Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: A little OT: a trouble with audio

  1. #1
    Variable Bitrate ildena's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Italy
    Posts
    303

    Exclamation A little OT: a trouble with audio

    I have a problem with audio.
    Copying RR fodler from my pc to carpc winamp volume has linked to wave. Moving winamp volume by the mixer cursor the wave volume moves too.
    Probably there's a setting in winamp that makes mistakes moving from a pc to another.
    Do you know what and where is the instruction?
    Thanks...
    See my car and donate for spinning logos at www.ildena.it/carpc

  2. #2
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    Quote Originally Posted by ildena
    I have a problem with audio.
    Copying RR fodler from my pc to carpc winamp volume has linked to wave. Moving winamp volume by the mixer cursor the wave volume moves too.
    Probably there's a setting in winamp that makes mistakes moving from a pc to another.
    Do you know what and where is the instruction?
    Thanks...
    Just go into RRConfig and make sure that on music settings you have the Master Volume mapped to Master Volume.. the behaviour you're describing is correct and it happens if you have mapped the Master Volume to the Wave Line.

    The setting is "mastervolmap=0" (0 makes it normal as master volume)

  3. #3
    Variable Bitrate ildena's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Italy
    Posts
    303
    Then it's a bug...
    You can do a test
    Playing music (or in pause but not in stop) the winamp volume of the mixer control also the wave bar (mastervolume=0 correctly setted).
    Normally it's not a broblem but it happens that when mapomonkey reduce volume of winamp in the same time reduces also the wave volume and then map monkey volume reduces too itself!!!
    Winamp stand-alone work correctly (also when playing mp3 the volume bar don't move the wave volume)
    See my car and donate for spinning logos at www.ildena.it/carpc

  4. #4
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    Quote Originally Posted by ildena
    Then it's a bug...
    You can do a test
    Playing music (or in pause but not in stop) the winamp volume of the mixer control also the wave bar (mastervolume=0 correctly setted).
    Normally it's not a broblem but it happens that when mapomonkey reduce volume of winamp in the same time reduces also the wave volume and then map monkey volume reduces too itself!!!
    Winamp stand-alone work correctly (also when playing mp3 the volume bar don't move the wave volume)
    Well, I'm going to look it up, but not quite sure I understand it.. I know map monkey has TWO SEPARATE options: One to reduce the WAVE volume and another one to reduce WINAMP volume.. IF you're using BOTH (like I do, then it would be normal to see the WAVE and WINAMP volumes decrease. I'd suggest you to check your mapmonkey settings while I try to figure this out.

  5. #5
    Maximum Bitrate wizz's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Leicestershire UK
    Posts
    652
    Quote Originally Posted by guino
    Well, I'm going to look it up, but not quite sure I understand it.. I know map monkey has TWO SEPARATE options: One to reduce the WAVE volume and another one to reduce WINAMP volume.. IF you're using BOTH (like I do, then it would be normal to see the WAVE and WINAMP volumes decrease. I'd suggest you to check your mapmonkey settings while I try to figure this out.
    I've noticed the same problem too today....it's when you have music playing while using MM. The music volume should lower when a D3 voice direction is issued ( as per MMconfig/mute settings ) but it doesn't. Various things happen for me...the first command usually works correctly, but in subsequent commands ( ie. 200yds etc. ) both the music and voice volume are lowered or sometimes they are not changed at all, leaving it difficult to hear the voice directions.

    If you run MM with voice directions with 50% mute enabled in MMconfig, in both MediaCar and Road Runner I think you will hear the difference that we are trying to describe.

    The idea is to lower the music volume just enough to be able to hear the voice directions clearly, but not loose the tempo and continuity of the music.

    Wizz
    Car : Ford Focus Zetec S 1800cc
    Carpc :Galaxy GT-P1000 Original 7in Tab
    Mounted in "On Dash" Custom Install

  6. #6
    Variable Bitrate ildena's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Italy
    Posts
    303
    Quote Originally Posted by wizz
    I've noticed the same problem too today....it's when you have music playing while using MM. The music volume should lower when a D3 voice direction is issued ( as per MMconfig/mute settings ) but it doesn't. Various things happen for me...the first command usually works correctly, but in subsequent commands ( ie. 200yds etc. ) both the music and voice volume are lowered or sometimes they are not changed at all, leaving it difficult to hear the voice directions.

    If you run MM with voice directions with 50% mute enabled in MMconfig, in both MediaCar and Road Runner I think you will hear the difference that we are trying to describe.

    The idea is to lower the music volume just enough to be able to hear the voice directions clearly, but not loose the tempo and continuity of the music.

    Wizz
    It's a winamp problem. You have wave device as main audio.
    You have to open winamp, select output plugin and select direct3d as default audio output device
    See my car and donate for spinning logos at www.ildena.it/carpc

  7. #7
    Maximum Bitrate wizz's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Leicestershire UK
    Posts
    652
    Quote Originally Posted by ildena
    It's a winamp problem. You have wave device as main audio.
    You have to open winamp, select output plugin and select direct3d as default audio output device
    I'll check that tomorrow in the car. On my desktop it has defaulted to Direct Sound not Wave, but I won't assume it's the same on the carpc until I've looked. Thanks for info.

    Wizz
    Car : Ford Focus Zetec S 1800cc
    Carpc :Galaxy GT-P1000 Original 7in Tab
    Mounted in "On Dash" Custom Install

  8. #8
    Maximum Bitrate wizz's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Leicestershire UK
    Posts
    652
    Quote Originally Posted by ildena
    It's a winamp problem. You have wave device as main audio.
    You have to open winamp, select output plugin and select direct3d as default audio output device
    I've checked my carpc and direct sound is my default audio device in output plugin.
    What about the Map Master Volume in RRconfig that is set to master volume, I take it that's OK ?

    Wizz
    Car : Ford Focus Zetec S 1800cc
    Carpc :Galaxy GT-P1000 Original 7in Tab
    Mounted in "On Dash" Custom Install

  9. #9
    Maximum Bitrate wizz's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Leicestershire UK
    Posts
    652
    Quote Originally Posted by guino
    Well, I'm going to look it up, but not quite sure I understand it.. I know map monkey has TWO SEPARATE options: One to reduce the WAVE volume and another one to reduce WINAMP volume.. IF you're using BOTH (like I do, then it would be normal to see the WAVE and WINAMP volumes decrease. I'd suggest you to check your mapmonkey settings while I try to figure this out.
    Any luck with this ?
    I've checked the MM settings but can't get it to respond correctly using those. I need to reduce the music volume (winamp?) while directions are spoken (wave?).
    Normally the "alter volume of winamp" option in MMConfig/Audio Mute works, but it seems (at times) to alter both winamp and wave.

    Wizz
    Car : Ford Focus Zetec S 1800cc
    Carpc :Galaxy GT-P1000 Original 7in Tab
    Mounted in "On Dash" Custom Install

  10. #10
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    Quote Originally Posted by wizz
    I've checked my carpc and direct sound is my default audio device in output plugin.
    What about the Map Master Volume in RRconfig that is set to master volume, I take it that's OK ?

    Wizz
    Try this:
    1-Make sure RR is not running.
    2-Open windows mixer (NOT the mixer that came with your soundcard!)
    3-Open winamp
    4-Change winamp volume and check wether any volumes in the mixer are changed.
    5-Change the master volume in the windows mixer and check wether winamp's volume is changed.

    Let me know the results..
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. OEM Navigation Connectors
    By Mr Castulucci in forum General Hardware Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 07-20-2010, 05:25 PM
  2. Replies: 19
    Last Post: 12-04-2004, 05:37 PM
  3. XMDirect Digital Audio Project ?
    By Retsaoc in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 10-11-2004, 09:26 PM
  4. XMDirect Digital Audio Output ?
    By Retsaoc in forum General Hardware Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 10-11-2004, 08:10 PM
  5. Seperate VGA and S-Video with Audio
    By Fox_Mulder in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-01-2004, 01:44 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •