View Poll Results: Which Audio Player do YOU use/like best?

Voters
62. You may not vote on this poll
  • Winamp 2.9x

    11 17.74%
  • Winamp 5.x

    21 33.87%
  • Foobar2000

    15 24.19%
  • WMP (Windows Media Player)

    9 14.52%
  • FMOD

    0 0%
  • iTunes

    7 11.29%
Multiple Choice Poll.
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: List and comparison of available Audio player plugins

  1. #11
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    154
    [QUOTE=guino;1315806]Open Audio_player.skin of your skin, and where you find the command "VISU", you change it to: "VISU||TRANSPARENT;WMPVis;60;true"
    Hi Guino,

    Thanks for the help. I got it all works!
    I have to first set player as WMPRR and save, then manually change RR.ini to
    [Player Setup]
    player=FoobarRR
    playerpath=c:\program files\foobar2000\
    hideplayer=true
    visuname=FoobarVis

    And for the transprent visulization, it works as you guided.
    Thank you so much!

    As you said what visulization shows in Foobar Toolbar, will be exactly the same in Audio_Player.skin
    Is there any way to reduce the spectrum to 10 bands in Foobar? I did set the spectrum at the bottom of Foobar to 10 bands only. But the one up there in tool bar is still about 40 bands.
    Thanks in advance!

  2. #12
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    154
    Hi Guino,

    And, there is an old problem I have since I bought External USB Audio Device.
    I have a USB Creative X-Fi Surround 5.1.

    Since the device wakes up about 10 sec after the system resume from hibernation, I used to "resumesplay=15" and "usbsound=true"to have the RR wait for the USB Audio device. It works OK when I have Winamp to be my player (not OK if I activate visulization in Winamp in RR audio_player.skin).

    However, after I switched to Foobar2000, it seems like the player does not wait for RR's command (resumeplay=15).
    It plays when the RR is shown, and after 15sec I can hear music fade in again.
    Is there any way I can configure Foobar to wait for RR?

    PS. hibernateaware=true hibernatereload=true and resumemusic=2 are set all the time.

    Thanks!

  3. #13
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    USB sound cards have always been a nightmare on pretty much all aspects other than adding quality of sound to an existing machine. I have NOT tested any of the new player plugins with hibernation, but they should work the same as they all use the same interface, still the player itself may work differently, so the only way to know is test it (which I have not done yet).
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  4. #14
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    154
    Hi Guino

    Thanks for your prompt reply!
    I've tested another skin Carwings V2, and the bug persist.
    Since I am using a laptop as my CARPC, I guess stand-by is much eaier for me to resolve this bug. Isn't it?! (Stand-By works OK when resume)

    Thanks anyway! Your help is very very very much appreciated!

  5. #15
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    154
    Hi Guino,

    I found a solution in the forum.
    Check this out!
    [SOLVED]Creative - Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Hibernate Problems!!!
    It works, but only 48Hz sample rate instead of 96Hz.
    And I found no 96Hz option in Foobar. Am I right?

  6. #16
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    154
    Quote Originally Posted by guino View Post
    Open Audio_player.skin of your skin, and where you find the command "VISU", you change it to: "VISU||TRANSPARENT;WMPVis;60;true"

    About cover.jpg being missing, I would suggest trying a different skin to see if it works, if not, then either you have some wrong setting or the file is hidden or it's in the wrong place, otherwise (if it works on another skin) you need to check in the skin's thread about it as it is a skin issue.
    Hi Guino,

    As you guided, I add "VISU||TRANSPARENT;FoobarVis;60;true" in Audio_Player.skin, and it works.

    However, on the other machine, it doesn't work. The visulization did come out, but not transparent.
    Did I miss something?

    PS. Both laptops have same configurations.

    Thanks in advance!

  7. #17
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    Quote Originally Posted by vinchan View Post
    Hi Guino,

    As you guided, I add "VISU||TRANSPARENT;FoobarVis;60;true" in Audio_Player.skin, and it works.

    However, on the other machine, it doesn't work. The visulization did come out, but not transparent.
    Did I miss something?

    PS. Both laptops have same configurations.

    Thanks in advance!
    If they have same config (O.S., CPU, MEM, Drivers, AND RR SETTINGS, etc) then they should work the same. I would check that the command is correctly spelled on the machine that doesn't work. If it is ok, then try this instead:

    Code:
    "VISU||DELAYEXEC;2;TRANSPARENT;FoobarVis;60;true"
    If nothing works, make a debug log of you starting the vis and post a zip of it so I can check it out.
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

  8. #18
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    154
    Quote Originally Posted by guino View Post
    If they have same config (O.S., CPU, MEM, Drivers, AND RR SETTINGS, etc) then they should work the same. I would check that the command is correctly spelled on the machine that doesn't work. If it is ok, then try this instead:

    Code:
    "VISU||DELAYEXEC;2;TRANSPARENT;FoobarVis;60;true"
    If nothing works, make a debug log of you starting the vis and post a zip of it so I can check it out.
    OK I will try early tomorrow morning since it's 1:00 AM in Asia now.

  9. #19
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    154
    Quote Originally Posted by vinchan View Post
    OK I will try early tomorrow morning since it's 1:00 AM in Asia now.
    It works, could you tell me why?
    I know you delay the execution for 2 secs, but why?

  10. #20
    RoadRunner Mastermind
    Auto Apps:loading...
    guino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    9,818
    Just seemed like for some reason, on that machine (and with the selected visual), it was taking longer for the visualization to start... in which case, RR would try to make the visu window transparent but it was still not available for doing that, that's why the delay helps.. makes RR wait 2 seconds before attempting to make the window transparent -- hopefully the window would be created in that meantime, hence the command works..
    Ride Runner RR's Myspace

    "Being happy is not about having what you want, it's about wanting what you have."
    "The best things in life are always free - but that doesn't mean money can't buy you good things."

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •