Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: load playlist on startup

  1. #1
    Variable Bitrate Moneyfink's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    S Ohio
    Posts
    331

    load playlist on startup

    Ok So I seached, couldn't find this one:
    When RR starts it does not autoplay the last song that was playing when RR was shutdown. Also the playlist does not load, so when i manually start the music (by pushing the play button) RR starts playing the last song play from the beginning, and no album or song info is shown. RR says one song in the play list but when I hit fast forward it goes to the next song that would be in the playlist.

    This only happens when RR was playing from my 'All music' playlist. My 'all music' playlist has 51700 songs. When I load a playlist with 10 songs or so, then shutdown RR then restart, the music plays on restart and the song info is shown. I was thinking that it was just taking a long time to load my large playlist. so I waited 3 minutes after RR started and It never starts playing or load the playlist.

    If i go to the playlist screen it takes about 15 seconds then shows all the songs and says 51700 songs in playlist.

    I have changed the settings to 'always resume' the RR config tool.

    I am using digitalfx2.0 via m10000 512 mb ram winamp 2.xx (whatever the stable release is). My RR version is from aug/2007

    RR behaves as it should with small playlists, just not large ones

    Edit: The big playlist does not send CPU usage way high, and RR does not sit with 'not responding'
    My OLD carputer page
    My NEW carPC



    Via Epia M10000, 512 PC2100, Opus 150, 8" lilly touch, 320 GB 7200 WD Caviar

  2. #2
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    can you try the LOADLIST command to load the playlist to see how/if it works right ?

    This should not be happening -- as far as limitations go, RR should be able to handle at least a few million songs in the playlist (even if that's absurd).
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  3. #3
    Variable Bitrate Moneyfink's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    S Ohio
    Posts
    331
    Guino, I have some extra information that may help you:

    I created a test playlist
    I loaded 15,387 songs into it, When RR starts it behaves perfectly
    the loading screens appear, then my skin appears, and a 4 second delay before the music starts with all of the info loaded properly. The time (of day) displays at the exact same moment as the music starts
    I added songs to make the playlist have 20,217, same behavior only a 6 second delay between my skin and when music started
    27,210 songs = 11 second delay, but proper behavior
    37,663 songs= 18 second delay
    44,619 songs = 23 second delay
    49,344 songs = Time showed up immediately and music never started and info never properly loaded. The time appearing immediatly makes me think RR is making to effort to load the playlist

    When i hit the music Icon on my skin the music began playing, but the player said 'one song' in the playlist. I could still skip through songs as though the whole playlist was there, but there was no song or album info/art

    So RR can handle millions of songs, but there might be something wrong with the code somehwere around 44,619-49,344 songs in a single playlist

    The only other thing I can think of is that one of my songs may be causing the problem

    When I get more time I'll try to see if I can narrow the rang of songs down to pintpoint where the functionality goes berzerk.

    Also is there anyway to reduce the delay while the playlist loads.
    My OLD carputer page
    My NEW carPC



    Via Epia M10000, 512 PC2100, Opus 150, 8" lilly touch, 320 GB 7200 WD Caviar

  4. #4
    Variable Bitrate Moneyfink's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    S Ohio
    Posts
    331
    guino,
    I'm being that guy

    The guy who takes the free software that someone has spent 1000's of hours coding. Software that is so functional and great. That guy who still has to nitpick

    Any developments on this, did you get a chance to look at my follow up post detailing exactly where the problem occurs

    If you don't feel like looking into this, or are busy doing other stuff... then that makes sense

    Great peice of software btw, it took a=me about 10 hours of just using RR to see how great it is, b/c i hated it at first. Had to switch b/c it looks as though the next version of FP is vaporware
    My OLD carputer page
    My NEW carPC



    Via Epia M10000, 512 PC2100, Opus 150, 8" lilly touch, 320 GB 7200 WD Caviar

  5. #5
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    I'm traveling till the 22nd.. won't look at anything till then.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Greece
    Posts
    134
    Quote Originally Posted by Moneyfink View Post
    49,344 songs
    WOW!!!!


  7. #7
    Variable Bitrate Moneyfink's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    S Ohio
    Posts
    331
    I should have remembered, I saw that in another thread!!
    My OLD carputer page
    My NEW carPC



    Via Epia M10000, 512 PC2100, Opus 150, 8" lilly touch, 320 GB 7200 WD Caviar

  8. #8
    Variable Bitrate Moneyfink's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    S Ohio
    Posts
    331
    IF IG4 is open and I rate a song, RR crashes



    Still can't have a playlist with more than 45,000 songs
    My OLD carputer page
    My NEW carPC



    Via Epia M10000, 512 PC2100, Opus 150, 8" lilly touch, 320 GB 7200 WD Caviar

  9. #9
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    Just did a test here with winamp 2.95 here.. loaded about 100 thousand songs into the playlist (see pic) and had no issues handling it. Both on Standard lists and iLists. I would assume winamp 5.xx would work the same way...

    My best guess is that something installed or one of your files is crashing either winamp or a plugin you may have installed in winamp (thus crashing winamp as well)..
    Attached Images Attached Images  
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  10. #10
    Variable Bitrate Moneyfink's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    S Ohio
    Posts
    331
    Thanks, i never thought of it being a corrupted file or song....
    I'll troubleshoot up that direction and report back.

    Something installed, like a startup program somehow interferes?

    Do you think the skin may have anything to do with it?
    I'll also try another machine, see what it does?!
    My OLD carputer page
    My NEW carPC



    Via Epia M10000, 512 PC2100, Opus 150, 8" lilly touch, 320 GB 7200 WD Caviar

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 09-03-2007, 11:19 AM
  2. Music navigation
    By upspace in forum StreetDeck
    Replies: 18
    Last Post: 02-01-2007, 12:49 AM
  3. Load Playlist Status Bar
    By mbkowns in forum Centrafuse
    Replies: 2
    Last Post: 11-04-2005, 03:36 AM
  4. Playlist load time?
    By SLAYER6669 in forum MediaCar
    Replies: 5
    Last Post: 02-23-2005, 11:35 PM
  5. load soft ware to usb hard disk then load to comp
    By tracker92 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-29-2004, 07:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •