roadrunner, Mapmonkey/Freedrive

    My Car PC project
    FD & MM voices

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Milkdrop - Low Video Memory Error
    By kbreeden in forum Road Runner
    Replies: 4
    Last Post: 01-02-2006, 12:27 PM
  2. Keeping Milkdrop VISU focused
    By reggs in forum Road Runner
    Replies: 2
    Last Post: 10-18-2005, 10:44 PM
  3. Milkdrop plays choppy
    By Erwin in forum Road Runner
    Replies: 20
    Last Post: 07-21-2005, 12:09 PM
  4. iGuidance Hibernation - Interesting Issue
    By Troy McClure in forum GPS
    Replies: 9
    Last Post: 06-11-2005, 02:16 AM
  5. Winamp 5.02, Milkdrop and ME 2.1 Visualization Solution
    By chance_11 in forum Media Engine
    Replies: 1
    Last Post: 03-12-2004, 09:50 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •