Results 1 to 6 of 6

Thread: 100% cpu load while trying to play music

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    17

    Question 100% cpu load while trying to play music

    Hello all, Ive searched this forum, but couldn't find anything that really related. I have a fresh install of RR and the skin I'm using is DigitalFX 3.0.

    When I open RR, all is well and CPU hovers around 10%. I click on Music, and nothing is listed at all. I don't know if this is normal or what, but if I touch anything from that point, cpu goes to 100% until I close RR.

    I can play music if I open winamp, fill the playlist, close winamp, and open RR. I can go thru the playlist with the controls at the bottom just fine, but if I go to music, nothing is seen, and if I touch a button, it locks up.

    Any input would be appreciated.
    Thanks!

  2. #2
    Variable Bitrate Ramanator's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Motor City
    Posts
    289
    Is your file extensions placed in your RRconfig?
    If you cant DODGE em, RAM em.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    17
    Can you elaborate on that for me? I'm not sure what I'm looking for.

  4. #4
    FLAC Sal R.'s Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sun Diego
    Posts
    1,448
    iList problem maybe?
    Pico-ITX / XP Home with EWF-HORM / RR v12/02/2009 / Winamp v5.13 / RRMedia v1.2.2

  5. #5
    Variable Bitrate Ramanator's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Motor City
    Posts
    289
    Quote Originally Posted by djphibes View Post
    Can you elaborate on that for me? I'm not sure what I'm looking for.
    open up rr config. navigate to music page and make sure whatever music file ext. you are using are input in the box. And definatly as Sal said, could be an ilist prob.
    If you cant DODGE em, RAM em.

  6. #6
    Super Moderator
    Auto Apps:loading...
    JohnWPB's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    West Palm Beach, Florida
    Posts
    4,717
    Blog Entries
    1
    Sal may also be right, if setting the file name extensions does not work:

    Make sure you are using the latest version of Road Runner available in the stickies at the top of the forum from 5/27/2008.

    In the Road Runner root folder, open the rr.ini file, and place this on a new line at the end of the ini:

    usedx=false

    This will turn off the iLists feature, as it can cause problems on some hardware.
    Front End of Choice: Ride Runner (Is there anything else??? ) & Powered by the DFX5.1 Skin Available in the Mobile App Mart

    My Fiero Build Thread

Similar Threads

  1. some music wont play
    By sporty_drew in forum Road Runner
    Replies: 8
    Last Post: 09-16-2007, 03:13 AM
  2. How can I get SD to play my own music?
    By johnk in forum Mp3Car Infill G4 - Double Din Car Computer
    Replies: 7
    Last Post: 05-05-2007, 04:28 AM
  3. help, can't play m4a music files!
    By bobthebaker in forum FrodoPlayer
    Replies: 6
    Last Post: 01-19-2005, 03:16 AM
  4. Music doesn't play
    By pottillo in forum FrodoPlayer
    Replies: 1
    Last Post: 07-18-2004, 08:24 PM
  5. DISH TV music storage project...
    By claylong in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-16-2003, 10:08 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •