Page 8 of 22 FirstFirst 123456789101112131415161718 ... LastLast
Results 71 to 80 of 213

Thread: IBusCommunicatoRR [Update Dec 2011]

  1. #71
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by Nickyboy View Post
    Hi Jan,

    ............I have the info of a music song (artist and title) display in mine MENU.skin and this usually scrolls smoothly but when I use the IBusCommunicatoRR plugin.....it scrolls shortly stops and than scrolls again en stops again etc..... I think this has to do with the fact that IBusCommunicatoRR is trying to send the info to the IKE display..................
    Quote Originally Posted by mattstevenson View Post
    Hi Jan

    This is the same issue is was telling you about with the text in ride runner stoping and starting when sending text to the IKE.... any ideas?

    Matt
    Both,
    Can you let me know what Ibus interface you have? and if Resler what version
    Also what driver version are you using?

    thx
    /Janne

  2. #72
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by JanneH0 View Post
    Both,
    Can you let me know what Ibus interface you have? and if Resler what version
    Also what driver version are you using?

    thx
    /Janne
    Ok have tried everything possible to replicate your problem with scrolling in RideRunner and I can not do it. It just works for me.

    My development machine are running Win7 and using an FTDI USB<->UART bridge connected to a old resler RS232 interface. Today I was pushing it in almost an hour without any problem at all.

    The Car PC are using XP SP3 and the onboard Com port connected direct to Ibus interface. This config has been running almost a year now with no performance issue at all and last week I did 1570km in 2 days with one 7hours non stop drive - no problem at all.


    One idea is if you using the newer V6 or V6a Resler interface with Silicon labs bridge since there are some bugs in the older drivers that could cause the problem. That's why i ask what interface and driver version your using.
    So pls check what interface version you have and drivers.

    /Janne

  3. #73
    Newbie
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    39
    HI Janne

    I am using V6 USB resler interface and windows device manager is reporting driver version 5.4.24.0 07/07/2009 by Rolf Resler, will post a video of the problem tomorrow so you can see what we mean.

    Matt

  4. #74
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by mattstevenson View Post
    HI Janne

    I am using V6 USB resler interface and windows device manager is reporting driver version 5.4.24.0 07/07/2009 by Rolf Resler, will post a video of the problem tomorrow so you can see what we mean.

    Matt
    Pls also try with a updated driver, latest one is 6.3a now

    A lot of bugs has been fixed since july 2009.
    http://www.silabs.com/Support%20Docu...ease_Notes.txt

  5. #75
    Newbie
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    39
    Hi Jan

    I tried using the newer 6.3 drivers for the resler interface and it appears that they have 'broken' my resler interface (well the drivers anyway) it appears that the V6 USB adapter does not support the 6.3 silabs drivers, I had to modify the driver installer to get it to install but the drivers do not appear to support the adapter......back to the drawing board im afraid, i have emailed Rolf directly to see if he has any more up to date drivers.

    Matt

  6. #76
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Haarlem
    Posts
    45
    Hi Janne and Matt,

    Sorry for my late reply but I have been away for a while. I will check which setup I am using. It is a USB adapter from Resler but I don't know what driver I am using I will have to check that. I am using Windows XP SP3. The seem setup is running smoothly with IBusRR than I am not experiencing the scrolling problem. So I don't understand it at all.

    Janne thanks for your reply about stripped version of IBusCommunicatoRR.

    When I checked the driver I will reply back to this thread

    Matt have you already heard something from Rolf about updates?

    My Best regards
    Nick

  7. #77
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Haarlem
    Posts
    45
    Hi Janne,

    I thinks my last post didn't work because I can't find it on ths thread. I have checked which driver I am using and it is the same as Matt also 5.4.24.0 07-07-2009 by Resler with the V6 USB interface. I am using Windows XP SP3. Now is my question do you think that the problems I am experiencing are gonna be solved by using th updated driver 6.3a? Because when I read the post of Matt about the driver that has broken his interface I am not so sure I to use that driver....

    Hope to hear from you.
    My best regards
    Nick

  8. #78
    Newbie
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by Nickyboy View Post
    Hi Janne,

    I thinks my last post didn't work because I can't find it on ths thread. I have checked which driver I am using and it is the same as Matt also 5.4.24.0 07-07-2009 by Resler with the V6 USB interface. I am using Windows XP SP3. Now is my question do you think that the problems I am experiencing are gonna be solved by using th updated driver 6.3a? Because when I read the post of Matt about the driver that has broken his interface I am not so sure I to use that driver....

    Hope to hear from you.
    My best regards
    Nick
    Hi Nick

    The 6.3a drivers doesn't support the resler v6 interface and the drivers didnt break the interface it just caused problems with the drivers, my v6 interface was physically faulty and i have sent it back to rolf

    Matt

  9. #79
    Newbie
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Haarlem
    Posts
    45
    Hi Matt,

    Okay thanks for the reply... but than the problem of the scrolling is still not solved.... Because when you say that the 6.3a drivers doesn't support the v6 interface there isn't another more updated than the 5.4.24.0 driver. But this one is not running smoothly and causes the scrolling problem:S Or do you think that the problem you had experienced was caused by the interface itself....
    Did you already recieved a new interface? when I have time I will install the new drivers and test it with the 6.3a driver.

    Nick

  10. #80
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by Nickyboy View Post

    .............. Now is my question do you think that the problems I am experiencing are gonna be solved by using th updated driver 6.3a?............
    Hi Nick,
    Yes i think so. You never know, but my guess is either a driver problem or HW problem with the interface.

Similar Threads

  1. Build on Mandriva 2010
    By yoshihiro in forum RevFE
    Replies: 28
    Last Post: 02-23-2010, 05:50 AM
  2. music defaults to first song on open
    By soundman98 in forum Road Runner
    Replies: 18
    Last Post: 11-23-2009, 02:36 AM
  3. Replies: 13
    Last Post: 05-28-2009, 03:18 PM
  4. pc reboot on sd startup
    By duanes7 in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 12-14-2007, 08:55 AM
  5. IRMAN plugin
    By knyarko in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 01-05-2007, 08:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •