Page 20 of 49 FirstFirst ... 101112131415161718192021222324252627282930 ... LastLast
Results 191 to 200 of 485
Like Tree2Likes

Thread: OBDMPG - MPG OBDII Plugin for RR 6-12-09

  1. #191
    Constant Bitrate tom_rosenback's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Finland
    Posts
    170
    I also noticed that all FE values were 0 with 1.3 version. What I also noticed was that MAF value was 0, eventhough I have a MAF sensor in my car (tried with v.1.2, this shows MAF values but still no FE. I tried with the debugger tool also but same results. Also in METRIC=TRUE (v.1.3) I noticed that the speed was too low.

    On hardware side I also noticed the first time I start the plugin it works fine (gets all values except FE values) but if I restart the plugin I need to take out the OBD plug and plug it back in before gets any values at all. The connected status shows as connected but I canīt get any values out. In Scantool there seems to be some kind of hardware reset when starting the program, and here it works without plugging out and in the ELM device.

  2. #192
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by tom_rosenback View Post
    I also noticed that all FE values were 0 with 1.3 version. What I also noticed was that MAF value was 0, eventhough I have a MAF sensor in my car (tried with v.1.2, this shows MAF values but still no FE. I tried with the debugger tool also but same results. Also in METRIC=TRUE (v.1.3) I noticed that the speed was too low.

    On hardware side I also noticed the first time I start the plugin it works fine (gets all values except FE values) but if I restart the plugin I need to take out the OBD plug and plug it back in before gets any values at all. The connected status shows as connected but I canīt get any values out. In Scantool there seems to be some kind of hardware reset when starting the program, and here it works without plugging out and in the ELM device.
    I'll look into the PID polling issues.

    As to the hardware side I do send AT commands to reset the ELM when the connection gets established.

    I'm finally near a vehicle for a few weeks so I'll be doing some actual testing to see how things are working.

  3. #193
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,168
    Blog Entries
    51
    Quote Originally Posted by mezz64 View Post
    Possible. I did debug it quite a bit before release though. The main reason for implementing it was increased speed. The plugin was wasting 250ms every time it sent an unavailable PID, giving slower updates.

    Does version 1.2.1 work fine for you?
    the polling worked in 1.2.1 but on resume it crashed with two message boxes then immediately killed RR. Unfortunately it happens so fast i cant get the error message.
    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
    Find my plugins on the MP3Car App Store!
    Follow Me on Twitter or Facebook
    Live mp3Car Facebook Chat

  4. #194
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Sonicxtacy02 View Post
    the polling worked in 1.2.1 but on resume it crashed with two message boxes then immediately killed RR. Unfortunately it happens so fast i cant get the error message.
    There is no polling in 1.2.1. And you just brought up one important part that i've been neglecting in testing, resume.

    I'll see if I can get a fix release out today. It looks like PID polling may not yet be ready for primetime.

  5. #195
    Mo' Programming Mo' Problems
    Auto Apps:loading...
    Sonicxtacy02's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Woodbridge, VA
    Posts
    8,168
    Blog Entries
    51
    when i say polling i mean the labels populated... mah bad
    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
    Find my plugins on the MP3Car App Store!
    Follow Me on Twitter or Facebook
    Live mp3Car Facebook Chat

  6. #196
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Ok fixed release should be on track for tomorrow, i'm going to disable PID polling for now and make sure resume works well with everything.

  7. #197
    Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    4
    I could not read "Ambient air temperature". I think I only get from PID 00 to PID 1F.
    I have ELM327.

  8. #198
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    New version is released with all the other previous new features minus the PID polling since it seemed to be causing some problems. Grab it in the usual location.

    If you were using the newest release make sure to add the MAF line back into the ini file for it to work correctly.

    Also, I tested this release with all units modes, speed was the same across all of them. I also did a few standby and hibernation checks and everything seemed to be working fine on resume on my test machine. One thing to note is it will take 20-40secs until fuel efficiency values are calculated. This is due to the new interpolation method. It slows down the instant calculation a bit but the averages are much more accurate.

    If there is a high demand for a faster instant I can add back in the old fashioned way just be aware that it was not very accurate.

  9. #199
    Constant Bitrate aperali's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Rio de Janeiro, Brazil
    Posts
    170
    thanks mezz. ill try it tomorrow and report back if everything works for me.

    Quote Originally Posted by mezz64 View Post
    New version is released with all the other previous new features minus the PID polling since it seemed to be causing some problems. Grab it in the usual location.

    If you were using the newest release make sure to add the MAF line back into the ini file for it to work correctly.

    Also, I tested this release with all units modes, speed was the same across all of them. I also did a few standby and hibernation checks and everything seemed to be working fine on resume on my test machine. One thing to note is it will take 20-40secs until fuel efficiency values are calculated. This is due to the new interpolation method. It slows down the instant calculation a bit but the averages are much more accurate.

    If there is a high demand for a faster instant I can add back in the old fashioned way just be aware that it was not very accurate.

  10. #200
    The Last Good Gremlin GizmoQ's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    St Louis
    Posts
    2,347
    Quote Originally Posted by mezz64 View Post
    New version is released with all the other previous new features minus the PID polling since it seemed to be causing some problems. Grab it in the usual location.
    Tested the new release on my 96 GM with Chinese ELM327. Better startup and calculations, but I'm losing the connection when I switch skins. Could you test this using two skins and switch back and forth to duplicate.
    HARDWARE: Fujitsu Stylistic ST5111w/WiFi and dock, internal Hitachi 500G HD, external 1TB HD, Sierra Wireless Aircard 550, DVD-RW, BoomzBox HD radio, XM Commander, Delorme GPS, Saitek X-52 Pro joystick, BluSoleil Bluetooth, TPMS, FB, Elm327

Similar Threads

  1. Is there a OBDII BMV2 RR plugin?
    By Dave One in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 13
    Last Post: 10-02-2009, 11:25 AM
  2. OBDII / Elm MPG meter. Almost working but not quite!
    By stevieg in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 105
    Last Post: 08-19-2008, 03:24 AM
  3. pc reboot on sd startup
    By duanes7 in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 12-14-2007, 08:55 AM
  4. IRMAN plugin
    By knyarko in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 01-05-2007, 08:26 PM
  5. OBDII plugin (KL/KKL) ?
    By SyNTaXer in forum CF Plugins
    Replies: 6
    Last Post: 07-28-2006, 05:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •