Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Frustrated with RR and IG3 embedding...

  1. #1
    Constant Bitrate Pseudo Nim's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in the snow
    Posts
    222

    Frustrated with RR and IG3 embedding...

    Hey all,

    I'm at wits end with this, dunno if anybody experienced this problem or not. I'm using RR with the default BMV2 skin (I still somehow like it the most, maybe cause it matches my dash panel color... anyway). I'm using Skinbedder v3 for IG embedding. So I'm driving and want to use my GPS. I hit the GPS button. One of the following happens, with approximately equal probability factor:

    1. The IG3 screen comes up. It's offset so that the bottom status bar is invisible, and the top is slightly covered by the top of the BMV2 titlebar. But it works. Fine, I won't complain.

    2. The IG3 screen comes up. It fails to reconnect to the GPS.

    3. A white screen comes up. I have to hit Start | Shutdown | Restart, it tells me Skinbedder is not responding, I have to kill it, reboot, etc.

    4. A white screen comes up. Computer locks 100%. Have to park, turn off car engine and wait 60 seconds for cold power shutoff (no power switch with easy access) (was kind of considering shifting into neutral, turning off the engine and rolling - wonder if that would work? but the car is auto, so I don't think it would restart on gear shift like manuals do...).

    Additional bonus:
    - if I turn off the engine while IG3 is running fine, when I come back and restore from hibernation I have about a 50/50 chance that it will reconnect back to the GPS - sometimes it does and sometimes it doesn't. If it doesn't and I close it and attempt to restart again, see points 1-4 above for possible outcomes.

    I've no idea what's going on. I'm sure other people have successfully integrated IG3 and it functions as supposed to. What's wrong with this damn thing Maybe I don't need Skinbedder?

    I tried IGnative, but that didn't work because Skinbedder sends the Alt+keys to reconnect to the COM port, and IGnative doesn't - and my IG3 just simply does NOT remember the last used COM port when used inside RR. In standalone mode it works, but not in RR - and I've checked the RR port, it's set to 0.

    If anyone has any ideas, I'm all ears...
    Doko ni datte, hito wa tsunagatte iru...

    My BMW 335xi install
    My Subaru Impreza install (now retired...)
    Realtime audio freestyle hiphop battles online - www.letsbeef.com!

  2. #2
    MGD
    MGD is offline
    FLAC
    Auto Apps:loading...
    MGD's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Los Angeles
    Posts
    1,756
    For Road Runner and IG3 you need XPort3, the com port splitter. No need for skinbedder or iGLaunch.
    Set ignative=true in rr.ini
    Put this line in exectbl.ini
    "GPS","LOAD;EXTERNAL_GPS.skin;Navigation;C:\Progra m Files\iNav\iGuidance\iGuidanceUMPC.exe;iGuidance"
    Don't copy the space in Program!
    Now just call it by the command "GPS" on your button.
    Here is screen cap of mine running.
    Attached Images Attached Images  

  3. #3
    Constant Bitrate Pseudo Nim's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in the snow
    Posts
    222
    Quote Originally Posted by MGD View Post
    For Road Runner and IG3 you need XPort3, the com port splitter. No need for skinbedder or iGLaunch.
    Set ignative=true in rr.ini
    Put this line in exectbl.ini
    "GPS","LOAD;EXTERNAL_GPS.skin;Navigation;C:\Progra m Files\iNav\iGuidance\iGuidanceUMPC.exe;iGuidance"
    Don't copy the space in Program!
    Now just call it by the command "GPS" on your button.
    Here is screen cap of mine running.
    Ok, I'll look into that today. Btw, the last time I tried it that way (besides the COM port not working) it would show up stretched such that I saw the bottom status bar, but the top (i.e. next turn's name) was cut off, since it was running 'full screen' and BMV2's titlebar was overlapping with the top of it. What's the reason for that?
    Doko ni datte, hito wa tsunagatte iru...

    My BMW 335xi install
    My Subaru Impreza install (now retired...)
    Realtime audio freestyle hiphop battles online - www.letsbeef.com!

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Posts
    124
    Quote Originally Posted by Pseudo Nim View Post
    Ok, I'll look into that today. Btw, the last time I tried it that way (besides the COM port not working) it would show up stretched such that I saw the bottom status bar, but the top (i.e. next turn's name) was cut off, since it was running 'full screen' and BMV2's titlebar was overlapping with the top of it. What's the reason for that?
    That can happen if your skin is trying to position the iGuidance window so it's title bar is off screen on the top...some of them did that to hide the title bar before iG went native. Look at the A line in skin editor and make sure the x and y are not off screen at the top.

    As for the com port not loading under RR, that's probably how you have xport set up.

    With nothing running, launch xport and grab the 'real' com port, then make two virtual ports, one for RR and one for iGuidance; setup RR and iG respectively. Everytime you re-boot XPort will launch and start these two virtual ports for use from the real port. If you select any services on the bottom area they will be re-started when coming out of stand-by or hibernation.

    I had trouble with this too, and didn't want to spring for Franson gpsgate, so I wrote a batch file that kills and re-starts xport on resume, this works for me everytime

    In EXEC.TBL:

    "ONRESUME","RUNQ;C:\Program Files\Road Runner\restartxport.bat"

    RESTARTXPORT.BAT:

    if you are running XP pro

    taskkill /f /im xport.exe
    "c:\Program files\Road Runner\Xport\xport.exe"

    For XP Home

    tskill xport
    "c:\Program files\Road Runner\Xport\xport.exe"

    Hope this works for you...

    Enjoy!
    RIch

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    43
    whoa dude, what skin are u using?!

  6. #6
    MGD
    MGD is offline
    FLAC
    Auto Apps:loading...
    MGD's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Los Angeles
    Posts
    1,756
    Quote Originally Posted by mike827 View Post
    whoa dude, what skin are u using?!
    Just my personal skin. Will relase it when I'm finished.
    Attached Images Attached Images  

  7. #7
    Constant Bitrate Pseudo Nim's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in the snow
    Posts
    222
    So I tried this (sorry to revive a dead thread), but what happens is RR flashes IG and then it disappears, and I'm left with a top toolbar of RR (I'm using the BMV2 skin) and a see-through view of my desktop. If I return to RR and click GPS again, I get a flash of iG once more, and it goes back to the same thing. It's almost as if it's actually _running_ in the backgorund, but not _showing_. Any ideas, anyone?
    Doko ni datte, hito wa tsunagatte iru...

    My BMW 335xi install
    My Subaru Impreza install (now retired...)
    Realtime audio freestyle hiphop battles online - www.letsbeef.com!

  8. #8
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,723
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Pseudo Nim View Post
    So I tried this (sorry to revive a dead thread), but what happens is RR flashes IG and then it disappears, and I'm left with a top toolbar of RR (I'm using the BMV2 skin) and a see-through view of my desktop. If I return to RR and click GPS again, I get a flash of iG once more, and it goes back to the same thing. It's almost as if it's actually _running_ in the backgorund, but not _showing_. Any ideas, anyone?
    Open the External+GPS.skin in notepad, and look for a line that begins with the letter "C" and numbers after it.

    Something like:
    CXX,XXX,XXX,XXX,XXX

    Remove that line, as that is a "clipping area" and is not needed to embed iGuidance. The clipping area is designed to "punch a hole" in iGuidance, and show something running behind Road Runner.

    Also make sure you have the window name in RR config set to "iguidance" without the quotes.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  9. #9
    Constant Bitrate Pseudo Nim's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    in the snow
    Posts
    222
    Quote Originally Posted by JohnWPB View Post
    Open the External+GPS.skin in notepad, and look for a line that begins with the letter "C" and numbers after it.

    Something like:
    CXX,XXX,XXX,XXX,XXX

    Remove that line, as that is a "clipping area" and is not needed to embed iGuidance. The clipping area is designed to "punch a hole" in iGuidance, and show something running behind Road Runner.

    Also make sure you have the window name in RR config set to "iguidance" without the quotes.
    Ok sweet - that did the trick, now it shows up. However, the problem now is that iGuidance won't remember the COM port. When Skinbedder ran, it would 'ALT+V, C, up twice, enter' which would set it to COM16 and it would automatically reconnect (80% of the time, anyway); now iG just starts up and does nothing. I've not installed XPort yet, as my GPS is on COM16 and XPort can't see anything above COM8 (have to do that registry hack to wipe the COM port database, etc.....). Do I need XPort for iG to start working again, or is there something else I can do to make it remember the port? Standalone doesn't work either, and since I only have a mouse (no keyboard) I can't go into the menu because fullscreen mode is permanently on (in fact, is there any way to get out of full-screen without using the keyboard?).

    -pN
    Doko ni datte, hito wa tsunagatte iru...

    My BMW 335xi install
    My Subaru Impreza install (now retired...)
    Realtime audio freestyle hiphop battles online - www.letsbeef.com!

  10. #10
    MGD
    MGD is offline
    FLAC
    Auto Apps:loading...
    MGD's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Los Angeles
    Posts
    1,756
    IG does not like com ports over 9, and yes you need XPort for iG and RR.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. No voice from IG3 in RR
    By SteveC in forum Road Runner
    Replies: 4
    Last Post: 12-09-2006, 02:23 AM
  2. Rr + Ig3
    By SteveC in forum Road Runner
    Replies: 4
    Last Post: 11-18-2006, 03:30 PM
  3. RR Embedded IGuidance causes RR to lose focus
    By durwood in forum Road Runner
    Replies: 2
    Last Post: 11-10-2006, 10:31 AM
  4. Set RR to close a program ... not hide
    By drPheta in forum Road Runner
    Replies: 13
    Last Post: 08-23-2006, 11:19 PM
  5. IG3 not quite embedding correctly
    By Tensai in forum GPS
    Replies: 2
    Last Post: 08-09-2006, 12:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •