Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem shutting down with RR as shell

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    17

    Problem shutting down with RR as shell

    Hey, I have roadrunner set as my system shell, and everything runs fine. However, when I go down for reboot or shutdown, rr closes, then a few seconds later I get a message saying it can't be started because the system is going down. and then behind the message I see rr logo like it's starting again for a second or two, then the system powers off like it should... is this supposed to happen? should I worry about it? It doesn't seem to affect shutdown (other then slow it down a bit I assume)

    thanks

  2. #2
    Variable Bitrate fonseca's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Virginia
    Posts
    323
    Because RR is set as your shell, when it gets closed, it is automatically restarted, just like explorer. There's probably a way to fix that, but I have never bothered.
    In progress: M10000; Travla c134; Xenarc 700TSV; Hitachi 80GB 2.5"; 256MB ULP; M2-ATX; ITPS; Powermate; iKEY SL-88 KB; Holux GM-210; Audiobahn ADD51T w/ COAX/optical converter; Road Runner; iGuidance 2.1

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    17
    ok, well what would the fix be? explorer doesn't seem to restart when I shut down... :P

  4. #4
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    try replacing the shutdown command with the windows shutdown command line tool... do a "shutdown /?" to see the parameters and use the RUN command to see if it works better. I never tried running RR as shell.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  5. #5
    Variable Bitrate fonseca's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Virginia
    Posts
    323
    It shaves a few seconds off boot time to music.

    The fix is likely mentioned here somewhere.

    Try setting AutoRestartShell to a value of "0".

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
    In progress: M10000; Travla c134; Xenarc 700TSV; Hitachi 80GB 2.5"; 256MB ULP; M2-ATX; ITPS; Powermate; iKEY SL-88 KB; Holux GM-210; Audiobahn ADD51T w/ COAX/optical converter; Road Runner; iGuidance 2.1

Similar Threads

  1. Problem shutting down with frodo..
    By hotponyshoes in forum FrodoPlayer
    Replies: 9
    Last Post: 01-17-2007, 04:25 PM
  2. problem with RR 10-31-2005
    By stefanopat in forum Road Runner
    Replies: 2
    Last Post: 11-07-2005, 11:35 AM
  3. Any news about my strange problem? RR and Girder
    By slimmegane in forum Road Runner
    Replies: 6
    Last Post: 07-11-2005, 11:52 AM
  4. RR 2-27-05 Audio Browser problem
    By Curly_cat in forum RR Bug Tracker
    Replies: 7
    Last Post: 03-02-2005, 01:40 PM
  5. new windows shell & 'shell=' for win2K
    By magnetik in forum Software & Software Development
    Replies: 2
    Last Post: 04-16-2002, 08:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •