Page 3 of 23 FirstFirst 12345678910111213 ... LastLast
Results 21 to 30 of 225

Thread: Velleman K8055 USB I/O Board Extension plugin

  1. #21
    Variable Bitrate 307SW_NLD's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    The Netherlands
    Posts
    235
    Quote Originally Posted by gaslan View Post
    If I recall correct, it does need of the latest beta...

    Why have you registered it twice? Use regsvr32 -u rrk8055.dll to unregister it, delete the copy in system32 and register again the one in the RR dir... Should work that way... Btw have you checked that the kit number is 0 (shorted SK5,SK6) ?
    Sorry Gaslan, did not see your post. Great minds think alike
    My car: 2009 MAZDA CX-9 3.7L V6 runnin on LPG (Liquid Petrol Gas)
    Hardware: None at the moment
    Software: None at the moment
    See: Velleman K8055 Plugin for Road Runner

    Progress: [XXXXXXXXXX] 0 % DONE

  2. #22
    Variable Bitrate Tissy's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Essex, United Kingdom
    Posts
    323
    So can you confirm that i just need the rrk8055.dll registered in the RR directory, and not have the k8055d.dll registered at all. If so, why can i not unregister the k8055d.dll, i just get the attached error.

    Plus i have downloaded the latest beta (06/11/06) and this doesn't even load the relay.skin where the official release did.

    Any help appriciated.
    Attached Images Attached Images  
    System - Epia SP13000 for Main PC, Holux GR-213 USB GPS Receiver SiRF Star III, 2.4Ghz Uplink with VNC and Custom designed USB Intelligent SDC (In DEV). All fed to a Sony CDX-F7500 Headunit via USB. www.wrx-carpc.co.uk

  3. #23
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Athens,Greece
    Posts
    63
    Quote Originally Posted by 307SW_NLD View Post
    Sorry Gaslan, did not see your post. Great minds think alike
    Thanks for the previous help (the on/off command), just thought I could slightly help someway ...

    and while you are at it, could you please also add a long-delay command? This could double the inputs !! Just a thought....

  4. #24
    Variable Bitrate 307SW_NLD's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    The Netherlands
    Posts
    235
    Quote Originally Posted by Tissy View Post
    So can you confirm that i just need the rrk8055.dll registered in the RR directory, and not have the k8055d.dll registered at all. If so, why can i not unregister the k8055d.dll, i just get the attached error.

    Plus i have downloaded the latest beta (06/11/06) and this doesn't even load the relay.skin where the official release did.

    Any help appriciated.
    On my computer I had just installed the K8055 software from the supplied CD in the program files directory. This should also take care of the registration of the dll. Test the board using the demo program that's om the same CD to check everthing is working. If so, copy the RRK8055.dll from the plugin to your RR directory and in a command window go to this directory and register it using regsvr32 RRK8055.dll. This should really be it. Let me know if it worked for you.

    If you receive a activex error, this indicated the RRK8055.dll was not registered correctly. If you receive an automation error the K8055d.dll was not found. If noting happens, it might be the problem that your skin is not loading the plugin because the X,RRK8055 is not in the skin using the K8055 functionality.
    My car: 2009 MAZDA CX-9 3.7L V6 runnin on LPG (Liquid Petrol Gas)
    Hardware: None at the moment
    Software: None at the moment
    See: Velleman K8055 Plugin for Road Runner

    Progress: [XXXXXXXXXX] 0 % DONE

  5. #25
    Variable Bitrate 307SW_NLD's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    The Netherlands
    Posts
    235
    Quote Originally Posted by Tissy View Post
    So can you confirm that i just need the rrk8055.dll registered in the RR directory, and not have the k8055d.dll registered at all. If so, why can i not unregister the k8055d.dll, i just get the attached error.

    Plus i have downloaded the latest beta (06/11/06) and this doesn't even load the relay.skin where the official release did.

    Any help appriciated.
    The latest RR beta does not have native K8055 code. Guino removed this because the plugin made it obsolete. With this the RELAYS command was also removed. You should load the relays.skin as you would load any custom skin e.g. "LOAD;relays.skin" from a button.
    My car: 2009 MAZDA CX-9 3.7L V6 runnin on LPG (Liquid Petrol Gas)
    Hardware: None at the moment
    Software: None at the moment
    See: Velleman K8055 Plugin for Road Runner

    Progress: [XXXXXXXXXX] 0 % DONE

  6. #26
    Variable Bitrate 307SW_NLD's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    The Netherlands
    Posts
    235
    Quote Originally Posted by Tissy View Post
    So can you confirm that i just need the rrk8055.dll registered in the RR directory, and not have the k8055d.dll registered at all. If so, why can i not unregister the k8055d.dll, i just get the attached error.

    Plus i have downloaded the latest beta (06/11/06) and this doesn't even load the relay.skin where the official release did.

    Any help appriciated.
    Don't know if it is a problem but I just saw that in the relay.skin I deliver in version 1.4.0 there is a lowercase x instead of a uppercase X. It should be X,RRK8055. Maybe this fixes the problem.
    My car: 2009 MAZDA CX-9 3.7L V6 runnin on LPG (Liquid Petrol Gas)
    Hardware: None at the moment
    Software: None at the moment
    See: Velleman K8055 Plugin for Road Runner

    Progress: [XXXXXXXXXX] 0 % DONE

  7. #27
    Maximum Bitrate Jarrod's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Melb, Australia.
    Posts
    475
    Thanks for the wiring tips. I understand what you mean, so a drawing shouldn't be necessary.

    As for the first part of my question, how do I make the plugin issue a different command based on the value of the second analog input? So if it was 1V, PLAY, 2V, SKIP, etc?
    Jarrod - Holden VX S!

  8. #28
    Maximum Bitrate Jarrod's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Melb, Australia.
    Posts
    475
    Sorry for being such an electronics n00b, but can you please help me figure out what voltage I can use for the analog input going by the attached schematic for my steering wheel controls?

    Thanks,
    Attached Images Attached Images  
    Jarrod - Holden VX S!

  9. #29
    Confusion Master
    Auto Apps:loading...
    Enforcer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    If you go down to the woods today, You're sure of
    Posts
    14,634
    best thing is to hook up a multimeter/voltmeter to the wires and then press each button in turn and take a note of the readings.

    Also try pressing more than one button at once and see what readings you get then.

  10. #30
    Maximum Bitrate Jarrod's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Melb, Australia.
    Posts
    475
    I dont have the head unit in anymore, so the two wires running to the steering wheel controls do not have any voltage running through them. I tested the resistance and it matches what the drawing says when buttons are pressed.
    Jarrod - Holden VX S!

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 08-22-2008, 06:36 PM
  2. i think i burn my USB controller board
    By susuking in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 01-26-2006, 12:55 PM
  3. USB Control Board component burned
    By carfreak01 in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 08-24-2005, 03:43 PM
  4. Lilliput USB Circuit Board...
    By gleinz in forum LCD/Display
    Replies: 1
    Last Post: 01-18-2005, 05:09 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 04-06-2004, 10:52 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •