Results 1 to 10 of 10

Thread: Voltable.ini

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    351

    Voltable.ini

    Does anything need to be done to RR to use the vol table ini file?
    I made the changes i wanted but they still default to the 0-10: 1 step and 5 after

    I have this in my voltable.ini

    5=0.02
    20=0.5
    100=1


    Is something wrong here?
    -Jack
    2006 Chrysler 300C AWD
    Samsung Galaxy Tab In dash

  2. #2
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    351
    went back to try other changes... nothing.. i can get it to go 1% each step wither
    all i did was change it to
    100=1

    nothing works..
    -Jack
    2006 Chrysler 300C AWD
    Samsung Galaxy Tab In dash

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    351
    noone has any issues with this?

    Im completley stumped here..
    -Jack
    2006 Chrysler 300C AWD
    Samsung Galaxy Tab In dash

  4. #4
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,702
    Blog Entries
    1
    I have never really messed with the voltable.ini file, as I have been ok with the default table.

    Looking at your code in the first post however, that does look like it should work, according to the instructions in the vol ini file and all.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

  5. #5
    SMKFree liquid_smoke's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    4,842
    yeah i doubt anyone has really touched that file. It maybe broken and no one knows.
    01101100 01101001 01110001 01110101 01101001 01100100 01011111 01110011
    01101101 01101111 01101011 01100101

    beer replenishment fund
    http://www.mp3car.com/vbulletin/rr-faq/
    mp3car live search

    i have joost invites, just hit me up for one.

  6. #6
    Newbie FiveVolt's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Pennsylvania, USA
    Posts
    7

    I have the same results


    Yes, it seems that the volume table may be broken or mis-documented. I too tried to modify it per the instructions in the file, but had no success.
    "Carvergence" Current Carputer Project(s):
    - The ever-going quest for over-air FM radio receiver with acceptable reception

  7. #7
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    Bringing this back to life.

    I'm having issues with making my own volume table settings. The standard volume adjustments jsut don't cut it for me. I need it be smoother and I need more resolution down in the low volume end.

    I tried this:

    11=0.5
    41=1
    100=2

    The problem is that, if the volume is up, and I go to turn it down, it goes to zero. The second problem is taht if I ever max it out, it does not allow me to reduce the volume. It's like it exceeded some value and is stuck at max then. One other random time, it changed the balance to one side.

    Has anyone sucessfully made their own voltable.ini work right?

  8. #8
    Maximum Bitrate boomintrac's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    2hr west of Chicago
    Posts
    714
    Erase the /, before the command, mine works great. Its set up to go in 1% incriments up till 20% then .5 from 20-100%

    /, This File Defines Custom Volume Adjustments for different ranges
    /, The format is a sequence of Percentual Values = Adjustment
    /, Bellow is the format that "RESEMBLES" the normal adjustments in RR
    /, which are basically 1% adjustments from 0-10%, and 5% from 11-100%
    /,
    20=1
    100=.5
    /,
    /, Another example would be to produce ten extra steps between each of
    /, the first 0-5% levels:
    /,
    6=0.1
    20=.05
    100=.05
    /,
    /, Any line starting with "/," is a comment line. The above examples will
    /, only have an effect if the lines are uncommented.


    Hope it helps
    Aron
    New Ipad
    Zapco DSP-6SL
    Zapco Reference 360.4: H-Audio Soul, x2 right side
    Zapco Reference 360.4: H-Audio Soul, x2 left side
    Zapco Reference 500.1: JL Audio 10W3V3 Stealth box

  9. #9
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    ahah! Eureka! I found the problem.

    First I had to map the volume control to only Master Volume Control in the RR config. This corrected the volume going all the way to zero during the first time I try to adjust the volume.

    Second problem of volume getting stuck at 100% was solved by changing 100 to 101. So for example:

    6=0.5
    21=1
    100=2

    did not work. Volume gets stuck at 100%. But if I do this:

    6=0.5
    21=1
    101=2

    then it works great.

  10. #10
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    interesting.. this sounds like a bug to me..
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •