Page 6 of 49 FirstFirst 12345678910111213141516 ... LastLast
Results 51 to 60 of 485
Like Tree2Likes

Thread: OBDMPG - MPG OBDII Plugin for RR 6-12-09

  1. #51
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    Quote Originally Posted by mezz64 View Post
    Looks like its time for the debug executable then. I'll try to get something up in the next couple of days.
    Looking forward to getting this running.
    ...Paul

  2. #52
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    I hope you are still working on this.

    I pulled my ELM 327 out of the truck to try it in another car.

    When I plug in the device to the OBD connector on the car the "power" light lights up.
    Using my normal OBD software, I start the program, no lights change. As soon as I hit the "Open Connection" button all th elights light up and continue flashing.

    With RR only th epower light is on. I checked that "x, obdmpg" is in the menu file, the dll is registered and the files are in RR directory.

    This would suggest to me that either the program is not starting or the connection is not opening.
    Is there any way to check that the program is running?

    Thanks...Paul

  3. #53
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    I'm still working on a standalone .exe to debug things, just been really busy lately and haven't had much free time.

  4. #54
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Ok, still really busy, but this should help to give you some indication of whats going on. It's the plugin in VB6 exe form, it gives you a yes/no connection confirmation and outputs the elm status. If any errors are occurring they should show up there.

    Just place the exe in RR's root folder, same place as the dll and run it. Post up any error messages you receive.
    http://johnmihalic.com/obdmpg/obdmpg.exe

  5. #55
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    Will do so this evening.
    ...Paul

  6. #56
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    Quote Originally Posted by mezz64 View Post
    Ok, still really busy, but this should help to give you some indication of whats going on. It's the plugin in VB6 exe form, it gives you a yes/no connection confirmation and outputs the elm status. If any errors are occurring they should show up there.

    Just place the exe in RR's root folder, same place as the dll and run it. Post up any error messages you receive.
    http://johnmihalic.com/obdmpg/obdmpg.exe


    OK, Connection problem solved.
    It was a problem with my com ports. The Elm is on com 12, I reassigned it to com 2 (the only one available) but apparantly this causes a problem. I reassigned it to com 8 (even that it showed as in use (dont know what else I may have broke)). Now it connects and gets values. The values are way off (unless you can guarantee me 3400mpg, but I will play with the .ini settings are reinstall the lastest version.
    Thanks so much...Paul

  7. #57
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by pshadwick View Post
    OK, Connection problem solved.
    It was a problem with my com ports. The Elm is on com 12, I reassigned it to com 2 (the only one available) but apparantly this causes a problem. I reassigned it to com 8 (even that it showed as in use (dont know what else I may have broke)). Now it connects and gets values. The values are way off (unless you can guarantee me 3400mpg, but I will play with the .ini settings are reinstall the lastest version.
    Thanks so much...Paul
    Awesome, glad you got it to connect.

    As for the values are you using a MAF sensor or not? I haven't tested the MAF formulas as I don't have that sensor in my vehicle.

    If you still get messed up values after you mess with the ini let me know the general range you're maf values are in and i'll step through the formulas again.

  8. #58
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    I believe the vehicle I'm testing it on (my wifes 03 cadillac) has a MAF sensor, and I set MAF=true. I'll test it tomorrow without and play around with the .ini values.
    The good thing about the cadillac is it has a mpg display so I can compare. My truck (01 Silverado does not have the mpg display), although I beleive it also has a MAF sensor.
    ...Paul

  9. #59
    Constant Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    200
    I've been running some tests and things are looking good.
    One issue I have found is that when you shut off the car it drops the connection, and does not restart the connection when the car is started.
    This means that you have to stop RR and restart to get the connection.
    A "Restart Connection" button would be very useful.
    ...Paul

  10. #60
    Variable Bitrate
    Auto Apps:loading...
    mezz64's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    PA
    Posts
    379
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by pshadwick View Post
    I've been running some tests and things are looking good.
    One issue I have found is that when you shut off the car it drops the connection, and does not restart the connection when the car is started.
    This means that you have to stop RR and restart to get the connection.
    A "Restart Connection" button would be very useful.
    ...Paul
    It shouldn't be doing this. What is your start/shutdown behavior? I have it working with hibernate on my carpc.

Similar Threads

  1. Is there a OBDII BMV2 RR plugin?
    By Dave One in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 13
    Last Post: 10-02-2009, 11:25 AM
  2. OBDII / Elm MPG meter. Almost working but not quite!
    By stevieg in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 105
    Last Post: 08-19-2008, 03:24 AM
  3. pc reboot on sd startup
    By duanes7 in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 12-14-2007, 08:55 AM
  4. IRMAN plugin
    By knyarko in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 01-05-2007, 08:26 PM
  5. OBDII plugin (KL/KKL) ?
    By SyNTaXer in forum CF Plugins
    Replies: 6
    Last Post: 07-28-2006, 05:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •