Results 1 to 9 of 9

Thread: Restarting Winamp after Hibernation

  1. #1
    Variable Bitrate nkotch's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    FL
    Posts
    412

    Restarting Winamp after Hibernation

    May be a simple question/fix.... but I updated to the latest RR release, and now using the LSXvoid skin and when I come back out of hibernation Winamp doesn't start back, and thus no music. Everything runs great and when the car goes off it stops the music and goes into hibernation fine, and when it comes back on RR comes back ok, it's just looking like it's not starting Winamp back up.

    During hibernation is RR supposed to close and then restart Winamp? Is there a reason why RR isn't starting Winamp back up?

    Found an old thread with an app that'll close and restart winamp during hibernation but it's always worked in the past with RR, just now having this problem.


    Thanks,
    Nick
    Nick
    '99 Ford Escort ZX2 CarPC <-- RIP Feb '07

    2006 Chevy Equinox LS (Current Project)

    **VIA EPIA PD 1ghz Mobo, OPUS 150, 7" LinITX LCD touchscreen, 512 Ram, 60Gig HD, DLink Bluetooth, Belkin 802.11g wireless,

  2. #2
    The Last Good Gremlin GizmoQ's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    St Louis
    Posts
    2,348
    Quote Originally Posted by nkotch View Post
    May be a simple question/fix.... but I updated to the latest RR release, and now using the LSXvoid skin and when I come back out of hibernation Winamp doesn't start back, and thus no music. Everything runs great and when the car goes off it stops the music and goes into hibernation fine, and when it comes back on RR comes back ok, it's just looking like it's not starting Winamp back up.
    What version of Winamp are you using?
    HARDWARE: Fujitsu Stylistic ST5111w/WiFi and dock, internal Hitachi 500G HD, external 1TB HD, Sierra Wireless Aircard 550, DVD-RW, BoomzBox HD radio, XM Commander, Delorme GPS, Saitek X-52 Pro joystick, BluSoleil Bluetooth, TPMS, FB, Elm327

  3. #3
    Variable Bitrate nkotch's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    FL
    Posts
    412
    The latest, 5.24 I think. And to be honest, I think that winamp was updated not too long ago and am not sure if the problem started around that time or not... it's always something.
    Nick
    '99 Ford Escort ZX2 CarPC <-- RIP Feb '07

    2006 Chevy Equinox LS (Current Project)

    **VIA EPIA PD 1ghz Mobo, OPUS 150, 7" LinITX LCD touchscreen, 512 Ram, 60Gig HD, DLink Bluetooth, Belkin 802.11g wireless,

  4. #4
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    By default, Winamp isn't closed when hibernating.. RR merely stops the music, then resumes it. If winamp is not running when resurming from hibernation, most likely winamp is crashing. This could be caused by different reasons, from bad/unstable plugins to a driver issue with the sound card and/or sound card state after resuming (i.e. USB sound cards etc)..
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  5. #5
    Maximum Bitrate DJiK's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Los Angeles (Winnetka), CA
    Posts
    864
    I'll bet you this would help:
    Solution
    For Sale: Carputer (CarPC) & RCA Y-Adapter
    Newsflash: Take a look at my unsold stuff above, thanks!
    Up Next: Make an OBD to Serial cable & Redo the "MMI buttons"

  6. #6
    Variable Bitrate nkotch's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    FL
    Posts
    412
    Wow, thanks. That worked....
    Nick
    '99 Ford Escort ZX2 CarPC <-- RIP Feb '07

    2006 Chevy Equinox LS (Current Project)

    **VIA EPIA PD 1ghz Mobo, OPUS 150, 7" LinITX LCD touchscreen, 512 Ram, 60Gig HD, DLink Bluetooth, Belkin 802.11g wireless,

  7. #7
    Maximum Bitrate DJiK's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Los Angeles (Winnetka), CA
    Posts
    864
    Quote Originally Posted by nkotch View Post
    Wow, thanks. That worked....
    Toldja!

    Guino, maybe you should add to the FAQ that if a user wishes to run Winamp v5.24, they have to update the Jump-to-File Plugin.
    For Sale: Carputer (CarPC) & RCA Y-Adapter
    Newsflash: Take a look at my unsold stuff above, thanks!
    Up Next: Make an OBD to Serial cable & Redo the "MMI buttons"

  8. #8
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    Thanks, I'll post a note there.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  9. #9
    Newbie
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    42
    I think it's a seperate problem, but Winamp starts playing music when my PC first resumes from hibernation, and then stops after about 30 seconds. The only way to play music (without restarting RR) is to press stop (in RR), then play - pause and play doesn't work. If music is stopped when RR hibernates, it will play fine on resume.

    I think the problem must be caused by the PC redetecting the soundcard on startup and doing something with Windows' sound devices. Presumably, Winamp is happily playing, then Windows destroys the output device its writing to - when I stop and start music Winamp picks up the correct output device again.

    I'm using Winamp 5.12 with the DirectSound plugin - for those of you who have this working, are you using a different output plugin?

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 11-23-2006, 11:14 AM
  2. 5 minutes to complete hibernation? WTF?
    By DRWeside in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 03-12-2006, 11:36 PM
  3. RoadRunner, Winamp, PhoneCo, Bluetooth, Window Hibernation, which one?
    By MatrixPC in forum Software & Software Development
    Replies: 9
    Last Post: 11-25-2005, 11:25 AM
  4. Winamp volume problems
    By froop in forum Road Runner
    Replies: 9
    Last Post: 09-17-2005, 12:02 PM
  5. Winamp IBusComM.ini settings finally working
    By intense in forum Software & Software Development
    Replies: 1
    Last Post: 08-23-2005, 01:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •