View Poll Results: While Using the DFX skin, do you use the RRMedia database for your music?

Voters
97. You may not vote on this poll
  • Yes, I use it as the primary music browser

    75 77.32%
  • No, I use the standard folder browser

    22 22.68%

Thread: DFX 5.1.2 Released [ Updated 04-02-12 ]

  1. #1181
    Variable Bitrate
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    284
    I have something wierd going on with my audio. \
    1. Some times it will play on splash screen and sometimes not. But if it doesnt and i touch music boom it plays the splash audio.
    2. Once in music it loads what was in winamp and the progress bar starts to move but i hear nothing. I touch the progress bar and it starts playing.

    I then minimized riderrunner to see if any thing is muted. Its not. Just very odd. like not intilaizing the auido or somthing.
    Thanks
    mike

  2. #1182
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2011
    Location
    Salem, OR
    Posts
    66
    Quote Originally Posted by Blue ZX3 View Post
    Here is a pretty std player settings (rr.ini)

    [Audio Player Setup]
    player=WINAMP
    playerpath=
    hideplayer=true
    closeplayeronexit=true
    exitmute=false

    you are using the clasic WA skin? And not the "Lite" WA version..

    worse case turn on rr debug and attach a debug log.
    "When RR loads, and I play a song, there is no sound, until I go to Winamp and adjust the volume bar (just move it a little bit). I had read that someone said to make sure SpeedATT was set to FALSE in both the RR.ini and skin.ini."

    ^^^
    This is my exact problem.
    So I found the rr.ini and the settings are how you have them above. Do I need to manually set the playerpath? Could my issue be because of winamp being version 5.61? Do I need to buy winamp pro?
    Last edited by Jesus Freak; 06-14-2011 at 07:22 PM.

  3. #1183
    The Curator
    Auto Apps:loading...
    Blue ZX3's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chicago area,IL
    Posts
    5,079
    Quote Originally Posted by Jesus Freak
    Do I need to manually set the playerpath?
    For the most part no, if RR is starting up WA, it knows where it is.

    Quote Originally Posted by Jesus Freak
    Could my issue be because of winamp being version 5.61? Do I need to buy winamp pro?
    No, we now recommend the just what ever version is most current, and no need to bother with the pro version.

    The easiest way to use the vis is to go the the visual setting screen, you can get there from Settings>Global Settings>Visual Transparency Btn. Then just choose AVS(allows you to adj the transparency of the visu) or Milkdrop btn.

    I know that depending on what OS this is on, that WA and the AVS visu had some issues on vista/W7 and there is fix.
    RideRunner...The #1 FE, PERIOD.

    Current Project: DFXVoice [v1.0 Released]
    Next in line: RRMedia v2.0

    DFX 5.1.1 Skin
    Appstore Link

    My RideRunner Plugins
    RRMedia
    RRExtended
    DFXVoice

    "There are no bugs - only undocumented features."

  4. #1184
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2011
    Location
    Salem, OR
    Posts
    66
    Quote Originally Posted by Blue ZX3 View Post
    For the most part no, if RR is starting up WA, it knows where it is.



    No, we now recommend the just what ever version is most current, and no need to bother with the pro version.

    The easiest way to use the vis is to go the the visual setting screen, you can get there from Settings>Global Settings>Visual Transparency Btn. Then just choose AVS(allows you to adj the transparency of the visu) or Milkdrop btn.

    I know that depending on what OS this is on, that WA and the AVS visu had some issues on vista/W7 and there is fix.
    K, so I got my audio figured out. The only thing left is the vis, it works when its small, but when I hold to go fullscreen it cuts outs.
    NVM, I touched the screen while in full screen and the vis started working
    I'm running XP pro
    Last edited by Jesus Freak; 06-14-2011 at 08:08 PM.

  5. #1185
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2011
    Location
    Salem, OR
    Posts
    66
    How do you get the audio to play on boot up instead of going and hitting play?

  6. #1186
    Variable Bitrate Zogg's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Plano, TX
    Posts
    311
    Anyone else have Winamp drop it's volume to zero for no reason? I've seen this twice now since reloading it last week.
    Zotac N630I-D-E M/B w/ Nvidia 7100, E5300 cpu, Xenarc 700IDT, M2-ATX, XP, RR & DFX 5.1.

  7. #1187
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2011
    Location
    Salem, OR
    Posts
    66
    Quote Originally Posted by Zogg View Post
    Anyone else have Winamp drop it's volume to zero for no reason? I've seen this twice now since reloading it last week.
    Mine does when you hit the volume up button instead of the mixer sliders.

    BTW, that OSK works great!! Thanks!

  8. #1188
    The Curator
    Auto Apps:loading...
    Blue ZX3's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Chicago area,IL
    Posts
    5,079
    Only other things that come to mind would be audio drivers and/or an improper mastervol setting in RR. Typically its set to master(0), but could have been set to All Lines (-1), check your mastervolmap setting

    On the WA vol issue...IDK. I have no issues on the DT or the carpc. Maybe a bug with the current WA release? never really had any issues with any of the WA versions.
    Last edited by Blue ZX3; 06-14-2011 at 10:09 PM.

  9. #1189
    Low Bitrate nhra no 2's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Aurora, IL
    Posts
    101
    I have a audio problem. I know I should post it in the hardware area, but my example might help me figure out what's happening. Playing audio, I have no problems. But when I go into iGuidance, there is no audio or spoken directions. I also noticed that when I start RR with DFX5, the greeting message is also not heard. My PC board is a Zotec with a realtech onboard sound card. I guess if I know what type of audio file that the greeting is, I can get a better idea of what I am trying to fix.

  10. #1190
    Maximum Bitrate RAWPWR's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    628

    Angry

    Arrrgh!!, now my "HDRadio" is on the fritz. "HDRadio" the buttons do nothing and does not show the stations,
    just the mp3 music tags, and streaming radio urls.

    "The HDRadioPCR" works just fine outside RR.
    And yes, I did try with Carwings, which works.

    So something broke "HDRadio" in the DFX5 skin on my carpc. Here is my error log.

    Thanks.
    Attached Images Attached Images  
    Attached Files Attached Files
    Last edited by RAWPWR; 06-15-2011 at 12:17 PM.

Similar Threads

  1. Skype Plugin released
    By lambosprit in forum RR Released Plugins
    Replies: 157
    Last Post: 12-21-2010, 10:58 AM
  2. Teknik v2.0 - RELEASED
    By Valheru in forum RR Skins
    Replies: 0
    Last Post: 12-04-2007, 10:22 AM
  3. DFx skin + winamp 5.13
    By vicky_obee in forum Road Runner
    Replies: 1
    Last Post: 12-04-2007, 12:26 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •