Results 1 to 10 of 10

Thread: Lockup with screen corruption

  1. #1
    Low Bitrate JackB's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Kirkland, Washington, United States
    Posts
    73

    Lockup with screen corruption

    > 1. Version of RideRunner being used (should really be using the lastest).

    This has been a problem for a while now, since it was RoadRunner, but it seems to be happening more often.


    2. Skin Being used (Best to have tested with more than one skin, esp the Default : Carwings)

    Carwings, BMV2

    3. Full description of problem including any steps taken by yourself to resolve it.

    Only when running RR I get screen corruption and the machine locks up. See photo. I used no front end and things worked fine (but what a pain in the ***). This happens after a random time running RR. Happens after a full boot or a resume. Happens wether I've got GPS running or not, Sirius and HD Radio hooked up or not. It'll happen in whichever subsystem/program I'm using. (WinAmp, Sirius, Movies..) It's okay when it happens in Sirius because, even though I can no longer change channels nor volume, the sound buffer doesn't loop and annoy the crap out of me until I can pull over and turn the car off 'til the powersupply times out and cuts power.


    4. Attach a zip file with the following

    debug.txt
    rr.ini
    resume.ini (If available)
    ExecTBL.ini
    SRCache.ini



    5. I have used the search function of the forum to see if the problem has occured before.


    <Enter YES here if and only if you can say yes to the above>
    Attached Images Attached Images   

  2. #2
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,168
    Blog Entries
    53
    i doubt this has anything to do specifically with RR. It looks like a hardware/driver issue relating to your video card.
    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
    Find my plugins on the MP3Car App Store!
    Follow Me on Twitter or Facebook
    Live mp3Car Facebook Chat

  3. #3
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,610
    Could be the screen or video card doesn't like having the gamma settings changed.

  4. #4
    Low Bitrate JackB's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Kirkland, Washington, United States
    Posts
    73
    Quote Originally Posted by Sonicxtacy02 View Post
    i doubt this has anything to do specifically with RR. It looks like a hardware/driver issue relating to your video card.
    Well, I tend to agree with that in spirit... The issue, though, is that it only happens while RR is running.

    Quote Originally Posted by Enforcer View Post
    Could be the screen or video card doesn't like having the gamma settings changed.
    That's possible, but it's not happening when I change it manually with the slider in Carwing and it seems to happen randomly at all times of the day.

  5. #5
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,256
    the slider is, DIMMER...doesnt do anything with video card settings
    like gamma does...

    but that sure does look like HW issue
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  6. #6
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,256
    how about CPU Temp...

    RAM ISSUE?

    hammer the ram, with memtestx86
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  7. #7
    Low Bitrate JackB's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Kirkland, Washington, United States
    Posts
    73
    I'll look into gamma.

    CPU temp is okay.

    I can hammer the memory.

  8. #8
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,256
    just disable gamma, in rrconfig
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  9. #9
    Low Bitrate JackB's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Kirkland, Washington, United States
    Posts
    73
    So, disabling gamma didn't do anything, but if I keep it minimized I don't get the lock up. I'm guessing it's a GDI issue, possibly. Haven't had time to look into the config to see what options I have.

  10. #10
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,817
    This could be an issue with DirectX, GDI+ and/or video drivers/memory, though I have never seen anything like it. I would suggest to check the DirectX version and checking if there's a newer video driver available for you to install. Other than that you can try to set fastmode=0 and usedx=false in RR.INI and see if it does it or not (it will disable ilists/gdi+/directx).
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 09-11-2008, 03:14 PM
  2. Constantly removing the screen 7" lilliput advice
    By steveb in forum LCD/Display
    Replies: 10
    Last Post: 04-17-2007, 10:56 AM
  3. Cracked Touch Screen!
    By bmather9 in forum LCD/Display
    Replies: 5
    Last Post: 04-17-2007, 04:31 AM
  4. FAQ: LCD Technologies
    By dontpntpool in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 03-15-2007, 12:20 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 01-26-2006, 02:35 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •