Page 5 of 22 FirstFirst 123456789101112131415 ... LastLast
Results 41 to 50 of 213

Thread: IBusCommunicatoRR [Update Dec 2011]

  1. #41
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by Nickyboy View Post
    Hi Janne,

    Thanks for welcoming me to the forum!! I'm using Riderunner frontend and I have RRPDC for the reverse camera. With this program and IbuscommunitoRR the PDC.skin should automatic a pear when the reverse gear is on. I have also another question..... I have put al the files in the plugin directory but when I start up Riderunner I now get the message "IbusCommunicatoRR ComPort Error Pls enter valid" I have selected Comport 1 because I think this is default...
    I was wondering if you could help me with this error.

    Thanks for al the help
    My best regards

    Nick
    Hi,
    Let's start to just get the plugin work for you, and then move to the skin.

    This error message "Pls enter a valid ComPort in Configuration File and restart" will shown when the plugin don't get a valid comport from the .ini file. There are 2 possibilities.
    1) You have not entered a comport between 1-16.
    2) The plugin does not find the .ini file (default comport are 0)
    my guess are #2, Q1: Are you using legacy or profile mode?

    You should also check what comport you are using for your ibus interface, there is no "default" comport number as it could be anything. (ex. if your interface have FTDI USB bridge, comport 3 is often used).

    BTW the plugin don't use "reverse gear" to trigger, it trigger when the oem PDC goes active. This way it will also work when you manually push the "PDC button" in the front.

    /Janne

  2. #42
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Haarlem
    Posts
    45
    Hi Janne,

    Thanks for your reply! I have set the comport in the .ini on 4 because this is the comport which mine usb IBus interface is hooks on. Comport 3 is allready in use for mine usb GPS reciever, but I will check out when I chance those to if it works. Because when I use comport 4 and I start Riderunner the "Pls enter a valid ComPort error" pop up:S.
    You asked me if I'm using legacy or profile mode.....what do you me by this? Because I don't understand what you me by this.

    Okay so when PDC is engaged the PDC.skin will pop up, is this correct?

    Thanks for all the help and your time so far

    Grtz Nick

  3. #43
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,585
    Quote Originally Posted by Nickyboy View Post
    You asked me if I'm using legacy or profile mode.....what do you me by this? Because I don't understand what you me by this.
    http://www.mp3car.com/road-runner/14...e-and-you.html

  4. #44
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Haarlem
    Posts
    45
    Hi Janne and Enforcer,

    Enforcer thanks for the reply, what a stupid mistake I have made. I have to check it out which mode I am using. What mode should I use? Because before I was running IbusRR and that run's perfectly. But I want to intergrate the OEM PDC distance information from the Ibus, that's the reason I now want to run IbusCommunicatoRR. But if it's possible to get the OEM PDC distance infromation from the Ibus through IbusRR than I am also happy

    Thanks for al the help so far
    Really apreciate it

  5. #45
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by Nickyboy View Post
    Hi Janne and Enforcer,

    Enforcer thanks for the reply, what a stupid mistake I have made. I have to check it out which mode I am using. What mode should I use? Because before I was running IbusRR and that run's perfectly. But I want to intergrate the OEM PDC distance information from the Ibus, that's the reason I now want to run IbusCommunicatoRR. But if it's possible to get the OEM PDC distance infromation from the Ibus through IbusRR than I am also happy

    Thanks for al the help so far
    Really apreciate it
    Hi,
    Guess you're using Legacy, then ini file should be in C:\Program Files\RideRunner\Plugins\IBusCommunicatoRR.

    IbusRR will not get PDC distance

    ---------- Post added at 05:43 PM ---------- Previous post was at 05:33 PM ----------

    Quote Originally Posted by Nickyboy View Post
    Hi Janne,

    Thanks for your reply! I have set the comport in the .ini on 4 because this is the comport which mine usb IBus interface is hooks on. Comport 3 is allready in use for mine usb GPS reciever, but I will check out when I chance those to if it works. Because when I use comport 4 and I start Riderunner the "Pls enter a valid ComPort error" pop up:S.
    You asked me if I'm using legacy or profile mode.....what do you me by this? Because I don't understand what you me by this.

    Okay so when PDC is engaged the PDC.skin will pop up, is this correct?

    Thanks for all the help and your time so far

    Grtz Nick
    Hi,
    If your Ibus interface are using Comport4, then set comport=4 in .ini

    If PDC are enabled in the .ini then YES it will switch to "pdc.skin" when the oem pdc:s are engaged.
    If you don't want to automatically switch but still want to recevie the distance then just rename the skin file

  6. #46
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Haarlem
    Posts
    45
    Hi,
    I have put the files into the Plugin folder: C:\Program Files\Riderunner\Plugins. I have also set the comport=4 in the IbusCommunicatoRR.ini but I still get the error....what am I doing wrong.... Is there still something I am forgetting?

    This is mine pdc.ini:

    RoadRunner Skin
    RRScreen PARKING_SENSOR
    PDC_EMPTY.png,PDC_OFF.png,PDC_ON.png,PDC_DOWN.png

    X,RRPDC
    /, L, x, y, w, h, color R;RGB, G, B, font size;FONT, font name, Code;LABELCODES, Tooltip;LABELALIGNMENT
    L01,646,481,36,15,255,120,0,10,"Ericsson GA628","=$IBusCommunicatoRR_PDCRLS$cm","SCROLL-CENTER"
    L02,682,481,30,15,255,120,0,10,"Ericsson GA628","=$IBusCommunicatoRR_PDCRLC$cm","SCROLL-CENTER"
    L03,715,481,30,15,255,120,0,10,"Ericsson GA628","=$IBusCommunicatoRR_PDCRRC$cm","SCROLL-CENTER"
    L04,745,481,36,15,255,120,0,10,"Ericsson GA628","=$IBusCommunicatoRR_PDCRRS$cm","SCROLL-CENTER"

    /, I, x, y, w, h, Code;INDICATORCODES
    I01,651,107,125,272,"PDC_STOP"
    I02,694,514,25,15,"PDC_BUZZER:B"

    /, B, x, y, w, h, Command;COMMANDCODES, Tooltip
    B01,630,507,97,86,"PDC_BUZZER",""
    B02,727,507,76,86,"EXIT",""

    /, Y, Back Slider file path
    Y01,Slider_RLS\SLIDER_*.gif
    Y02,Slider_RLC\SLIDER_*.gif"
    Y03,Slider_RRC\SLIDER_*.gif"
    Y04,Slider_RRS\SLIDER_*.gif"

    /, S, x, y, w, h, x1, y1, w1, h1, O, Style, Pointer file path, h2, Code;SLIDERCODES, Tooltip
    S01,646,379,36,102,650,365,36,123,V,01,"",0,"IBusC ommunicatoRR_PDC_Slider_RLS",""
    S02,682,379,30,102,687,365,21,123,V,02,"",0,"IBusC ommunicatoRR_PDC_Slider_RLC",""
    S03,715,379,30,102,719,365,21,123,V,03,"",0,"IBusC ommunicatoRR_PDC_Slider_RRC",""
    S04,745,379,36,102,741,365,36,123,V,04,"",0,"IBusC ommunicatoRR_PDC_Slider_RRS",""
    A01,19,23,598,558,000
    C01,19,23,598,558

    END

    Is this correct?

  7. #47
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by Nickyboy View Post
    Hi,
    I have put the files into the Plugin folder: C:\Program Files\Riderunner\Plugins. I have also set the comport=4 in the IbusCommunicatoRR.ini but I still get the error....what am I doing wrong.... Is there still something I am forgetting?
    You did not follow instructions
    ini file should be in C:\Program Files\RideRunner\Plugins\IBusCommunicatoRR.
    Pls let me know where each file are now?

    Also enable debug both in RR and plugin and post the debug file.

    /Janne

  8. #48
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Haarlem
    Posts
    45
    Hi, sorry for the mistake I am using this folder: C:\Program Files\RideRunner\Plugins\IBusCommunicatoRR in this folder these files are put in: IbusCommunicatoRR.dll IbusCommunicatoRR.ini, Register.bat, Unregister.bat. I have moved the MSCOMM32.ocx to C:\WINDOWS\system32 and registed the fill with regsvr32. I also registed the IbusCommunicatoRR.dll by double clicking the Register.bat.

    The debug in RR was already on and I just enabled the debug in the plugin because this said False. I re-run Riderunner and now I am getting a different error, it says comport error and than Riderunner hangs.....

    this is a copy of the debug file from Riderunner:

    debug
    7-4-2011 12:36:00: Start -- Version: 1-3-2011
    7-4-2011 12:36:00: OS Type: Windows XP
    7-4-2011 12:36:00: FileManager: FileMode = Legacy
    7-4-2011 12:36:00: FileManager: mypath = C:\Program Files\RideRunner\
    7-4-2011 12:36:00: FileManager: ProfilePath = C:\Documents and Settings\BMWCARMEDIA\Mijn documenten\RideRunner\
    7-4-2011 12:36:00: PLAYER: Initialization creating object
    7-4-2011 12:36:02: PLAYER: Started
    7-4-2011 12:36:02: PLAYER: Winamp Version:
    7-4-2011 12:36:02: PLAYER: Restored rrpl.m3u8
    7-4-2011 12:36:02: PLAYER: Initialization complete
    7-4-2011 12:36:02: Master Vol: Hoofdvolume/4
    7-4-2011 12:36:02: Master Vol reports number of channels =2
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: No Treble Support
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: No Bass Support
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: No Master ON/OFF
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #1: Wave=&H1008
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #2: SW-synthesizer=&H1004
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #3: Cd-speler=&H1005
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #4: Front=&H100A
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: No Mute for Source
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #5: Rear=&H100A
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: No Mute for Source
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #6: Subwoofer=&H100A
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: No Mute for Source
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #7: Center=&H100A
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: No Mute for Source
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #8: SPDIF=&H1001
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: Can't Open Source
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #9: Volume van lijn=&H1002
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #10: Microfoonvolume=&H1003
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #11: PC Beep=&H100A
    7-4-2011 12:36:02: Source: Mixer line #12: Pc-luidspreker=&H1008
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: Can't Open Source
    7-4-2011 12:36:02: GetLineControl Failed: 401
    7-4-2011 12:36:02: No Mute for Source
    7-4-2011 12:36:02: DirectDraw Count: 1 - []
    7-4-2011 12:36:02: No Phidgets interface detected.
    7-4-2011 12:36:02: Plugin Manager: loading Global Plugins...
    7-4-2011 12:36:03: Plugin Manager: Plugin Found: IBusCommunicatoRR
    7-4-2011 12:36:03: Plugin Manager: Plugin loaded (Global): IBusCommunicatoRR
    7-4-2011 12:36:03: ErrorScr: IbusCommunicatoRR ComPort Error opening ComPort, pls check settings and restart


    Thanks for all you replies so far I really apreciate the help you are giving me

    My best regards,
    Nick

  9. #49
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,585
    1. Is Comport 4 the correct port for your iBus?
    2. Have you set that in the IBusCommunicatoRR.ini?
    3. Have you set Comport 4 as the Port in RRConfig (if so, that is your problem)

  10. #50
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Haarlem
    Posts
    45
    Hi Enforcer,

    Thanks for your reply. If I take a look in the tab device management under hardware I will see that my GPS antenna is on Comport 3 and my Reseler's usb Ibus interface is on Comport 4. In the IbusCommunicatoRR.ini I have set the Comport to 4. Your last suggestion I am not sure....I not awear that I changed the Port in RRConfig to Comport 4.....do you mean the comport setting under the tab Sensors.... if not which Port do you mean and where can I find this info in RRConfig

    Thanks for your help so far.
    My best regards

    Nick

Similar Threads

  1. Build on Mandriva 2010
    By yoshihiro in forum RevFE
    Replies: 28
    Last Post: 02-23-2010, 05:50 AM
  2. music defaults to first song on open
    By soundman98 in forum Road Runner
    Replies: 18
    Last Post: 11-23-2009, 02:36 AM
  3. Replies: 13
    Last Post: 05-28-2009, 03:18 PM
  4. pc reboot on sd startup
    By duanes7 in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 12-14-2007, 08:55 AM
  5. IRMAN plugin
    By knyarko in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 01-05-2007, 08:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •