Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 28

Thread: relaunch of hqct-plugin

  1. #11
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    Quote Originally Posted by Evolution VIII View Post
    HQCT playing on two front speakers only.

    I'm aware that HQCT module uses “CD audio” connector on motherboard for audio input. Which is a stereo (LEFT, GRND, GRND, RIGHT). However, MP3s and Videos playing on all four speakers.

    What do I have to do to make HQCT play on all four speakers on my VIA EPIA SP13000 board?
    try the line in plugin. Get the latest beta too cause there were some issues fixed with that.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  2. #12
    Maximum Bitrate yrean's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago
    Posts
    540
    yeah what guino said. I was forced to use the cd line in on my mII12k but i use an audigy2 notebook card for sound output. I use the line in plugin for winamp, then tell roadrunner to use it. It took me a bit when i got my HQCT to figure it out, but it outputs on all speakers and sounds just fine(minus the slightly static fm when I leave the city....)

    Btw. I tested the new rrhqct and it tends to pop up in front of roadrunner now for a few seconds before it minimizes. the old one never popped up at all just automatically minimized. its not that big of a deal, just thought id mention it.
    MII12000 | 512MB PC3200 | 60GB 2.5" Samsung
    M2-ATX 160W PS | SlotLoad DVD/CDRW | BU353 GPS
    7" Lilliput 619 | WinTV | WIFI | Bluetooth
    Audigy2 ZS | HQCT | Kyocera KR1 Mobile Router(3G)
    Roadrunner | LSXvoid | IGuidance 3


    My Worklog

  3. #13
    Variable Bitrate Evolution VIII's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Miami-Florida-USA
    Posts
    342
    Quote Originally Posted by guino View Post
    try the line in plugin. Get the latest beta too cause there were some issues fixed with that.
    I have installed plugin downloaded the latest RR beta. When I check the "Use Line-In Plugin" box in rrconfig the only thing I can hear is the noise and a little radio on the background.

    Do I have to change the default "line://title=Radio,srate=44100,bps=16,nch=2" to something else?

    Thanks

  4. #14
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    did you mute the audio line ? you should.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  5. #15
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    147
    Quote Originally Posted by Passe View Post
    Guino, any chance you can make the source for RRHQCT.EXE available ??? (i'm guessing this is Delphi code?)
    source code is available for download on www.datalex.be and on www.xtronic.be.
    it is both Roadrunner compatible as stand-alone usable.
    simply replace the previous RRHQCT.exe for this new one and Roadrunner will do the rest.
    The form of this version stays visible behind RR, so if you need to modify volume or tone settings (of the tuner) you can do so by minimising RR, do your thing and then maximise RR again,

    Diogenes.

  6. #16
    Variable Bitrate seninha's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Holland
    Posts
    344
    Does this means that I can put this RRHQCT file in the RR folder (deleten the other one) use it whitout any problems??
    Gods right foot!!

    Renault Grand Espace 3.5 V6

  7. #17
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    147
    Quote Originally Posted by seninha View Post
    Does this means that I can put this RRHQCT file in the RR folder (deleten the other one) use it whitout any problems??
    indeed, thats all you need to do.

    Diogenes.

  8. #18
    Variable Bitrate Evolution VIII's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Miami-Florida-USA
    Posts
    342
    Quote Originally Posted by guino View Post
    did you mute the audio line ? you should.
    Do you mean mute "Line-In" in audio properties? I did, now there is no noise. But radio still playing on two front speakers.

  9. #19
    Maximum Bitrate yrean's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Chicago
    Posts
    540
    First off, I did some more tweaking with this noew RRHQCT today. i turnred down the volume some on the rrhqct software and it fixed almost all of my crackling. the fm sounds really good now. the AM was always flawless, but this new version made the FM 150% better. so I must start out by saying thank you.

    Evo....how you have everything setup depends alot on how you have your wiring. Ill explain mine.

    I have onboard sound on the motherboard, but I dont use it. I use the audigy card for output in the PCMCIA slot. so I output from the HQCT into the cd-in on the motherboard. That forces me to use the winamp line-in plugin. so winamp grabs the line from the oboard and outputs it to the sound card. in roardrunner i just selected radio to line in, and im pretty sure that was it. I also didnt edit the lne in command stored in road runer at all.

    How exactly do you have your wiring for your sound. and you say you can hear radio slightly? is it only radio or are you hearing radio and mp3 at the same time? need more info to trouble shoot. it took a little bt to get mine up and running, but after wards, its been rock solid.
    MII12000 | 512MB PC3200 | 60GB 2.5" Samsung
    M2-ATX 160W PS | SlotLoad DVD/CDRW | BU353 GPS
    7" Lilliput 619 | WinTV | WIFI | Bluetooth
    Audigy2 ZS | HQCT | Kyocera KR1 Mobile Router(3G)
    Roadrunner | LSXvoid | IGuidance 3


    My Worklog

  10. #20
    Variable Bitrate Evolution VIII's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Miami-Florida-USA
    Posts
    342
    Quote Originally Posted by yrean View Post
    Evo....how you have everything setup depends alot on how you have your wiring. Ill explain mine.

    I have onboard sound on the motherboard, but I dont use it. I use the audigy card for output in the PCMCIA slot. so I output from the HQCT into the cd-in on the motherboard. That forces me to use the winamp line-in plugin. so winamp grabs the line from the oboard and outputs it to the sound card. in roardrunner i just selected radio to line in, and im pretty sure that was it. I also didnt edit the lne in command stored in road runer at all.

    How exactly do you have your wiring for your sound. and you say you can hear radio slightly? is it only radio or are you hearing radio and mp3 at the same time? need more info to trouble shoot. it took a little bt to get mine up and running, but after wards, its been rock solid.
    The radio is working well. That’s when I checked “Use Line-In Plugin" box in rrconfig under Radio Configurations I started to hear a lot of noise and a little radio on the background. Then Guino suggested to mute line-in. I muted and now there is no more noise but radio is still playing on two front speakers only.

    I'm using internal 6 channels soundcard on my VIA board. HQCT connected to "CD Audio" on the motherboard. Everything working on four speakers except Radio.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Garo's Extra POI Plugin 1.0 beta 1
    By garo in forum Map Monkey
    Replies: 63
    Last Post: 01-18-2007, 12:32 PM
  2. Hello World plugin
    By paulpv in forum CF Plugins
    Replies: 5
    Last Post: 06-08-2006, 10:07 PM
  3. How do I use the Base plugin sources ?
    By guino in forum RR FAQ
    Replies: 1
    Last Post: 04-24-2006, 03:43 PM
  4. Winamp LCD display plugin / IRMan plugin - together?
    By Jarrod in forum Software & Software Development
    Replies: 9
    Last Post: 06-03-2002, 05:39 AM
  5. Resumer Winamp plugin..works with MPC, too
    By Tony S in forum Software & Software Development
    Replies: 7
    Last Post: 03-30-2002, 05:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •