Results 1 to 8 of 8

Thread: IBusCom / IBuscomM / IBusRR -- HELP!!!

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    10

    Question IBusCom / IBuscomM / IBusRR -- HELP!!!

    Someone, PLEASE help me with a "little" problem:

    I'm trying desperatley to finnish a CarPC project before going on a 4 week car holliday in Europe...

    For this I need my PC to communicate with my BMW Ibus BOTH WAYS...

    Now to the problem:

    I have used IBuscomm to parse control commands from my OEM unit and control / switch over to the PC.. Works great, but I can't send control data to the IBus?

    I then found a "IBusRR" to be able to talk with the IBus from RR, how nice it is to control the windows, send custom messages to the OEM display, flash the arrows in the dash on camera alert etc...
    BUT ... when using IBusRR I no longer can get the PC swithed to the OEM display using RTS ON / OFF signalling...

    Is this me doing something stupid, or is this functionality ripped out of IBusRR???

    Anyone done a hack on IBusComm to have both functions?
    ..and last but not least: Anyone done a hack to read the GPS pos from IBus to feed to RR?

    This would be a great thing for everybody doing OEM integration with a CarPC in a BMW !!!


    Kind regards

    Marc in Tromsų

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    76
    Hi Marc-X,

    I am not an expert in this area, but will try to lend a fellow I-Bus'r a hand.

    Can you elaborate on what you are doing, and with which utility? Break it down by what works with what. Also, post your ini files.

    RRG

  3. #3
    Maximum Bitrate jonessc's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Wales, UK
    Posts
    787
    There are plenty of versions of the ibus comm that others have developed each to do a different thing, what ive recently done with the same problem is take chunks out of the ini file (that was capeable of doing the functions you mentioned) and copied it over, i wanted to get keyboard mapping & support for the extra buttons on the e46 steering wheel, had no probs with it so far...
    CarPuter Progress:
    Planning:-----> [||||||||||] 100%
    Hardware Buying:-> [||||||||||] 100%
    Software:-----> [||||||||||] 100%
    Installing:-----> [||||||||||] 100%
    Current Project= Making skins in photoshop...

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8
    I am also having issues with the bmw ibus. i have a 2000 e46, i can use ibus analyzer to see the stream of ibus packets, but i cannot figure out how to SEND a packet to the ibus
    does anyone have a version or know where to get an application that will SEND ibus packets?
    TIA, i have searched and searched and searched and downloaded about 6 copies of ibuscomm with no luck.. i am trying to send ibus packets to the IKE

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Den Haag
    Posts
    30
    Cross posting a response to your cross post .. try here ... bottomof the page at the time of writing ...

    BMW IBus-Heads

  6. #6
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    264
    still struggling with ibus on my e46 wagon. i have ahifi business cd system therefore no cd changer plug in trunk but found something on amplifier wiring harness which could be the ibus.

    problem now on resler serial interface is that when i connect ibuscom on com1 it says "already in use". why that? i dont see any other com ports being assigned.

    anybody can help?

  7. #7
    Variable Bitrate kelmk's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    SF
    Posts
    371
    I just got my usb resler's ibus yesterday. I plugged in the usb, ibus plug, power, but when I try to run ibuscomm it says no port found or something like that. Is 9600 baud the correct setting?

  8. #8
    Maximum Bitrate jonessc's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Wales, UK
    Posts
    787
    Quote Originally Posted by kelmk View Post
    I just got my usb resler's ibus yesterday. I plugged in the usb, ibus plug, power, but when I try to run ibuscomm it says no port found or something like that. Is 9600 baud the correct setting?
    Not sure waht version your using, all the ones ive seen have an ini file, you have to pick the com port your using, shouldnt have to fiddle with baud rate luckily.
    CarPuter Progress:
    Planning:-----> [||||||||||] 100%
    Hardware Buying:-> [||||||||||] 100%
    Software:-----> [||||||||||] 100%
    Installing:-----> [||||||||||] 100%
    Current Project= Making skins in photoshop...

Similar Threads

  1. Questions / suggestions RR - IbusRR
    By Marc-X in forum RR Plugins
    Replies: 0
    Last Post: 07-13-2007, 02:55 AM
  2. IBusComm with cPos
    By kamikazeIT in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 03-09-2007, 09:42 AM
  3. ibuscomm for mac.. help with porting
    By catboy in forum MacCar
    Replies: 6
    Last Post: 10-13-2006, 10:09 PM
  4. IBUSComm - how to send WIN key?
    By konfoo in forum Software & Software Development
    Replies: 0
    Last Post: 08-20-2006, 08:58 PM
  5. IBuscomm
    By doubletop in forum Software & Software Development
    Replies: 10
    Last Post: 05-21-2006, 06:54 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •