Page 5 of 49 FirstFirst 123456789101112131415 ... LastLast
Results 41 to 50 of 485
Like Tree2Likes

Thread: OBDMPG - MPG OBDII Plugin for RR 6-12-09

  1. #41
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    yes, it is showing zeros when the vechicle is moving.

    I also modified my own skin to display the values, including vechicle speed and coolant temp, those values are also zeros.

    ...Paul

  2. #42
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by pshadwick View Post
    yes, it is showing zeros when the vechicle is moving.

    I also modified my own skin to display the values, including vechicle speed and coolant temp, those values are also zeros.

    ...Paul
    Post up what your obdmpg.ini file looks like.

  3. #43
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Updated release is linked in the first post.

    • PID's 04 and 46 have been added
    • All skin functions are listed in skin_commands.txt file
    • INI documentation file included in the zip
    • Added Metric option to show values in km and liters


    I'm still working on the error logging. In the mean time "obdconn" is a connection indicator. You should be able to use it to ensure the plugin is actually connected to the interface successfully.

  4. #44
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    Quote Originally Posted by mezz64 View Post
    Post up what your obdmpg.ini file looks like.
    This is what it currently looks like. I'll add the indicator to the skin and test it in the morning.
    ...Paul

    [COMMUNICATION]
    COM=2

    [VEHICLE]
    MAF=FALSE
    ExtraOBD=TRUE
    LITERS=4.8
    VE=75
    TANK=25.0

    [AVERAGE]
    NUM=1
    AVG=0
    DST=0
    GAL=0
    ADJ=1

  5. #45
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    OK I installed the new release and added the connection indicator to my skin.

    I now no longer even get the zeros in the milage fileds, they still appear in the vss and coolant fields, otherwise everything is just blank including the connection indicator.
    I tried it with both the LSX Void skin and my own.
    ...Paul

  6. #46
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by pshadwick View Post
    OK I installed the new release and added the connection indicator to my skin.

    I now no longer even get the zeros in the milage fileds, they still appear in the vss and coolant fields, otherwise everything is just blank including the connection indicator.
    I tried it with both the LSX Void skin and my own.
    ...Paul
    I look over the code to make sure I didn't mess something up when I added the English/Metric option.

    The connection indicator should be working correctly in any case though, so if that's false then the plugin is unable to connect to your interface.

    Did you run the RunMe.bat file again to register the new dll? Also, are you using XP or Vista?

  7. #47
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    Quote Originally Posted by mezz64 View Post
    I look over the code to make sure I didn't mess something up when I added the English/Metric option.

    The connection indicator should be working correctly in any case though, so if that's false then the plugin is unable to connect to your interface.

    Did you run the RunMe.bat file again to register the new dll? Also, are you using XP or Vista?
    I did reregister the dllI'm running XP.

    I'll play around with it some more, maybe I missed something.
    ...Paul

  8. #48
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    I looked over the code again and didn't see anything obvious. I don't have access to my vehicle while I'm away at school so I have no way of testing these new builds myself.

    Try using the first build I posted here, it was the last one that I actually tested myself. It only has MPG and distance functionality but it should help determine if you can successfully connect to the plugin or not.

    http://www.johnmihalic.com/obdmpg/OBD_MPG_0.5.zip

    If that still doesn't work I'm going to make a standalone app using the plugin code that outputs all variables as it runs, should help to give you lots of feedback. The error reporting in the plugin was starting to make things too bloated.

  9. #49
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    Quote Originally Posted by mezz64 View Post
    I looked over the code again and didn't see anything obvious. I don't have access to my vehicle while I'm away at school so I have no way of testing these new builds myself.

    Try using the first build I posted here, it was the last one that I actually tested myself. It only has MPG and distance functionality but it should help determine if you can successfully connect to the plugin or not.

    http://www.johnmihalic.com/obdmpg/OBD_MPG_0.5.zip

    If that still doesn't work I'm going to make a standalone app using the plugin code that outputs all variables as it runs, should help to give you lots of feedback. The error reporting in the plugin was starting to make things too bloated.
    I installed the .5 version, still no data although I am back to zero's rather than nothing.
    I also double checked and my inteface is elm.
    ...Paul

  10. #50
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Looks like its time for the debug executable then. I'll try to get something up in the next couple of days.

Similar Threads

  1. Is there a OBDII BMV2 RR plugin?
    By Dave One in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 13
    Last Post: 10-02-2009, 12:25 PM
  2. OBDII / Elm MPG meter. Almost working but not quite!
    By stevieg in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 105
    Last Post: 08-19-2008, 04:24 AM
  3. pc reboot on sd startup
    By duanes7 in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 12-14-2007, 09:55 AM
  4. IRMAN plugin
    By knyarko in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 01-05-2007, 09:26 PM
  5. OBDII plugin (KL/KKL) ?
    By SyNTaXer in forum CF Plugins
    Replies: 6
    Last Post: 07-28-2006, 06:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •