Results 1 to 8 of 8

Thread: RR, Xport and GPS

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweden/Vaxjo
    Posts
    418

    RR, Xport and GPS

    So... I've installed Iguidance to give that a try, but to get the autozoom feature to work I need to get the gps info to RR aswell...

    Searched the forum a bit and found that xport3 should do just that... installed it and set it up like this.
    input: Com5 (my usb-serial)
    output 1: Com14 (RR is set to this one)
    output 2: Com15 (Iguidance, but it always seem to loose th portnumber)
    output 3: Com16 (Netstumbler for those days of wardriving)

    So most of the time it seems 2 work, the radiobutton infront of 14 and 15 is marked when I have both Iguidance and RR running, but I still cant get the autozoom to work...

    any suggestions?
    Swedish site for CarPC's
    http://www.bilpc.info

  2. #2
    Maximum Bitrate v8 scimitar's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    743
    I could easy be wrong here but I didn't think RR used GPS in itself unless you have mappoint installed. None of the native GPS functions within RR does anything without it.

  3. #3
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,619
    You don't need mappoint installed for RR you access the GPS.

    All the RR GPS labels will work if it is connected to the GPS.

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweden/Vaxjo
    Posts
    418
    Quote Originally Posted by Enforcer View Post
    You don't need mappoint installed for RR you access the GPS.

    All the RR GPS labels will work if it is connected to the GPS.
    ok.. that sounds like it should work then... I just want to doublecheck with u pro's that I have done it right...

    At the RR config - GPS screen:
    GPS Path: bla bla... IGuidance.exe
    GPS Window Name: Iguidance
    So far I know it works since Iguidance embeds like a charm...
    but under that I have:
    Mappoint map: Europe
    GPS Port: 15 (Like I set it up in Xport)
    Default Country: Sweden
    Auto-Zoom:checked

    As I said it seems like RR connects to the gps since it shows that both com 14 and 15 is occupied in xport, but still no autozoom, and I have installed one of those flash logos but that doesnt show speed or direction either...
    Swedish site for CarPC's
    http://www.bilpc.info

  5. #5
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,619
    Auto zoom is probably for Mappoint only.

    RR will not be able to control iGuidance's zoom feature, that would need to be configured in iGuidance (if it has such a thing).

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Sweden/Vaxjo
    Posts
    418
    Quote Originally Posted by Enforcer View Post
    Auto zoom is probably for Mappoint only.

    RR will not be able to control iGuidance's zoom feature, that would need to be configured in iGuidance (if it has such a thing).
    well I'm using IGmon (iGMon - Solution for integration between iGuidance and Road Runner (I hope)) with Iguidance and RR and it says it should have "Auto Zoom like Destinator" but since it seems to be working I guess it's just a Igmon error...

    but I still find it a bit strange that It doesnt show anything in the flash logo... but thats not so important anymore since I changed to the freedom skin anyway...
    Swedish site for CarPC's
    http://www.bilpc.info

  7. #7
    MGD
    MGD is offline
    FLAC
    Auto Apps:loading...
    MGD's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Los Angeles
    Posts
    1,756
    Road Runner needs it's own data from XPort. If you have 2 navigation systems installed the you need one port for iGuidance,one for MapPoint and one for Road Runner. Then you should see data in your flash.

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    DuPont, WA
    Posts
    72

    iG not remembering comm port

    Another thread mentioned setting the virtual port for iG below 10, to prevent it from resetting. I changed mine from 16 to 9 and that seemed to do the trick for me.

Similar Threads

  1. Replies: 65
    Last Post: 10-13-2009, 07:51 PM
  2. Xport 2 and Compass... THE solution for hibernation
    By Sonicxtacy02 in forum Software & Software Development
    Replies: 167
    Last Post: 01-10-2008, 12:04 AM
  3. GPS issues
    By hpric in forum GPS
    Replies: 1
    Last Post: 05-11-2006, 01:43 PM
  4. Xport 3 problems
    By Cheekz185 in forum GPS
    Replies: 17
    Last Post: 02-27-2006, 11:15 PM
  5. Replies: 13
    Last Post: 07-15-2004, 01:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •