Results 1 to 9 of 9

Thread: Crazy Font problem? Please save me!

  1. #1
    Low Bitrate scottgs's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    60

    Crazy Font problem? Please save me!

    Ok, I'm a relative neubie here, but been fooling with RR for most of the year. I seem to be plagued with a display problem were the fonts seem like they're too big on most skins. In particular, I've been tyring iDrive (which is awesome, by the way, just like everthying about RR...) and it's like some fonts are too big and it pushes things off to the right, or cuts them off on the screen where new windows start. I have a similar problem with iGuidance 3 and UMPC, although it doesn't always manifest itself the same way.

    I've tried everything I know of in the way of changing display settings, font size i.e. normal, large or extra large. I've verified screen resolutions, tried a couple different ones, and am currently using 800x600. I've also verified that the default windows fonts are installed. I know this has to be simple, but I just can't figure it out. I swear though, it just looks like some fonts are too big. I've been struggling with this for weeks, please help before I go insane!! or insaner...

    Garret

  2. #2
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    1-Make sure the DPI setting of the display properties is set to normal
    2-Make sure you have the fonts propperly installed -- you can NOT extract the fonts directly into the windows\fonts folder -- you MUST extract them somewhere else first then COPY them in there so they're propperly installed.

    Those are the two only things that could cause the fonts to not look right.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  3. #3
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,617
    Display settings -->settings-->advanced -->General.

    check you display settings DPI, normally is 96 DPI.

    Also check

    Display settings -->Appearance-->Font Size is normal.

    dammit guino got in before me, again.



  4. #4
    FLAC
    Auto Apps:loading...
    EL CAMINO's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    upland california us
    Posts
    1,283
    are you positive that all the fonts required by the skin are installed in your computer?,do you have a stripped down xp? some people do erase default fonts, another thing, almost all the skinners use some custom fonts be sure to have them properly installed.why dont you try the skin editor for more info on the skin.

  5. #5
    Low Bitrate scottgs's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    60
    DPI!!! I just remembered that back last December, when I started the project, I did reset that DPI to try and run native windows on a 7" Xenarc, before I discovered this forum. Then I had to leave home and drop the project for 7 months... How could I forget the DPI!

    I had it at 115%. Rebooting now. Moment of truth is fastttttt approaching...

  6. #6
    Low Bitrate scottgs's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    60
    YES! That fixed it! You guys are great. THANKS!!

    Ok, now to figure out this red ball everytime I click and drag? and then the music/XM changes channels without even being on their window?

  7. #7

  8. #8
    Low Bitrate scottgs's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    60
    usegestures=false . I figured it out myself just before I read you post Enforcer. I'm proud of myself.

    Thanks again. This is incredibly nice software. I can't wait to get it all sorted out and installed. I'm aiming for next week for my carputer install. And I figure it will take the whole week

  9. #9
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,617
    Quote Originally Posted by scottgs View Post
    Thanks again. This is incredibly nice software. I can't wait to get it all sorted out and installed. I'm aiming for next week for my carputer install. And I figure it will take the whole week

    This is only the start.

    Mine went in over three years ago, and is still not finished. There's always something new to add on or change.

Similar Threads

  1. Lilliput TouchKit problem solved!
    By AAVfReaK in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 11-07-2010, 08:29 AM
  2. Not your typical flicker problem
    By JPuma in forum LCD/Display
    Replies: 17
    Last Post: 05-30-2007, 09:28 AM
  3. Car Idle - power/amp problem?
    By TheFaze in forum Car Audio
    Replies: 1
    Last Post: 12-15-2005, 11:10 PM
  4. had an all day (9 hr) problem at work....
    By wizardPC in forum Off Topic
    Replies: 13
    Last Post: 10-20-2005, 11:50 AM
  5. audio problem
    By tiburonputer in forum General Hardware Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-11-2005, 03:58 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •